Trump blokerer salg af amerikansk chipgigant: Frygter for nationens sikkerhed

Stoler du på din mobils chipset? Hvis den er kinesisk ville Trump tilsyneladende ikke gøre det. Illustration: Beebright/Bigstock
Der er gået stormagtspolitik i verdens chip-produktion

I går udstedte den amerikanske præsident Trump et dekret, der blokerer et opkøb af den amerikanske chip-producent Qualcomm. Dermed blokerer Trump for 10. gang et salg af teknologivirksomheder til udenlandske koncerner.

Udmeldingen kom kun få timer efter at Broadcoms singaporeanske direktør tog til et møde i Pentagon i et sidste forsøg på at redde resterne af, hvad der ville have været den største handel med en teknologivirksomhed nogensinde, skriver Bloomberg..

Læs også: Google gør klar til at fikse 47 bugs i Android - en del er kritiske

»Troværdig information giver antydning af, at Broadcom Ltd. ved at erhverve sig Qualcomm vil udgøre en trussel mod USA’s nationale sikkerhed,« skriver Trump i dekretet.

Helt konkret frygter Trump, at Broadcom vil fokusere så meget på kortsigtet profit, at man ikke vil investere nok i udvikling af nyere, hurtigere og bedre produkter, og at Qualcomm dermed på sigt vil sakke bagud til stor fordel for især sin kinesiske konkurrent Huawei Technologies. Og så sidder kineserne for alvor på chip-markedet.

Blokerer flere salg af chip-producenter

Den resolutte besked fra Det Hvide Hus sætter en stor, fed streg under den generelt resolutte holdning fra Trump overfor opkøb af amerikanske tech-virksomheder. Det er nu den fjerde gang i første kvartal af 2018 at det hvide hus stopper et opkøb, men dette opkøb er betydeligt større end alle de hidtidige, skriver Bloomberg.

Læs også: Intel vil tage kunstig intelligens til næste niveau

Mens Qualcomm selv ikke har ønsket at give kommentarer har Broadcom meldt ud, at man fra det singaporeanske selskab er dybt uenig med præsidenten om, at et eventuelt opkøb vil udgøre en trussel mod USA.

Læs også: Open Source-hardware: Første RISC-V chip til Linux er kommet på markedet

Broadcom var desuden også i fuld gang med at flytte sit hovedkvarter til Californien, skriver Bloomberg. Om det fortsat vil være planen er nu uvist.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere