Trump benåder tidligere Google-ingeniør få timer inden exit fra Det Hvide Hus

Illustration: Big Stock
Anthony Lewandowski blev i august 2020 idømt 18 måneders fængsel for at stjæle intellektuel ejendom fra sin tidligere arbejdsgiver, Google. Trump har nu benådet ham som en af sine sidste officielle gerninger i præsidentembedet.

Den afgående amerikanske præsident, Donald Trump, har som en af sine sidste officielle gerninger benådet den tidligere Google-ingeniør Anthony Lewandowski.

Det skriver The Verge.

Lewandowski blev i august sidste år idømt 18 måneders fængsel for at stjæle hemmeligheder fra sin tidligere arbejdsgiver, Google. Han forlod Googles afdeling for selvkørende biler, der nu hedder Waymo, for at starte den konkurrerende virksomhed Otto, der senere blev opkøbt af Uber.

Læs også: Tidligere Google-ingeniør sigtet for tyveri af forretningshemmeligheder

Inden han forlod Google downloadede han dog tusindevis af filer fra virksomheden til sin private computer, og det er det, han nu er blevet dømt for. Da Google lagde sag an, blev Lewandowski fyret fra Uber, som han nu har en selvstændig retssag kørende med.

Ifølge en meddelelse fra Det Hvide Hus er benådningen støttet af en række personer fra den amerikanske tech-industri, heriblandt Palantir-stifteren Peter Thiel.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Baldur Norddahl

Personer fra det amerikanske jetsæt kan forvente at blive benådet af de amerikanske præsidenter. Det er helt forkert at en præsident kan benåde på må og få. Trump er langt fra den første der misbruger det helt vildt.

  • 7
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere