Trump benåder tidligere Google-ingeniør få timer inden exit fra Det Hvide Hus

20. januar 2021 kl. 09:094
Trump benåder tidligere Google-ingeniør få timer inden exit fra Det Hvide Hus
Illustration: Big Stock.
Anthony Lewandowski blev i august 2020 idømt 18 måneders fængsel for at stjæle intellektuel ejendom fra sin tidligere arbejdsgiver, Google. Trump har nu benådet ham som en af sine sidste officielle gerninger i præsidentembedet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den afgående amerikanske præsident, Donald Trump, har som en af sine sidste officielle gerninger benådet den tidligere Google-ingeniør Anthony Lewandowski.

Det skriver The Verge.

Lewandowski blev i august sidste år idømt 18 måneders fængsel for at stjæle hemmeligheder fra sin tidligere arbejdsgiver, Google. Han forlod Googles afdeling for selvkørende biler, der nu hedder Waymo, for at starte den konkurrerende virksomhed Otto, der senere blev opkøbt af Uber.

Inden han forlod Google downloadede han dog tusindevis af filer fra virksomheden til sin private computer, og det er det, han nu er blevet dømt for. Da Google lagde sag an, blev Lewandowski fyret fra Uber, som han nu har en selvstændig retssag kørende med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge en meddelelse fra Det Hvide Hus er benådningen støttet af en række personer fra den amerikanske tech-industri, heriblandt Palantir-stifteren Peter Thiel.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
20. januar 2021 kl. 18:46

Personer fra det amerikanske jetsæt kan forvente at blive benådet af de amerikanske præsidenter. Det er helt forkert at en præsident kan benåde på må og få. Trump er langt fra den første der misbruger det helt vildt.

3
20. januar 2021 kl. 13:57

Biden benåder nok ikke Snowden. Det er vel trods alt mere eller mindre hans skyld, at Snowden sidder i Rusland. Hvis man da tror på Snowdens udlægning af sagen...

2
20. januar 2021 kl. 11:40

Ja, eller Julian Assange.

Om ikke andet så kunne han da fratage Joe Biden den fornøjelse at benåde dem.

1
20. januar 2021 kl. 11:03

Hm... han kunne da have startet med Snowden.