Trump afleverer usikker Android-telefon til Secret Service

Illustration: YouTube
Præsident Trump har tidligere udtrykt, at han vil føle sig nøgen uden den Android-telefon han nu skal aflevere til Secret Service.

Den kommende, amerikanske præsident Donald Trump har netop afleveret sin Android-telefon til Secret Service. Telefonen er for usikker og er blevet erstattet af en anden, ukendt mobiltelefon. Det skriver theverge.com.

Læs også: Trumps kommende cyber-toprådgiver driver gennemhullet sikkerheds-site

Trump har tidligere udtrykt, at han ikke bruger e-emails til at kommunikere, men som de fleste nok har bemærket, tweeter den kommende præsident en del.

Derfor har han også tidligere udtalt, at han frygter, at han vil føle sig ‘nøgen’ uden sin Android, som han netop bruger til at tweete og ringe fra. Tidligere på året skulle Australiens premierminister have ringet til Trump for at ønske ham tillykke med det gode valg.

Læs også: FBI-analyse kobler V2-bloggers IP-adresser til russiske cyberangreb mod USA

Han havde fået Trumps nummer fra en professionel golfspiller ved navn Greg Norman.

Den slags særdeles direkte kontakt skulle blive umuligt med Trumps nye telefon, som kun et fåtal vil have nummeret på.

Læs også: Stabschef: Donald Trump accepterer konklusion om, at Rusland står bag cyberangreb under valget

Da Den nuværende præsident Obama skulle overtage præsidentembedet tilbage i 2008 hold than også stædigt fast i at bruge en Blackberry, som han dog måtte skifte ud senere i hans valgperiode.

Hverken Secret Service eller Trumps administration har givet svar på, om telefonen blev konfiskeret, eller om Trump blot har indvilliget i ikke at bruge den.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Poul-Henning Kamp Blogger

Efter Nixon blev der indført meget strenge lovkrav til "presidental recordkeeping". Trump kommer "on the record" på et niveau han aldrig har prøvet før.

F.eks skal alle der besøger ham logges, tid, sted og mødets formål.

 • 15
 • 1
#7 Søren Koch

Jeg er langt fra altid enig med PHK, men hvordan i alverden kan man give ham negativer for den kommentar????

Om nogen har NSA styr på den slags, også selv om de lige som 'bommede den' lidt med kontrol med systemoperatører (Snowden). Det er jo dem der sørger for at alle vi andres mobiler mm har bagdøre hvis de på nogen måde kan fikse det med producenterne. Derfor vil de selvfølgelig aldrig stole på noget af den slags med mindre de selv har lavet det fra grunden af, da de jo ligesom ved hvad man kan (og gør) for at få bagdøre i produkter.

 • 7
 • 1
#11 Michael Cederberg

Jeg tror ikke det vil forhindre ham i at benægte sine udgydelser ... hvis man ser hans hidtidige modus operandi.

Og allerede nu ser vi første forsøg på at skabe ”alt-reality” som præsident: Trump fortæller os hvor mange tilskuere der var til hans indsættelse selvom alle kan se på billeder at der var ret tomt (i forhold til Obamas indsættelse). Samtidigt siger han nu at han aldrig har været efter CIA og at det hele er mediernes skyld … alt-reality in the making.

Du skal overveje at de to næste i rækkefølgen vil kunne gøre langt mere skade på den lange bane.

Ryan og Hatch er ikke så slemme. Både Pence, Ryan og Hatch vil sandsynligvis opføre sig nogenlunde forudsigeligt på den internationale scene. At nogle af de traditionelle republikanere er lunies på andre område er amerikanernes problem. De har selv valgt hvilket cirkus de vil have. Trump og hans slæng skræmmer mig som få.

Og her skal "har selv lavet det" tages helt bogstaveligt:

http://www.sandia.gov/mstc/fabrication/index.html

Det kunne vi lære noget af. Det samme med Googles beslutning om at bruge deres egen TPM modul på deres servere – de har åbenlyst ikke tillid til andres hardware (og ville sikkert lave resten selv også hvis de kunne). Hvis vi vil have IT der er sikkert så er vi nødt til at vide hvordan det er skuet sammen – både hardware og software.

 • 4
 • 1
#12 Kevin Johansen

Trump er vand i forhold til Pence. Men da Pence aldrig ville kunne vinde et valg som primær kandidat er det langt fra usandsynligt at "planen" hele vejen har været: Vind valg med Trump, udskift Trump efter 6 mdr., indsæt Pence, der udover at være lige den marionetdukke partiet ønsker, også personligt har nogle MEGET konservative holdninger hvad gælder religion (homoseksualitet/abort), våben, mindsteløn, borgerrettigheder og sundhedsforsikring.

Trump ER the lesser evil når man sammenligner med resten af partiet. Om Ryan er lige så slem har jeg svært ved at vurdere; tror han er for klog til at lade ekstreme holdninger skinne igennem, såfremt han besidder disse.

Men altså, der er allerede fremsat forslag til at lade USA udtræde af FN og forbyde enhver økonomisk støtte til FN. Fremsat og støttet af 6 republikanere indtil videre (ikke Trump selv eller andre ledende republikanere selvfølgelig).

 • 4
 • 0
#13 Michael Cederberg

Trump er vand i forhold til Pence. Men da Pence aldrig ville kunne vinde et valg som primær kandidat er det langt fra usandsynligt at "planen" hele vejen har været: Vind valg med Trump, udskift Trump efter 6 mdr., indsæt Pence, der udover at være lige den marionetdukke partiet ønsker, også personligt har nogle MEGET konservative holdninger hvad gælder religion (homoseksualitet/abort), våben, mindsteløn, borgerrettigheder og sundhedsforsikring.

Alle de indenrigspolitiske ting modereres af at de skal igennem repræsentanternes hus og senatet. Der vil det gøre ganske lidt forskel hvem der er præsident.

Udenrigspolitikken er Trumps egen. Der kan han stort set gøre som han vil. I dag tester Israel ham ved at annoncere nye bosættelser - hvordan vil han reagere? Hvad når kineserne vælger at smide Philipinerne ud af Spratley Øerne eller når Putin snupper endnu en bid af Ukraine eller Georgien? Ingen ved hvordan han vil reagere og det er farligt.

 • 7
 • 1
#14 Leif Neland

Trump har allerede overtrådt dette ved at slette et tweet med stavefejl

http://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/news/315460-trump-says-hes-h...

(Mon twitter med loven i hånden kan gøre det umuligt for Trump at ændre i sine opslag?)

Til al held er der andre, der sørger for at gemme hvad han prøver at slette.

Han kan jo fortsætte med at tweete fra sin PC, med mindre den også bliver konfiskeret.

Eller NSA i nationens sikkerheds navn får twitter til at lade dem forhåndsgodkende hans tweets.

 • 0
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere