Trump-administrationen fjerner Kaspersky fra alle agenturer

4 kommentarer.  Hop til debatten
Trump-administrationen fjerner Kaspersky fra alle agenturer
Illustration: YouTube.
Der skal ikke længere være produkter fra Kaspersky Lab i de amerikanske føderale agenturer. Det viser et direktiv fra Department of Homeland Security. Kaspersky Lab kalder det misforstået.
14. september 2017 kl. 08:06
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Trump-administrationen har beordret USA's adskillige agenturer om at fjerne Kaspersky Lab-produkter fra deres netværker. Det sker angiveligt, fordi adminstrationen frygter, at sikkerhedsfirmaet var underlagt 'Kreml-indflydelse'.

Det skriver Nyhedsbureauet Reuters.

Frygten gik på, at brugen af Kaspersky Labs anitvirusprodukter kunne kompromittere national sikkerhed.

Naturligvis falder den udmeldig ikke i god jord ved Kaspersky, som pure afviste anklagerne:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Ingen ordentlige beviser er blevet fremlagt offentligt af hverken personer eller organisationer, da beskyldningerne er baserede på falske påstande og ukorrekte antagelser,« udtalte det russiske sikkerhedsfirma.

The Department of Homeland Secuairty (DHS) fremlagde et direktiv, som beordrede de føderale agenturer til - i løbet af 30 dage - at identificere de Kaspersky-produkter, de måtte ligge inde med, og dernæst 90 dage, før de skal til at erstatte dem.

Opdateret kl. 11:20. Eugene Kaspersky har skrevet en kronik i Forbes, hvori han kritiserer beslutningen.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
15. september 2017 kl. 12:58

Hvis man kan tale om langstrakt propaganda mellem nationer og spionage mod både venner og fjender så startede den slags allerede tilbage i Romerriget, så principperne har kørt de sidste ca. 2000 år. Som Lord Palmerston sagde, lande har ikke venner, lande har interesser.

Rusland er det eneste land i Europa efter anden verdenskrig der har overskredet grænser med magt og vi skal være glade for at Georgien kun nåede at få hang-around status til Nato ellers havde det ikke kun været propagandakrig vi havde haft.

Det undrer mig at der overhovedet er nogen Kaspersky produkter at fjerne. Den slags produkter bør et hvilket som helst land holde in-house i det omfang det overhovedet er muligt, så mon ikke bare de gør opmærksomme på tingenes tilstand

3
15. september 2017 kl. 09:59

Disse tiltag fra USA er et led i i en langstrakt propaganda. Landet opfører sig, som var det i erklæret krig mod Rusland. Man kunne såmænd stille og roligt have lagt en strategi om kun at anvende nationalt udviklede løsninger i administrationen og ingen ville have bemærket det eller fundet det besynderligt. Lad os modsat tage udgangspunkt i, at man i USA har leverandører af verdens mest udbredte platforme...mon de har bagdøre, keyloggers etc. indbygget? Hvordan forholder det sig med de sikkerhedsprodukter der er udviklet og sælges af amerikanske selskaber? Hvem mon ser med i cloudservices? Der er en grund til at man i USA, har vedtaget en række regler i FISA, Patriot Act og 12333, som uden dommerkendelse, overruler "letters of intend" såsom Privacy Shield og giver ret til at NSA kan få indsigt i enhver amerikansk server/service uanset, hvor den står på kloden. Med andre ord, selvom der er tale om allierede, så må man forvente at NSA og andre efterretningtjenester, spionerer på liv og lyst og særligt hvis det kan hjælpe virksomheder på hjemmebanen, så man kan får styrket sit BNP og få "the upperhand" i internationale sammenhænge. Det var sådan set også det Snowdens afsløringer handlede om, ligesom de handlede om efterretningstjenesternes samarbejde og misbrug af efterretningsinformationer til at manipulere politiske aktører.
Der propaganderes i øjeblikket i DK kraftigt for at bl.a. Rusland er den erklærede fjende, der hacker europæiske og amerikanske virksomheder, men som virksomhed, må man gå ud fra, at alle lande er "fjender"...også USA. Det er med det i tankerne, at man skal tage sine forholdsregler og når det er nødvendigt vælge hvem man vil stole på...hvis man da kan finde nogen, som man mener er tilstrækkeligt uafhængige, troværdige og tillidsvækkende..... May the force be with you all....

2
14. september 2017 kl. 16:57

Selvom der ingen beviser er for at Kaspersky styres af den russiske regering, så er det forståeligt hvis den amerikanske regering kræver at den software de bruger er leveret af amerikanske firmaer hvor de kan stille krav til sikkerhedsclearing for de ansatte.

Danmark er for lille til at gøre det samme, men EU kunne stille samme krav. For man kan hverken stole på hardware eller software hvis man ikke stoler på dem der har lavet det.

1
14. september 2017 kl. 12:56

Jo før virksomheder og instanser tvinges til at bruge noget som DHS kan spionere igennem uden brug af kontrol/domstole, jo bedre - den fordel skal jo ikke tilfalde Fjenden(tm)

Jeg ved ikke om det er summen af hvad der kan ekstrapoleres ud af budskabet, men det læser jeg også i det.