Troels Ørting Jørgensen: Tyveri af persondata udgør en national sikkerhedstrussel

Det bør diskuteres politisk, hvordan beskyttelsen af personlige data kan øges, mener cyberchef.

Pasnumre, CPR-numre, kreditkortnumre og andre personlige data stjæles og hackes fra netbutikker, banker, sociale medier og myndigheder i et kæmpe omfang, som ikke er set tidligere, skriver Berlingske på baggrund af et interview med Troels Ørting Jørgensen, der leder cyberenheden i World Economic Forum.

Data videresælges og misbruges af både hackere og fremmede stater, advarer Troels Ørting Jørgensen, der er tidligere operativ chef i PET, forhenværende leder af Europols taskforce for cyberkriminalitet og tidligere ansvarlig for cybersikkerhed i storbanken Barclays.

»Det er bekymrende, hver gang man mister data. Men det er endnu mere bekymrende, når det handler om disse sensitive data. Hvis man har identiteten på de rigtige personer, så taler vi om en national sikkerhedstrussel,« siger Troels Ørting Jørgensen til Berlingske.

De millioner af data samles i store databaser eller repositories og samkøres og sælges for ganske få dollar.

Selv Forsvaret bliver ramt af datalæk. I sidste måned fik 3.000 medarbejdere, der har været udsendt til Mellemøsten, »kompromitteret« personlige oplysninger som CPR-nummer, pasnummer og billede, oplyste Forsvarskommndoen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 John Foley

Relevant og godt at en så kompetent person som Troels Ørting Jørgensen bringer dette problem til politikernes og befolkningens kendskab. Enig i at der er tale om en national sikkerhedstrussel, som også burde afføde politisk handling her i en valgkamp. De nuværende indsatser og igangsatte initiativer er langt fra nok.

  • 2
  • 0
#2 Michael Hansen

Det er skræmmende at tænke på, at et kompetent mand som Troels Ørting Jørgensen advarer, at selv de vigtige kreditoplysninger man videregiver til banker (fx gennem online portaler som https://kviklaan-guide.dk/) ikke bliver krypteres effektivt nok til at hackere holdes ude. Hvornår kan man så føle sig sikker? Jeg håber inderligt, at beskyttelsen af sensitiv data bliver langt bedre i den nærmeste fremtid - og at der naturligvis sidder kyndige folk på opgaven.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere