Trods tidligere benægtelser: Amazon udnytter data fra deres sælgere

Illustration: Bigstock
Selvom Amazon tidligere har benægtet det, så bekræfter en række tidligere ansatte, at firmaet udnytter data fra deres sælgere, når de skal udvikle konkurrerende produkter.

Amazon har udnyttet tredjeparts-data fra uafhængige sælgere, der sælger produkter via Amazons salgsportal. Den høstede data, er blevet brugt til at udvikle Amazons egne produkter, der konkurrerer med de oprindelige. Det skriver Wall Street Journal.

Amazon har tidligere benægtet, endda over for Kongressen, at de bruger data fra sælgerne til at udvikle egne produkter. Efter at have interviewet mere end tyve tidligere ansatte, kan Wall Street Journal imidlertid afsløre, at det alligevel var tilfældet.

»Vi vidste vi ikke burde gøre det, men samtidig udviklede vi Amazon produkter og vi ville gerne sælge dem,« fortæller en tidligere ansat, der har haft adgang til leverandør-data og brugt det til at udvikle nye produkter for Amazon.

Amazon oplyser til avisen, at medarbejdere der benytter data på denne måde, går imod firmaets politik. Derfor har Amazon nu iværksat en intern undersøgelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Freddy Vejen

"medarbejdere der benytter data på denne måde, går imod firmaets politik" HA! Det er den sædvanlige historie hvor ledelsen prøver at tørre en skandaløs handling af på underordnede. Damage control 101 - en utilsigtet fejl, vi har en politik medarbejderne ikke fulgte, vi vidste ikke noget wah wah wah. Intern undersøgelse - yes minister! Dieselgate om igen.

  • 8
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere