Trods kritik: Zoom topper suverænt på danske universiteter under corona-krisen

6. maj 2020 kl. 05:006
Trods kritik: Zoom topper suverænt på danske universiteter under corona-krisen
Illustration: Bigstock.
Zoom har overgået sine konkurrenter som Microsoft Teams og Skype for Business kommercielt, men også på de danske universiteter vælges tjenesten over andre.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere lande og virksomheder har indført forbud mod den populære videotjeneste Zoom efter alvorlig kritik af tjenestens sikkerhed og en række privacy issues. På de danske universiteter er Zoom imidlertid blevet den mest absolut populære videoplatform under corona-krisen.

Det viser en ny, stor undersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA, med over 1.200 studerende fra landets tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, og det bekræftes af Danish e-Infrastructure Cooperation (DeiC), der leverer it-infrastruktur og softwareløsninger til universiteterne.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
7. maj 2020 kl. 12:11

Har ikke prøvet andet, men Skype for Buisness og Microsoft Teams er i hvert fald ikke imponerende. De har begge en masse ting hvor man bare tænker "hvorfor"?

3
6. maj 2020 kl. 11:09

Kan kun tale på Københavns Universitets vegne, men på KU har man en specialaftale med Zoom. Det vil sige at al adgangskontrol varetages af KU og ikke Zoom. Al trafik går til servere lokaliseret i EU. Zoom har rettet op på en del sikkerhedsproblemer, og de fleste der er tilbage rammer gratis versionen. You get what You pay for. Og så er Zoom meget bedre end konkurrenterne

2
6. maj 2020 kl. 10:52

Jeg har brugt Jitsi nogle gange til møder. Det fungerer ret godt synes jeg.

Da det er open source can man endda selv sætte en Jitsi server op på det universitet eller firma hvor man bruger det.

1
6. maj 2020 kl. 07:50

tænk om vi andre udenfor universiteterne kunne købe en Deic/Zoom version. må erkende at Zoom virkelig fungerer. det gør norske Whereby.com også (gratis op til 4) - men når man er mange skal man mute når man ikke er på.... se mere her dataethics.eu