Telebranchens investeringer i digital infrastruktur har i 2021 nået et nyt rekordhøjt niveau på 10,8 milliarder kroner. Det er en stigning på ca. 500 millioner kroner siden 2020.
Men selvom Danmark er i verdenseliten med sikring af digital infrastruktur til virksomheder og borgere, så er der stadig huller på landkortet.
Her kan du se, hvilke områder i landet, der er fuldt dækket med bredbåndsforbindelse og hvilke, der ikke er:
På landsplan er der knap 70.000 bolig- og virksomhedsadresser, der fortsat ikke har adgang til 100/30 Mbit/s, viser den nye bredbåndskortlægning 2022, som Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur har offentliggjort.
En stor del af investeringerne på knap 11 milliarder kroner er til gengæld gået til opgradering af mobilnetværket fra 4G til 5G og bredbånd til sommerlandet.
Relateret jobannonce: Teknisk medarbejder til elektronik udviklingsafdeling
Sommerlandet har fået bredbånd
Under coronakrisen arbejdede godt 200.000 medarbejdere dagligt hjemmefra, viser tal fra Dansk Industri. Det skabte en kæmpe efterspørgsel på en hurtig bredbåndsforbindelse til streaming, videomøder og arbejde med store datamængder til dem, der rykkede i sommerhus for at arbejde.
Det afspejler sig i dækningsgraden for hurtigt bredbånd i sommerhusene, som er steget fra ca. 73 procent i 2020 til ca. 92 procent her i 2022.
På hjemmesiden Tjekditnet.dk er det muligt at finde alle resultater fra bredbåndskortlægningen 2022 - både nationalt, lokalt samt på adresseniveau.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.