Trods international løsning: Danmark holder fast i national corona-app

25. september 2020 kl. 03:0016
Trods international løsning: Danmark holder fast i national corona-app
Illustration: petovarga / Bigstock.
Samtidig vil man i et særskilt projekt med andre lande forsøge at få den danske corona-app til at virke på tværs af landegrænser, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Danmark holder fortsat fast i vores egen, nationale corona-app, oplyser Digitaliseringsstyrelsen i mail til Version2.

Det på trods af, at Apple og Googles seneste corona-framework gør det muligt at aktivere kontaktsporing direkte i styresystemet, hvis blot man bruger enten Android eller IOS-telefoner. Dermed er der, teknisk set, ikke behov for, at Danmark fortsat bruger den app-løsning, Netcompany har udviklet.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
16 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
25. september 2020 kl. 12:19

App’en kan også kun hentes til iPhones, og ikke til andre Apple-enheder, selvom de ellers har BlueTooth. Så måske kunne man åbne op for at app’en kunne installeres på fx. iPad, så længe den kørte det krævede iOS v 13.5, og ikke kun på iPhone?

Jeg synes, jeg ser mange iPads i tog og busser, hvor app’en kunne være ret relevant.

13
25. september 2020 kl. 12:11

stadig ret mange unge og ældre som har en iPhone 6

Berlingske opgjorde antallet til cirka 100.000. Det er cirka 2% af mobiltelefonbestanden herhjemme. Så brug kræfterne på at få appen ud på de 4 millioner mobiler som kan bruge den, men ikke har den installeret.

Og udviklerne skal også hellere bruge energien på at fikse den, så den virker :-(

12
25. september 2020 kl. 11:29

Man kan bede udviklerne nok så meget om dette, men det er en begrænsning i API'et fra Google og Apple der sætter kravet om en bestemt version.

11
25. september 2020 kl. 11:08

Myndighenderne genererer et token ...

Smittemeldingerne er faktisk et kritisk punkt i det setup; hvis der ikke er hånd i hanke med dem, så kan der laves pænt meget hærværk og misbrug. Så det er faktisk et sted, hvor jeg gerne ser at myndighederne kommer ind over, f.eks. som beskrevet.

10
25. september 2020 kl. 11:05

Det er den indbygget app i iOS og Android som er "app'en" - men det kræver stadig at det enkelte land, registere sig hos Apple/Google, få at det vil virke - og det er normalt lande som ikke allerede har en national app, som her tænkes på..

9
25. september 2020 kl. 10:28

Er der ikke en/nogle som kan bede udviklerne af SmitteStop App'en om at færdigudvikle og frigive app'en til iOS ver.12?

Der er stadig ret mange unge og ældre som har en iPhone 6 hvor iOS stopper ved ver. 12. Men SmitteStop App'en kræver ver. 13!

Pænt mange vil bruge SmitteStop App'en hvis de kan.

PFT :-)

7
25. september 2020 kl. 10:08

Problemet er (som altid) at få brugerne til at skifter over til en ny app. Det er svært nok at få dem til at downloade en smitte-stop app i det hele taget.

6
25. september 2020 kl. 09:54

Udlændinge smitter jo ikke :-)

5
25. september 2020 kl. 09:21

I mine ører lyder det fornuftigt at sporingsapps holdes i nationalt regi.

3
25. september 2020 kl. 07:23

Derudover er der i Danmark krav om, at man påviser, at man er smittet i appen ved at logge ind med NemID. Det kan man ikke i de amerikanske løsninger, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen

Til gengæld kan man så noget andet, som er lige så sikkert.

Myndighenderne genererer et token, som man så indtaster på sin telefon.https://developer.apple.com/documentation/exposurenotification/supporting_exposure_notifications_express

2
25. september 2020 kl. 06:35

Vores parametre er at man skal sidde/stå ved siden af hinanden i under 1½ meters afstand i 15 minutter, før appen registrerer en smittefare.

Så det bliver ikke registreret hvis du står ti minutter i kø uden afstand eller sidder to meter fra en syg uden mundbind i et lille lokale uden udluftning.

Jeg kender ikke de internationale parametre, det eneste Google fandt til mig var en artikel fra april. https://pov.international/smittesporing-hvad-og-hvorfor-er-vigtigt-corona/

1
25. september 2020 kl. 06:18

Jeg synes ikke at jeg kan finde noget link der beskriver en international løsning til smitteopsporing.

Det link som indgår i artiklen og som hævder at man nu kan lave smitteopsporing blot med en Android- eller IOS-telefon ser ikke ud til at understøtte den påstand, da der eksplicit står at frameworket bruges af apps til kontaktsporing som ikke udvikles af Google eller Apple, men derimod af sundhedsmyndigheder.