Danmark holder fortsat fast i vores egen, nationale corona-app, oplyser Digitaliseringsstyrelsen i mail til Version2.
Det på trods af, at Apple og Googles seneste corona-framework gør det muligt at aktivere kontaktsporing direkte i styresystemet, hvis blot man bruger enten Android eller IOS-telefoner. Dermed er der, teknisk set, ikke behov for, at Danmark fortsat bruger den app-løsning, Netcompany har udviklet.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Og udviklerne skal også hellere bruge energien på at fikse den, så den virker :-(
Jeg kan ikke gennemskue, hvad det er for en bug de har introduceret - og hvordan. Jeg troede at app'en egentlig bare var en GUI for API'et og styrede nogle enkelte parametre - men det ser ud til at der er mere i det end som så?!?
App’en kan også kun hentes til iPhones, og ikke til andre Apple-enheder, selvom de ellers har BlueTooth. Så måske kunne man åbne op for at app’en kunne installeres på fx. iPad, så længe den kørte det krævede iOS v 13.5, og ikke kun på iPhone?
Det kræver at Apple også understøtter Exposure Notification API'et på iPad, hvilket de ikke gør lige nu.
App’en kan også kun hentes til iPhones, og ikke til andre Apple-enheder, selvom de ellers har BlueTooth. Så måske kunne man åbne op for at app’en kunne installeres på fx. iPad, så længe den kørte det krævede iOS v 13.5, og ikke kun på iPhone?
Jeg synes, jeg ser mange iPads i tog og busser, hvor app’en kunne være ret relevant.
stadig ret mange unge og ældre som har en iPhone 6
Berlingske opgjorde antallet til cirka 100.000. Det er cirka 2% af mobiltelefonbestanden herhjemme. Så brug kræfterne på at få appen ud på de 4 millioner mobiler som kan bruge den, men ikke har den installeret.
Og udviklerne skal også hellere bruge energien på at fikse den, så den virker :-(
Man kan bede udviklerne nok så meget om dette, men det er en begrænsning i API'et fra Google og Apple der sætter kravet om en bestemt version.
Myndighenderne genererer et token ...
Smittemeldingerne er faktisk et kritisk punkt i det setup; hvis der ikke er hånd i hanke med dem, så kan der laves pænt meget hærværk og misbrug. Så det er faktisk et sted, hvor jeg gerne ser at myndighederne kommer ind over, f.eks. som beskrevet.
Det er den indbygget app i iOS og Android som er "app'en" - men det kræver stadig at det enkelte land, registere sig hos Apple/Google, få at det vil virke - og det er normalt lande som ikke allerede har en national app, som her tænkes på..
Er der ikke en/nogle som kan bede udviklerne af SmitteStop App'en om at færdigudvikle og frigive app'en til iOS ver.12?
Der er stadig ret mange unge og ældre som har en iPhone 6 hvor iOS stopper ved ver. 12. Men SmitteStop App'en kræver ver. 13!
Pænt mange vil bruge SmitteStop App'en hvis de kan.
PFT :-)
Efter sigende så er der over halvanden million der har downloaded miraklet - men når det kommer til hvor mange mirakler det så har udført, så råbes der ikke ret meget op om tallene.Det er svært nok at få dem til at downloade en smitte-stop app i det hele taget.
Problemet er (som altid) at få brugerne til at skifter over til en ny app. Det er svært nok at få dem til at downloade en smitte-stop app i det hele taget.
Udlændinge smitter jo ikke :-)
I mine ører lyder det fornuftigt at sporingsapps holdes i nationalt regi.
Jeg ved ikke, om der overhovedet findes internationale parametre.Jeg kender ikke de internationale parametre
De lokale sundhedsmyndigheder kan selv angive en masse parametre, der gælder for deres område:https://developer.apple.com/documentation/exposurenotification/configuring_exposure_notifications
Til gengæld kan man så noget andet, som er lige så sikkert.Derudover er der i Danmark krav om, at man påviser, at man er smittet i appen ved at logge ind med NemID. Det kan man ikke i de amerikanske løsninger, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen
Myndighenderne genererer et token, som man så indtaster på sin telefon.https://developer.apple.com/documentation/exposurenotification/supporting_exposure_notifications_express
Vores parametre er at man skal sidde/stå ved siden af hinanden i under 1½ meters afstand i 15 minutter, før appen registrerer en smittefare.
Så det bliver ikke registreret hvis du står ti minutter i kø uden afstand eller sidder to meter fra en syg uden mundbind i et lille lokale uden udluftning.
Jeg kender ikke de internationale parametre, det eneste Google fandt til mig var en artikel fra april. https://pov.international/smittesporing-hvad-og-hvorfor-er-vigtigt-corona/
Jeg synes ikke at jeg kan finde noget link der beskriver en international løsning til smitteopsporing.
Det link som indgår i artiklen og som hævder at man nu kan lave smitteopsporing blot med en Android- eller IOS-telefon ser ikke ud til at understøtte den påstand, da der eksplicit står at frameworket bruges af apps til kontaktsporing som ikke udvikles af Google eller Apple, men derimod af sundhedsmyndigheder.