Trods advarsler fra CFCS: Helsingør fortsætter med Tiktok

Plus1. marts kl. 14:413
Benedicte Kiær
»Jeg har ikke aktuelle planer om at slette min profil, men jeg følger debatten tæt,« siger Helsingørs borgmester Benedicte Kiær (K). Illustration: Thinkalike.
To Tiktok-kommuner med samme setup har valgt to forskellige tilgange efter Center for Cybersikkerhed sidste uge frarådede statslige ansatte at være på den kinesiske platform.

Tiktok er blevet kontroversielt for alle statslige ansatte, efter at Center for Cybersikkerhed kom med en ny sikkerhedsanbefaling i sidste uge. Det skete efter at EU-kommissionen forbød alle deres ansatte at have den kinesiske video-app, og for nyligt kunne Radar fortælle, at man i Frederiksberg Kommune har sat appen i skammekrogen, fordi den ikke var 'risikoen værd.'

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
10. marts kl. 10:44

På spørgsmålet om man skal have en white list eller en black list af apps, ville en kommunal IT-chef jeg kender foretrække white list. Tiktok kan så komme på den liste, på de telefoner der er beregnet til det.

Black list giver ikke rigtigt mening.

1
1. marts kl. 17:32

"»Vi har indkøbt særskilte telefoner, som alene er forbeholdt Tiktok, så der kommer vi den bekymring om datasikkerhed i forkøbet,« siger kommunikationschef Morten Deichmann."

"»Jeg har ikke aktuelle planer om at slette min profil, men jeg følger debatten tæt,« siger Benedikte Kiær i et skriftligt citat til Radar. Ifølge kommunikationschefen er appen ikke på borgmesterens arbejdstelefon."

Ih, hvor det ikke kommer bag på os. Man har jo gennem lang tid fået indtryk af, at Helsingør Kommune/Henriette Kjær må have aktier i techgiganterne. Eller noget...

"I landets anden kommune med en Tiktok-profil, Helsingør, bruger man samme tilgang som Viborg, med særskilte telefoner. "

Det er da godt nok langt ude... har de så også særskilte telefoner til facebook, insstagram, snapchat, chadgpt og twitter? Gad vide, hvad det så har kostet? Oven i de chromebooks, man har lænket sig til? Det kunne jeg rigtigt godt tænke mig at vide.

2
1. marts kl. 18:23

Henriette Kjær

Det skal selvfølgelig være Benedikte....