Microsoft har nu udviklet sin egen Linux-distribution

Microsoft oplyser, at man har udviklet en Linux-distribution, der skal drive Microsofts nye netværkssatsning, Azure Cloud Switch.

Fra Microsofts hovedkvarter i Redmond i USA forlyder det, at man har udviklet, hvad der betegnes som et modulært operativsystem baseret på Linux, der kan fungere på tværs af platforme. Operativsystemet hedder Azure Cloud Switch (ACS).

Derudover vurderes det fra Microsofts side, at 'der er tale om et indtog på markedet for software til at drive netværksenheder som switches'. Det skriver theregister.co.uk.

Hovedarkitekten for Azure Networking Kamala Subramaniam skriver, at der hidtil ikke har eksisteret et system, hvori man kunne integrere de vidt forskellige softwareløsninger, der kører på forskellige switches i et cloudbaseret netværk.

»Azure Cloud Switch fokuserer på fremtidig videreudvikling baseret på Microsofts prioriteter,« skriver Kamala Subramaniam og tilføjer, at ACS vil gøre det muligt at rette fejl og teste software langt hurtigere end det tidligere system, dog uden at gå i detaljer med, hvilket system der tidligere er blevet anvendt.

I opslaget nævnes det ikke, hvorfor det netop blev Linux, ACS skulle baseres på, men et bud kunne være den kompleksitet, der er i switching-økosystemet. Microsoft skriver, at ACS er blevet demonstreret over fire ASIC (application-specific integrated circuit, red.) forhandlere, seks implementeringer af SAI (Switch Abstraction Interface) og tre application stacks (Microsoft, Dell og Metaswitch).

»Vi snakker offentligt om ACS, fordi vi regner med, at det med at splitte switch soft- og hardware vil fortsætte med at vokse som trend i netværksindustrien, og vi vil gerne bidrage til den udvikling ved at notere, at den udvikling starter her,« skriver Kamala Subramaniam og konkluderer dermed, at Linux, ikke Windows, er vejen til velfungerende Software Defined Networking.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (26)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Christian Nobel

... igen, igen, igen - suk.

Det er da noget forvrøvlet click-bait sludder.

Som selve artiklen også beskriver, så benytter MS (og står ved det) Linux til nogen af deres cloud løsninger, og i den anledning har udviklet et modul (og pakket det) der passer til deres brug.

Det har ikke en fisende sk.. at gøre med at MS skulle "have udviklet deres eget Linux"!

Version2, I må altså se at hæve jer over det der EB plan.

 • 17
 • 0
Carsten Olsen

Microsoft udviklings afd. har lavet en del forsøg med at bruge linux kernen de sidste 3 års tid. Det smarte ved dette er at linux er den samme kerne på mange forskellige proccessorer med kun et source file-tree. På windows har man fire forskellige kerner på forskellige processorer og kun en af dem er stabil (til x86)

At det kommer frem nu skyldes Microsofts marketings afd. lige nu har brug for en god historie netop på dette tidpunkt, fordi IBM har startet på at reklamere for "Linux one" der er en ny type mainframe som kører Linux. Du kan selv vælge hvilken distro du ønsker. Kapacitet ca 30 milliarder restful web reply på 24 timer.

https://www.youtube.com/watch?v=2ABfNrWs-ns https://www.youtube.com/watch?v=VWBNoIwGEjo

kilde: en fra Redmond

 • 2
 • 1
Svend Nielsen

Forklaring: Hvis man som journalist vil skrive af efter en pressemeddelelse eller en avis (i dette tilfælde The Register) forudsættes en vis grad af forståelse for, hvad man skrive (af). Den forståelse er 100% fraværende i den artikel Veriosn2 har begået her.

Det der står i artiklen er ikke faktuelt forkert, men afslører at den der skriver ikke fatter noget af det han skriver af. Ærgerligt, fordi resultatet er totalt tidspild. Den går ikke Version2 - hvis man vil markere sig som et lødigt medie for kompetente IT folk så man man altså bruge ressourcerne på andet end at lave et nyt design i tidens modefarve.

Det historien handler om er, at Microsoft gerne vil ind og levere software til de store netværksswitche som står i alverdens datacentre. I disse switche har man i årtier anvendt Linux i forskellige varianter - måske med undtagelse af nogle få, som Cisco der bruger sit eget IOS (måske, fordi IOS også er ved at blive mere Linux).

Grunden til at Linux ligger i maven på disse switche er, at de typisk adskiller sig ved at bruge forskellige CPU platforme, typisk ARM, MIPS eller PowerPC. Linux kører på alle hw platforme.

Derfor: Hvis Microsoft vil gøre sig håb om at komme i betragtning som leverandør af 3.parts moduler til OEM switch hw i et datacenter, så er man nødt til at gøre det på en Linux base - der er ikke noget valg.

I opslaget nævnes det ikke, hvorfor det netop blev Linux, ACS skulle baseres på, men et bud kunne være den kompleksitet, der er i switching-økosystemet.

Ja det er et meget godt bud - men måske det havde hjulpet at give lidt indsigt i hvad "kompleksitet i switching-økosystemet" er. Det være hermed gjort, sammen med en opfordring til Version2 om at få højnet kvaliteten, så professionelle læsere - trods alt - fortsat kan anvende mediet med et vist udbytte.

 • 5
 • 0
Bjarke I. Pedersen

Det være hermed gjort, sammen med en opfordring til Version2 om at få højnet kvaliteten, så professionelle læsere - trods alt - fortsat kan anvende mediet med et vist udbytte.

Men du ved da godt, at starte en Microsoft vs. Opensource flameway giver langt flere klik på artiklerne, og derved flere reklamekroner i kassen... Ekstrabladet... Sorry, Version2 skal jo også tjene penge

 • 4
 • 0
Christian Nobel

Det er værste er, at Version2 slet ikke fatter at det underminer den rest af troværdighed der er tilbage, når de fejt ikke vil indrømme og stå ved en fejl, men bare stille ændrer en overskrift.

Hvad regner de læserne for - idioter der ikke er i stand til at huske mere end en time tilbage?

 • 2
 • 2
Jesper Hansen

Når det kommer til netværk, ja. Selvom der ikke skal være nogen tvivl om at der kører masser af Linux hosts i Azure datacentrene, så er de altså - stadig - primært drevet af Windows og Hyper-V (en afart i det mindste, tidligere kendt som "Red Dog") på serverne.

 • 0
 • 0
Rune Jensen

Altså jeg synes bare det bevidner om at Linux er bedre end Windows :D

Som man siger "I have to respectfully disagree".

Grunden er nok mere, at Linux her har været først på et område og derfor har sat en standard. Det er jo bevist igen og igen at det ikke er mærket som afgør succes på et marked, men det at man kommer først og sætter en standard.

På den måde vil jeg vedholde at Microsoft på trods af alt, vil beholde deres desktop marked. Ingen kan udfordre det fordi de penetrerede det marked først. På samme måde vil MS ikke have en chance på mobil. Og SteamOS har intet at komme efter på spilkonsol-markedet. ligesom det kunne se ud som om at Android har magten som OS i TV mv.

Det eneste jeg ser som reel udfordrer på de forskellige markeder er reelt nyt hvad man i hin tider kaldte "a killer application". Det kan ændre hvilket OS dominerer hvilket marked. Jeg kan ikke se, hvad ellers kan. Valve har intet nyt at komme med på spilkonsolområdet. MS har intet nyt at komme med på mobilområdet. Osv.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Skidt nu med det, de oplever det nok på manglende besøg og "klik"

Oplever det som der er et stadig mindre publikum her inde, især efter overgangen til det nye layout. Måske pengene på udvikling af dette, skulle være brugt på nogen bedre artikler. Kommer her selv stadig mindre, mest af gammel vane, men det bliver mindre og mindre. Efter hånden som stedet bliver mindre aktuel, de udenlandske nyheder formildelse lang bedre andre steder, og de indenlandske er kun korte notiser. Så tror de er på vej ned af bakken, og det kan gå hurtigt. Håbet selv det var agurketiden, eller sommerferie, men det er det tydeligvis ikke.

PS: Bare at ændre og redigere, samt slette opslag og indlæg uden kommentar, og forklaring, det er fast politik fra V2. Den har mange været efter, men det har de heller ikke kommenteret, med andet, end "vi har ikke resurser" ? til andet. Synd at tror at nyt design,samt flere annoncer er det som driver en nyheds side, istedet for indhold som ikke er copy-past eller google oversat, sådan sat lidt på spisen.

 • 3
 • 0
Svend Nielsen

Oplever det som der er et stadig mindre publikum her inde, især efter overgangen til det nye layout.

Enig. Jeg har samme oplevelse. Trist fordi Version2 var et af de mest seriøse medier på IT området. Men det er altså slut nu.

Hvorfor man så bruger ressourcer på at ændre designet på siden, så det hele bliver en stor rodebutik må guderne vide.

 • 1
 • 0
Nikolaj Brinch Jørgensen
 • 0
 • 0
Mads Lorenzen Editor

Jeg kan godt se, at artiklen(rubrikken) var for skarpt vinklet. Ikke desto mindre, så har Microsoft udviklet en Linux-distribution til at drive deres netværksløsning. Microsoft har ikke udviklet deres egen Linux-kerne, men det har jeg heller ikke postuleret. Derudover er jeg ikke ekspert på området, hvorfor jeg måske burde have haft en fagperson til at kommentere på udviklingen, det tager jeg med videre :)

Vi ændrer løbende i artiklerne efterhånden som vi bliver klogere, og alt afhængig af fejlene eller manglernes omfang, gør vi opmærksom på rettelserne. Det handler ingenlunde om at ændre i artiklerne uden at nogen ligger mærke til noget.

 • 2
 • 2
Rune Jensen

Har du hørt om game-changers?

Ja, det er så det, som jeg i stedet kalder killer application. Men jeg kan ikke se, hvor der er nogen game changer i windows 10 hvad angår mobil, jeg har svært ved at se det nye ved SteamOS ifht. andre konsoller og flere andre områder.

Hvad jeg har lagt mærke til, er hvordan Apple har forstået at penetrere desktop markedet. Nuvel, sidste uge sad jeg en morgen i toget og kiggede på alle de her studerende med deres computere. De havde alle som én en bær bar Mac.

Så, eftersom jeg var nysgerrig, så stillede jeg selvfølgelig spørgsmål. Hvordan kan det være, man har råd til en Mac som studerende? Svar... forældrene giver det til poderne som blanding af fødselsdagsgave og værktøj til deres studier.

Nu burde jeg også have spurgt om, hvorfor Mac er så hulens populær, for det kom som en overraskelse. Jeg har tidligerre stillet det spørgsmål, og det lader til at være et resultat af, at Apple allerede har "magt" på mobilfronten, og at andre Apple pprodukter arbejder godt sammen med hinanden og supplerer hinanden.

OK, det er jo tydeligt, det er nøjagtigt det, som MS også vil, bare den anden vej fra. Men altså, deres APPs som introduceret i Windows 8 og også folks første møde med dem - det var dog det værste forp... l... jeg har set. Så helt fanatstisk amatøragtigt, ikke engang en dansk oversættelse havde de lyst til.

Der er ingen konsistent imellem deres mobile APPs og deres desktop versioner. Og nu har jeg ikke afprøvet Windows 10 endnu - jeg har stadig en gammel ret ubrugt windows 8, som egentlig burde opdateres, men når jeg spørger folk, om de så bruger de her APPs selv i Windows 10, så får jeg svaret, at det er ikke for APPsne de bruger Windows, men for desktop applikationerne.

Så, jeg er villig til at ændre standpunkt dér... men jeg har så behov for beviser på, at de APPs rent faktisk bliver brugt, sådan at MS kan få succes på mobilen også.

 • 0
 • 0
Svend Nielsen

Ikke desto mindre, så har Microsoft udviklet en Linux-distribution til at drive deres netværksløsning. Microsoft har ikke udviklet deres egen Linux-kerne, men det har jeg heller ikke postuleret.

Sikke noget vrøvl. En Linux-distribution er en samling af software, inklusiv en Linux kerne. Det er ikke det Microsoft beskriver i den pågældende pressemeddelelse!!! Hvor i al verden kommer den snak om linux distribution fra? Det er rent vrøvl.

Microsoft har udviklet et modul som switch producenter kan inkludere i switch softwaren, og som understøtter ACS - dvs. det MS kalder Azure Cloud Switch. Modulet er - som MS beskriver det - udviklet i OCP. Og det er naturligvis baseret på inkludering i et Linux miljø - fordi stort set al switch software er bygget op omkring Linux.

SÅ: Nej, Microsoft har ikke udviklet deres egen Linux-distribution, eller deres egen Linux kerne.

Derudover er jeg ikke ekspert på området, hvorfor jeg måske burde have haft en fagperson til at kommentere på udviklingen

Lyder som en rigtig god idé.

 • 3
 • 0
Daniel Rasmussen

Problemet er at V2 halter, ikke bare med dårligt oversatte nyheder - det halvfærdige layout er også stadig en daglig belastning;

Forestil dig at du har scrollet helt ned til kommentarene og af en eller anden grund gerne vil "tilbage til toppen", så trykker du selvfølgelig på den dertil indrettede Home-knap, men så sker dette; http://i.imgur.com/JQJrOLu.png - Det er altså for dårligt, jeg vil ikke se de fokusnyheder når det ikke var det jeg startede med at se, da jeg kom ind på nyheden - og det er tydeligvis heller ikke meningen når de bliver "cuttet af".

Og selve kernen i det nye layout/design, var det ikke at det skulle være smartere at bruge på smartphones eller tablets? Hvorfor er der så en hel masse ubrugeligt content under de seneste kommentarer inde på en nyhed, når man scroller ned i bunden? Det er ret belastende for man aner ikke hvor kommentarerne slutter og det irrelevante starter, ikke just federe end det var med det gamle layout.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere