Trine Bramsen taler ud: Nødvendigt at prikke til fordomme med kække metoder

6. august 2013 kl. 06:29190
Det er umuligt at få it-branchen på dagsordenen ad saglige kanaler. Derfor var det nødvendigt at tage fordomme i brug, siger it-ordfører Trine Bramsen om gæsteblogindlæg, der havnede i mediestorm.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bølgerne er gået højt, siden Socialdemokraternes medieordfører Trine Bramsens blogindlæg om pizzaspisende it-folk kom på version2.dk i fredags. Mange læsere har i skarpe vendinger kritiseret hendes indlæg for at være usagligt, og it-fagforeningen Prosa er bekymret for, at ordførerens udmelding vil skræmme unge væk fra it-uddannelserne.

Men ifølge Trine Bramsen er gæsteblogindlæggets tone nødvendig for skabe debat om it-branchen.

»Jeg har igennem det seneste år forsøgt at få it-branchen på mediernes dagsordenen ad saglige kanaler, og jeg må bare konstatere, at det ikke er lykkedes at trænge igennem. Og det er da ærgerligt, at man så er nødt til at tage fordomme og kække metoder i brug,« siger Trine Bramsen til Version2.

It-ordføreren fortryder ikke sit blogindlæg. Og hun giver ikke meget for Prosas kritik af, at hun skræmmer unge væk fra it-uddannelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Nej, så meget magt har jeg slet ikke som it-ordfører. Men Prosa skal da være mere end velkomne til at komme forbi Christiansborg til en seriøs snak om it-branchens fremtid,« siger Trine Bramsen til Version2.

Et spørgsmål om humor

Den socialdemokratiske it-ordfører vil ikke beklage sin fremstilling af it-folk, for hun gentager sin formulering til øvrige medier om, at det er skrevet med et glimt i øjet. Det er dog ikke alle, der har kunnet se komikken. Således har den nyoprettede Facebook-gruppe It-professionelle imod Trine Bramsen siden fredag fået 1.646 likes.

»Hovedparten af dette her er skrevet humoristisk, og jeg tror, at de fleste danskere har humor nok til at forstå, hvad der er hvad her. Nu håber jeg, at de aktører, der har meldt sig under fanerne, vil diskutere it-branchen i stedet for at diskutere min person og mine kvalifikationer,« siger Trine Bramsen til Version2.

190 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
189
9. august 2013 kl. 11:00

Vi har et repræsentativt demokrati, og derfor vil vi også finde en kvinde som Trine Bramsen i folketinget. (Ifølge Wikipedia fik hun 8.464 stemmer ved sidste valg.) Hun giver udtryk for det menneske- og livssyn, en del kvinder i starten af trediverne nu engang har. Det er helt i orden, det er en fase de skal igennem, indtil den naturlig modningsproces tilfører lidt visdom. De er faktisk lidt søde... man skal bare ikke tage dem alvorligt.

192
9. august 2013 kl. 11:58

Snup en is for at køle lidt af ;)

187
9. august 2013 kl. 00:47

Jeg frygter at sagen er meget mere simpel end det folk gør den til. Der har været mange spekulationer om denne sag og der vil nok komme flere.

Nu har jeg set på Trine Bramsens Twitter profil og de billeder hun har lagt op og jeg tror at sagen er meget banal.

Det drejer sig i grund og bund om at Trine Bramsen og hendes veninder har en skoringskrise der minder om den Brøndby og FCK har lige nu - pigerne tørster efter at finde en sød og kærlig mand der kan værdsætte dem for det de er.

I folkeskolen hvor lærerne beder eleverne om at tolke forskellige billeder vil tolkningen af dette biled som jeg fandt på Trine Bramsens profil nok ikke tage lang tid at tolke: https://twitter.com/Trinebramsen/status/356449396323393536/photo/1

Vi lader Trines biled stå lidt... :-)

186
9. august 2013 kl. 00:39

Det er jo netop en del af sociale kompetencer. Så helt forbi rammer TB jo altså ikke. Og jeg må tilslutte mig at stereotypen er ikke lodret forkert. Tværtom.

Grunden til at jeg er blevet irriteret er slet ikke hendes halvlunkne kommentarer om tennissokker og manglende evne til at kommunikere.

Det der virkelig irriterer mig er, at hendes indlæg er fuldstændig blottet for sagligt indhold. Det er da fløjtende ligemeget hvordan it-folk klæder sig. Samtidig køber jeg ganske enkelt ikke hendes påstand om at it-folk ikke er gode til at kommunikere. Tvært imod. Der er masser af fremragende kommunikatorer blandt it-folk (det er så min påstand).

Hvis man skal gøre noget for at få uddannet flere it-folk, er det absolut sidste, man behøver da en rebranding af faget. Der er behov for bedre it-undervisning i skolerne og støtte til unge, der ønsker at rode med it i fritiden.

Ud over det, så undrer det mig at Trine Bramsen tager fat på lige netop dette emne, når hun lige så godt kunne rejse (imho) langt vigtigere emner som overvågning (her er flere mulige vinkler), softwarepatenter i EU og den slags.

Bemærk venligst at alle de mange kommentarer stort set ikke berører det emne, hun heller ikke selv formår at diskutere. Det handler udelukkende om sexisme og at Trine Bramsen læner sig op af titlen som den største 5-bogstavs-ordfører (læs: PHKs Twitter-kladde) i Folketinget.

For at summere op: hendes oplæg er lige så interessant og inspirerende som en prut i en kop vand. Det eneste, der er kommet ud af det, er irritation og skuffelse over Socialdemokraternes prioriteter.

185
9. august 2013 kl. 00:30

Kære Nikolaj

Mig bekendt har der i min levetid ikke været en regering der har bevæget sig så langt fra deres valgløfter som den vi har lige nu - det er vel også årsagen til at deres tilslutning er historisk lav.

Tror ikke at vi kommer længere i denne diskussion og lad os bare konstatere at Trine Bramsen har en holdning til hvilken IT & telepolitik der skal føres og hendes regering har en anden.

Lad os bare konstatere at Trine Bramsen endnu en gang sætter en masse rekorder - rekorder i hvor mange mennesker der er sure over det hun siger om dem og deres branche.

lad os bare konstatere at Trine Bramsen ikke har været i stand til at deltage i debatten og at hun valgte at trække "humor kortet"

Lad os bare konstatere at mens debatten rasede så var hun til tartelet fest i Odense hvor Johnny Reimer underholdt - det fik mere opmærksomhed end den kritik der var af hendes politiske udmeldinger.

Lad os bare konstatere at hendes egne parti kollegaer har taget afstand fra det hun har sagt og skrevet.

Lad os bare konstatere at hun er umoden, med stor sandsynlighed ikke så kvik og så har hun et meget afslappet forhold til sandheden - det kan du se at tre ministre fra hendes egen regering har sagt.

Trine Bramsen er bare Trine Bramsen en politiker der gerne lyver og som graver sig ned i et hul og påstår at hendes kritikere ikke har forstået så meget når de konfrontere hende med det hun har sagt.

Sandsynligheden for at hun ryger ud ved næste valg er stort og så må vi se om hun kan få et job uden fir den socialdemokratiske vennekreds.

Hilsen

John Strand

175
8. august 2013 kl. 15:50

Kære Nikolaj

Jeg vil påstå at det af og til kan være svært at finde ud af hvad Trine Bramsen mener.

En ting som jeg ved med sikkerhed og det er at der ofte er stor forskel på det som hun mener og det som er regeringens politik.

Rent praktisk så har hun flere gange som ordfører stillet sig op i pressen og sagt at regeringen vil gøre dit og dat og efterfølgende så har både justitsministeren og to erhvervsministre taget afstand fra det hun har sagt.

Skal vi ikke kalde hende for det hun er, en ung uerfaren socialdemokrat som har fået en stol i folketinget som hun har svært ved at fylde ud rent fagligt.

Hun skulle måske bruge lidt tid at sætte sig ind i sit stofområde og så finde ud af hvad hendes egen regerings politik er - det er da ikke to urimelige krav at stille til et medlem af folketinget.

Hilsen

John Strand

156
8. august 2013 kl. 12:32

I tråd med at DIKU studerende har skaffet sig hvide tennissokker, så kunne det da være at man skulle overveje at skaffe sig en t-shirt med Microsoft joke. Hvis ellers der findes nogle sjove.

167
8. august 2013 kl. 14:56

I tråd med at DIKU studerende har skaffet sig hvide tennissokker, så kunne det da være at man skulle overveje at skaffe sig en t-shirt med Microsoft joke. Hvis ellers der findes nogle sjove.

Der fandtes den her i start 90'erne med som IBM lavede for OS/2, hvor Windows NT stod for Windows Not There. Den er ikke sjov længere, men dengang var den sjov. Jeg er usikker på om der findes nogen idag. Men de har jo en del produkter der er til grin (Windows er nok det helt oplagte), så mon ikke.

150
8. august 2013 kl. 00:33

Jeg fornemmer at der er en udbredt misforståelse af ordet "nørd". Ifølge ordbogen betyder nørd:

person, der bruger meget af sin tid på en bestemt ting, og som følge heraf opfattes som lidt underlig

http://www.ordbogen.com/opslag.php?word=N%C3%B8rd&dict=ddbo

Dette har intet med det daglige arbejde at gøre, ellers var alle jo nørder, sælgeren salgs-nørd, samlebånds arbejderen samlebånds-nørd osv. Der refereres til den tid man bruger "i fritiden". Jeg vil derfor påstå at langt den største del af personer der er professionelt beskæftiget med IT ikke er IT-nørder.

Set i det lys synes jeg at mange i deres udtalelser overreagerer.

139
7. august 2013 kl. 11:22

"»Hovedparten af dette her er skrevet humoristisk, og jeg tror, at de fleste danskere har humor nok til at forstå, hvad der er hvad her. Nu håber jeg, at de aktører, der har meldt sig under fanerne, vil diskutere it-branchen i stedet for at diskutere min person og mine kvalifikationer,« siger Trine Bramsen til Version2."

Jeg kan ikke se, hvordan man kan undlade at kigge bort fra Trine Bramsens kvalifikationer, når hun taler imod "IT-nørderns" faglige råd. Og dermed fremstår bedre viden.

141
7. august 2013 kl. 12:08

jo selvfølgelig

138
7. august 2013 kl. 11:17

Humor er godt, men forudsætter substans og helst også genkendelsens glæde. Ellers er det bøvet. Men jeg forstår ikke pointen i Bramsens indlæg. Det er da ikke sjovt at gentage en forældet og gennemtygget stereotyp, som måske var lidt sjov i 90’erne, men som ikke længere gælder i den virkelige verden. Det triste i denne historie er, at Socialdemokraters it-ordfører åbenbart ikke aner, hvad der foregår i it-brancen. At fremsige bøvede vitser er vel egentlig lidt nørdet?

130
7. august 2013 kl. 09:48

"»Hovedparten af dette her er skrevet humoristisk, og jeg tror, at de fleste danskere har humor nok til at forstå, hvad der er hvad her."

Nej det har jeg ikke, hvad er det som skule være sjovt, hvad mener du alvorligt ?

" Nu håber jeg, at de aktører, der har meldt sig under fanerne, vil diskutere it-branchen i stedet for at diskutere min person og mine kvalifikationer,« siger Trine Bramsen til Version2."

Nej vi se dig væltet rundt i mudderet, mens du skvatter i forsøget på at komme på benene :-)

Dinne kvalifikationer, eller mangel på samme, er vel også en vigtigt ting i denne debat, som viser at nogen partier ikke tage IT debatten seriøse, som de viser i deres udpegning af ordfører.

Debatten og sagen, er jo på grund af din "glimrende" håndtering af denne, efterfølgende kommet til at handle om dig.

Så jo der for diskutere vi dig, lige som vi diskutere Steve Jobs, Stephen Elop, Linus Torvalds og Steve Ballmer og hvad de har sagt og ikke sagt, deres opførelse og gørende. Ikke her med sagt, at du kommer nær i samme kategori.

129
7. august 2013 kl. 09:28

Antallet af kvinder der kritisere Trine Bramsen er tankevækkende

128
7. august 2013 kl. 09:18

Jeg oplever hende som nørdfobisk, sexistisk og heterocentrisk. Alle i IT er ikke mænd, heteroseksuelle, ciskønnede og/eller mainstreamede i den ene eller anden retning.

Hun lukker fordomme ud som kan afspejles i en undertrykkende kultur, og som kan ses i film, serier, bøger og andet, hvor nørdens karakter er ligeså flad som en kvindes karakter i en patriarkalsk sexistisk Hollywood film.

Jeg ønsker ingen debat. Hun er en undertrykkende magthaver. Så er jeg reelt ligeglad med hendes faglighed. Om hun så opfandt algoritmen som en anden homoseksuel englænder, så ville jeg ikke accepterer sådan en opførsel.

Hilsen en feministisk nørd. Jeg kan se din diskurs, og den er bundrådden.

131
7. august 2013 kl. 10:11

Hilsen en feministisk nørd. Jeg kan se din diskurs, og den er bundrådden.

Jo men skal vi ikke lige huske, at vi selv her på sitet jo har det med at fremstille lignende stereotyper af andre brancher: DJØF'er, sælgere (Jeppe K typen) osv. ? Hvis Danish Dynamite hav fremstillet os på den måde Trine har, havde vi grinet af det, og synes det var sjovt. Så fordi det samme budskab kommer fra en politiker, der forsøger at lave en (ikke særligt sofistikeret) joke, så skal fare folk op som trold af en æske. Det er i mine øjne lidt for små sko, og hyklerisk, når nu der på V2 ofte fremstilles stereotyper af andre brancher, som i den grad også bygger på fordomme.

147
7. august 2013 kl. 14:06

Det er i mine øjne lidt for små sko, og hyklerisk, når nu der på V2 ofte fremstilles stereotyper af andre brancher, som i den grad også bygger på fordomme.

Måske er det bare mig, men både afsender og platform betyder vel noget her. En ting er hvad hurtige kommentarer til artikler forfalder til af stereotyper, nogle gange skrevet af folk med voldsomme antipatier mod andre faggrupper. Håber vi ikke lidt på at en folkevalgt går forrest og prøver at hæve niveauet over faggrænse-mudderkast?

Tænkt eksempel: Havde Trine Bramsen skrevet en kommentar til en artikel, hvor hun havde nævnt tennissokker og indforståede Star Trek-kommentarer, havde mange nok synes at det var ret sjovt. Det gjorde hun så ikke. Hun fik en helt anden platform stillet til rådighed, et direkte talerør til en stor del af dem der beskæftiger sig med IT. Udnyttede hun den? Nej. Ingen it-politiske visioner, ingen refleksioner over aktuelle emner. Intet, andet end en beskrivelse af it-nørd-stereotypen af i forgårs. Og helt ærligt, ikke engang det kunne hun gøre sjovt..

127
7. august 2013 kl. 08:58

Nu er det næppe Trine Bramsens skyld men dagens meningsmåling viser at hendes parti nu er det tredje største parti i Danmark og at Dansk Folkeparti vil få flere mandater end S hvis der var valg i morgen.

Det er ikke kun IT branchen der løber skrigende bort fra Socialdemokratiet - det er alle vælgerene der løber bort.

Man fristes til at sige Thorning og kaos!

124
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den ons, 08/07/2013 - 08:23

Gad vide hvor mange, som deltager i debatten, rent faktisk har en IT-mæssig uddannelse / et relateret arbejde? Og nej, fordi du til dagligt tænder for en computer, så har du IKKE et IT relateret arbejde.

136
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den ons, 08/07/2013 - 10:32

Fair nok, så har jeg også et Automobil-relateret job, idet jeg bruger en bil som transportmiddel?

Hvis det at tænde for en PC og bruge Word betyder, at man er "IT-specialist", så forklarer det nogle ting..

137
7. august 2013 kl. 10:39

Fair nok, så har jeg også et Automobil-relateret job, idet jeg bruger en bil som transportmiddel?

Hmm, ja hvis det er en del af dit arbejde, så er dit arbejde da autombil-relateret. Ligesom en kok har et job som er relateret til et køkken, komfur, you name it.

Hvis det at tænde for en PC og bruge Word betyder, at man er "IT-specialist", så forklarer det nogle ting..

Det betyder ikke man er it-specialist - det var der ingen der sagde iøvrigt. Det betyder ens job er it-relateret. I bedste flad er dem der tænder for computeren en af vores kunder, som er hele grundlaget for at vi specialister har noget at lave.

126
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den ons, 08/07/2013 - 08:34

IT Konsulent ( Udd. ingeniør med special i Højhastighedsdigitalelektronik, softwareudvikling og kommunikation ) med 16 års erfaring i system- og softwareudvikling samt systemarkitekt. Og ex Security Contractor ( for at stresse af ).

123
6. august 2013 kl. 22:10

Det primitive forslag hun kommer med er at de af os som ikke er så attraktive seksuelt selv skal gøre noget for at blive mere attraktive, hvilket formentlig vil gøre branchen mere populær alt andet lige. Det kan jeg faktisk godt være enig i, da sex sælger :-)

Men jeg er overhovedet ikke enig i at det er en væsentlig faktor. Som jeg har oplevet det, så starter miseren i folkeskolen, eller tidligere. Hvor fag som matematik og fysik generelt set er hadefag, eller det var de i hvert fald da jeg selv gik i folkeskolen sidst i 1970erne. Nu har jeg ikke fulgt med i folkeskolens udvikling i detaljer siden dengang, men jeg tvivler på at de "hårde" fag har fået samme høje status som de bløde fag i gennemsnit.

I asien og øst-europa har "hårde" fag traditionelt set haft en høj status, hvilket så betyder at disse lande har en konkurrencefordel i forhold til de vestlige lande hvor det modsatte er tilfældet. Vi har så nogle andre fordele, men jeg tror at en stor del af løsningen ligger i at forbedre opfattelsen af "hårde" fag.

Det kan så gøres på flere forskellige måder, dels at gøre undervisningen bedre, mere interessant, mere pædagogisk. Man kunne også ofre flere timer på de hårde fag. Der er lidt tiltag med at forbedre det image som hårde fag har, fx med videnskabsfestivaler og lign., men i en global konkurrence er det nok nødvendigt at der gøres mere i Danmark, hvis vi skal følge med.

En positiv sidegevinst vil formentlig også være at befolkningen generelt vil tænke mere logisk og derved have mulighed for bedre at forholde sig kritisk til politik og samfundsforhold.

120
6. august 2013 kl. 21:02

Overdrivelse fremmer forståelse?

Eller har i aldrig hørt i om metafor? Forklaring på ordet Metafor: sproglig figur hvor et ord eller en ordforbindelse overføres fra sin normale, bogstavelige betydningssammenhæng til en anden, billedlig brug.

121
6. august 2013 kl. 21:58

Overdrivelse fremmer forståelse?

Kære Gert

I tilfældet Trine Bramsen der taler vi ikke om en person der overdriver - vi taler om en folkevalgt politiker der lyver over for pressen og sine vælgere.

Jeg vil gå å langt at påstås at Trine Brammsen enten er småt begavet alternativt er en patologisk løgner.

Måske er det nogle grove angreb på hendes person omvendt så ligger der dokumentation på det hvis man går ind på Folketingets hjemmeside og ser på hvad Justitsministeren og to Erhvervsministre har svare på en række §20 spørgsmål der er stillet for at afklare om det Trine Bramsen har sagt i medierne er sandt.

Der er en årsag til at det går hendes parti så dårligt - de er tæt på de 15% og snart er det Danmarks tredje største parti med Enhedslisten lige efter dem.

Lad hende bare fortsætte - hun er en fantastisk repræsentant for hendes parti en af de politikere der får vælgerne til at løbe skrigende væk fra hendes parti.

Tre ministre kan ikke tage fejl Trine Bramsen er fuld af løgn.

Hilsen

John Strand

117
6. august 2013 kl. 20:16

I øvrigt, præcis hvilken dagsorden er det hun taler om?

Alle de store dagblade har da løbende nyheder om apps, cloud, problemer med datasikkerhed, nsa/Snowden-sagen, fejlede IT-projekter, mobiltelefoner, smart-tvs, etc, etc.

Beklager TB, det er bare sommerens ringeste bortforklaring og der er sgu ingen der køber den! Din ignorance er blevet stillet til offentligt skue og du har vist endnu ikke indset hvor gennemskuelig du er.

114
6. august 2013 kl. 19:02

Jeg forstår godt hendes "humor" og er ikke mere primadonna-agtig end at jeg er ligeglad med hendes stereotype rubriceringer af IT folk. Personlig smed jeg mine hvide tennissokker ud for flere år siden da de var slidt op og min kommende ex-kone havde købt nogle andre :-), så jeg føler mig ikke ramt. Men hvad er det hun vil have mig til at sige? Kom ud af hullerne! Om hvad? IT-valg? Computere i vuggestuen? Hvad er det du savner Trine? Jeg synes IT folk er rimeligt aktive. PHK har jo fx. startet debatten om IT-valg og fået skudt den til hjørne indtil videre. Kan man ønske sig mere engagement? Eller mangler du IT-nørder der bare synes det samme som du om IT-valg? Dem får du jo svært ved at finde i og med at IT-valg er en skod løsning på et demokratisk problem, og at enhver IT-nørd der forstår problemet er enig!

113
6. august 2013 kl. 18:21

Kære Steen Nielsen

Det som I vist ikke har forstået er at Trine Bramsen igen og igen udstiller sin manglende indsigt i det stofområde hun har ansvare for.

En ting er at hun ikke har indsigt i sit stofområde noget andet er at hun gang på gang kommer med en række påstande som det efterfølgende viser sig ikke holder - på dansk så har hun et meget afslappet forhold til sandheden hvilket Justitsministeren og en samlede telebranche kan bevidne efter hendes optræden på tele 2013.

Hun har siddet i folketinget i lidt under 2 år og jeg vil påstå at der ikke findes en eneste politiker som har kvajet sig så mange gange som hun har gjort i den periode - det er ikke kun på IT området men også på andre områder hvor hun har ordførerskaber.

Det kan godt være at du mener at hun sender ros og ris omvendt så har jeg og mange andre svært ved at se hvad man skal rsde hende for - jo en ting, hun har konsekvent et meget afslappet forhold til sandheden.

Det største problem er ikke det hun gør det men at hendes parti lader hende gøre det. Vi taler om at et regeringsparti har et folketingsmedlem der ikke forstår regeringens politik og som gang på gang før ørene i maskinen.

Trine Bramsen er ikke et problem, hun er et symptom på hvor dårligt hendes parti klare sig og hvorfor de klare sig så dårligt.

Svage og inkompetente ledere tiltrækker inkompetente medarbejdere - her kan du sætte Helle Thorning og Trine Bramsen ind i de to roller.

S ryger nok under de 15% og der er nok en årsag til at deres vælgere løber skrigende fra dem.

Hilsen

John Strand

110
6. august 2013 kl. 16:14

Det er utroligt at mange slet ikke opdager hvilke signaler de udsender med deres opførsel.

Således har den nyoprettede Facebook-gruppe It-professionelle imod Trine Bramsen siden fredag fået 1.646 likes.

Ufattelig at de ved at gøre det ikke kan gennemskue at de nettop bekræfter det de opponerer mod.

Prøv at være konstruktiv i stedet for at være "det sure æble". Lær at læs mellem linjerne og prøv at se hvad Trine rent faktisk vil sige med hendes budskab. Jeg vil ikke gentage hvad jeg mener der er budskabet, se mit andet indlæg http://www.version2.dk/blog/opraab-til-it-noerderne-smid-tennissokkerne-og-tal-saa-vi-kan-forstaa-det-53101#comment-244047

111
6. august 2013 kl. 16:42

Lær at læs mellem linjerne og prøv at se hvad Trine rent faktisk vil sige med hendes budskab.>>

Jeg læser ikke mellem linierne for, der står ikke noget!

Hvor dumme folk, tror andre mennesker er? Det aner jeg ikke, det er næppe heller særlig relevant.

Og nej, jeg er heller ikke vild med websites, underskriftindsamlinger- eller ting på fjæsbogen, der pr to tastrtryk vil ændre forargelige ting.

Men, jeg har været med til aktivt og i fællesskab med andre at forhindre noget, der skrev jeg bla en række læserbreve. Så en del tastetryk blev det da til.

Jamen jeg er skam bevidst om, at det ikke hjælper selv at være sexistisk, nedladende eller fordomsfuld, men nu har TB haft chancen flere gange til at forbedre sit udtryk, og se om det har hjulpet?

Som PHK siger: "Inputresistent", det er det mest dækkende udtryk, jeg kan finde. Og at TB fortsat overser, der faktisk er kvinder blandt de berygtede nørder. Hvordan vil man lige redde den?

Jeg kan ikke se, den kan reddes, medmindre TB skifter attitude og begynder at opføre sig voksent, og tænker før hun rasper ting af båndet. Nu når hun allerede med alle midler "ikke kan få en saglig debat igang". Næh! Hvordan vil TB også opnå det? Med de midler hun benytter sig af?

Det er for barnagtigt og pjattet til, at nogen kan tage det seriøst.

Mvh Tine- hvis nørdeomgangskreds næsten alle har kone/kærester og børn- Så bare rolig: Nørde-DNA-et er givet videre

118
6. august 2013 kl. 20:52

Jeg læser ikke mellem linierne for, der står ikke noget!

Jo der står altid noget mellem linjerne. Inden for IT branchen drejer det det sig ikke om at høre hvad folk siger men hvad de mener, og det kan godt være 2 forskellige ting. Som IT medarbejder der har med mennesker at gøre er det nødvendigt.

Eks. Jeg har før ofte været udsat for at medarbejdere siger "Min harddisk kan ikke starte". Hvis man kender personerne ved man at de mener PC'en kan ikke starte. ALLE mennesker svarer og spørger ud fra det faglige niveau de befinder sig på. Hvis jeg snakker med en som befinder sig på et fagligt meget lavere niveau er spørgsmål ikke dumme men en afspejling af deres faglige niveau inden for mit fagområde. Jeg skal derfor sætte mig ind i personens niveau og ud fra det vurdere hvad der menes, ikke hvad der siges. DERFOR er det vigtigt at kunne læse mellem linjerne.

112
6. august 2013 kl. 17:57

Hej Tine Andersen. Vi står i den situation, at du og andre mener, at TB bl.a. er fordomsfuld, sexistisk og nedladende, medens andre igen mener andre ting.

Hvordan skal man forholde sig og svare på alt dette?

Er vi ikke enige om, at TB oprindeligt sender såvel ros som ris til en gruppe/et erhverv?

Hej Gert Agerholm. Enig - det er jo svært, når mange er blevet meget følsomme og samtidig vil deltage "i virkeligheden".

115
6. august 2013 kl. 19:17

Nej, jeg ser det som, at TB sender sin egen tvivlsomme opfattelse af "It-nørder" ud, som på en fordumsfulde måde, viser, at TB mener, at "It-nørder" er usægsede, kiksede- og hvad kan jeg nu gøre ved dét?

Poste billeder af nørder, der ikke er sådan? Eller hur? Hvordan skal jeg kunne bevise noget, som et andet menneske mener, men som jeg ved er usandt?

Hvordan, du vil forholde dig, kan jeg umuligt afgøre. Jeg har mig forholdt mig til TB's holdninger flere gange i flere tråde, men da hun ikke vil svare, har jeg også postet min konklusion: Jeg kan umuligt debattere med TB, på det plan TB fastholder. Det er tøsepjattet barnagtigt. Hvis TB vil noget, kan hun besøge nogen IT-folk, ikke vente på at fx PROSA kan få besøgstilladelse hos hende.

Mvh Tine

Skal du være politiker eller demagog selv? Så har du lang vej igen... ;-) Bemærk smileyen, det er kun for sjov! NOOT!

109
6. august 2013 kl. 15:44

IT Nørd.

Bliv ikke sur og fortvivlet.

Du medvirker blot i en verden, hvor ALLE i skrivende stund bliver overhalet af alle andre og INGEN har tid til selvransagelse, fordybelse eller indsigt, men kun går op i OS selv og overskrifter.

Netop dette forholder politikeren sig til (såvel rød som blå).

Måske er det denne verden "IT Nørden" også har skabt?

Vinderen: Medierne m.fl. Taberen: Det vil jeg overlade til andre.

99
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den tir, 08/06/2013 - 14:31

"de fleste danskere har humor nok til at forstå, hvad der er hvad her"

Skal dette betyde, at IT-folk ikke har humor?

96
6. august 2013 kl. 14:07

Trine Bramsens "Chef" selv har været i kikkertsigtet for sine håndtasker. Så konklusionen må vel være at uanset hvad man gør, hvor man står, hvem man er så er vi alle i farezonen for at blive ramt af en "ups".

Det jeg ikke fatter er at hun dog ikke bare kryber til korset og giver en undskyldning.... I stedet vælger hun at fastholde hvad der i bedste fald er en fejlkommunikeret og malplaceret udtalelse.

Personligt er det godt nok lang tid siden de hvide tennissokker var fremme.... tror det var engang i 80'erne, min bedre halvdel ser sq heller ikke så ringe ud... men endnu vigtigere hun har en skøn personlighed, selv når hun skælder ud over at netværket er nede fordi Palle Pilfinger har været på spil, og kære Trine: "netdating to the rescue" hvad skal vi med cafeer og dine veninder?

Endnu mere pudsigt er at samtlige IT folk jeg kender enten er gift eller har en partner.

Dermed kan jeg blot konstatere, at jeg på ingen måde kan genkende Trine Bramsens billede af IT folk.

95
6. august 2013 kl. 14:06

Dette indlæg siger tingene meget godt: http://modkraft.dk/comment/35863

Det kan godt være at der er Modkraft omvendt så kan jeg godt lide denne del af indlægget:

Prøv at overvej scenariet: en mandlig sundhedsordfører kritiserer kvindelige sygeplejersker for ikke at være sexede nok, og prøve at give dem gode råd, fordi han er overbevist om at hans single-venner gerne ville i bukserne på dem, hvis bare det gjorde mere ud af sig selv.

101
6. august 2013 kl. 14:41

Dette indlæg siger tingene meget godt: <a href="http://modkraft.dk/comment/35863">http://modkraft.dk/comment/35863</a><…;
<p>Det kan godt være at der er Modkraft omvendt så kan jeg godt lide denne del af indlægget:

Det er godt nok koldt i dag, men det er dog alligevel pokkers, at helvede er frosset til. Jeg må krybe til korset og indrømme, at jeg er helt enig med en SFU'er.

Som Gitte Bjørndal Velling skriver på Modkraft.dk:"Hendes indlæg gør mænd til sexobjekter, fordi hun formår at gøre it-professionelles faglige kompetencer ligegyldige så længe de it-professionelle ikke er sexede, kommunikationsdygtige og lever op til den aktuelle kulturelle mandlige kønsstereotype."

86
6. august 2013 kl. 13:33

Det må være agurketid. Når så mange mennesker gider spilde deres tid på kommentarer, vedr. eh tomhjernet socialakrobats. totalt ligegyldige udgydelser. Spild dog ikke mere tid på hendes pjat.

75
6. august 2013 kl. 12:57

Hvad baggrund har hun for og være it-ordføre? Hvad gør, at hun har indsigt i IT, at man er politiker og har haft et word kursus er jo bare ikke noget, der må være strammer krav til ordføre generelt, skal du udtale dig om noget, skal du også være klar til og sidde tilbords med dem du er ordføre for og ikke være bange for deres forkortelser.

http://www.tv2fyn.dk/article/419672?autoplay=1&video_id=64307

Hun siger her, hun ikke ville såre nogen, men af alle mennesker, så må hun da som ordføre indenfor IT vide, at du kan ikke forvente noget på nettet forstås som det er skrevet med et glimt i øjet, især ikke når man på den måde forsætter med igennem et helt indlæg med og støde til fordomme og kritisere en gruppe mennesker uden der kommer en reaktion. Du kan på TV godt med et smil sige ting, der bare ikke forstås på samme måde sort på hvidt.

Det er jo ikke en debat, når man sviner folk og siger man vil puste til ilden også holder sig væk fra debatten efterfølgende og ikke vil deltage i noget uden for sine rammer på Christiansborg med en hær af spindoktorere i ryggen.

74
6. august 2013 kl. 12:56
  1. Man skriver noget halvfordøjet tøsepjat, der tydeligt udstiller en selv som værende spejlblank, på et område, hvor man har taleret i Folketinget.

  2. Man fornærmer dem man vil i dialog med (og sikrer sig at den efterfølgende debat vil handle om alt muligt andet).

  3. Det godt vi fik en debat! (Ja tak, men formålet med den var lige..? Hvad?!)

Så trækker man i land med den klassiske:

"Jamen, det var sagt med en smiley" (Fint, jeg kunne også sige noget fordomsfuldt om blondiner (hvis jeg ikke selv var éen) med rumtemparaturs IQ... Men det gør jeg ikke)

Og så fremturer man kækt (slå lige op i ordbogen, hvad det egentlig betyder, tak) med sine fordomme, og halvhjertede vriden sig udenom forklaringer.

Hvis TB vil have en saglig debat om IT-branchen, om hvordan man tiltrækker flere (også flere kvinder), og om hvordan man rent praktisk gør det, så burde TB tage imod de gode tilbud, der er fremkommet her på forum, og bevæge sine små tippetæer en tur ud i den verden, hun tydeligvis ikke ved noget om, men fremturer i bedste "Jeg alene vide stil". Det kan man gøre som enevældskonge ikke som politiker.

Jeg må indrømme at jeg fortsat er rystet og forarget over, at TB kan udstille sig selv på den måde, når hun burde beklæde et vigtigt job, men måske er dette et tilfælde, hvor Parkinsons love bør haves in mente.

For mit eget vedkommende: Så kan jeg ikke se formålet med at indgå i en debat med TB, det ville være som at diskutere atomfysik med en natsværmer. Der er for stor forskel i niveau og kommunikationsplaner, så det ville intet formål tjene.

Bare se hvor kontraproduktiv hele debatten har været- og er det en debat hvis oplægsholderen fremturer i tøsepjatten og barnagtigheder?

Tihii, det er bare for sjov! ;-D >> Det sender et klart budskab om, at man ikke er seriøs, og humor er skam noget, der bør tages alvorligt. Hvis jeg høre eller se humor, så ser jeg satire eller stand-up, udført af proffessionnelle folk, ikke af en folkevalgt politiker. Det giver ligeså meget mening med humoristiske politikere, som en gris, der rapper.

Mvh Tine

104
6. august 2013 kl. 15:26

</p>
<blockquote>
<blockquote>
<p>Tihii, det er bare for sjov! ;-D >>

Man føler lyst til at citere Piet Hein:

"Den der kun tager sjov for sjov og alvor kun alvorligt han har faktisk fattet begge dele lige dårligt!"

Og det er lige præcis det TB har gjort (altså fattet begge dele lige dårligt) ved at prøve at smyge sig ud af kniben ved sit det-var-kun-for-sjov udsagn over for veninderne på FB.

Herudover, så virker det ret hult at tale om at ville skabe en debat, men selv være for fej til at deltage i den.

107
6. august 2013 kl. 15:38

Ja hun har virkelig klokket i det, og dette forsøg på en "planlagt" happening holder ikke.

Hun har dummet sig gevaldigt. Hun har brugt en argumentationsteknik der ville kræve dødsstraf hvis det var en mand der havde skrevet på samme måde om kvinder.

DU har en gang erkendt din fejl, den blev godtaget om end lidt uldent, en politikers fordomme om befolkningen eller befolkningsgrupper er absolut ikke ok.

Nu kommer du så med endnu en dumhed, hvor du puster til en ellers døende flamme og bålet blusser op igen.

68
6. august 2013 kl. 12:38

...er tydeligvis ikke politikerne spidskompetence. Når hun med et såkaldt "glimt i øjet" og "tungen i kinden" parodierer en hel fagbranchen, så er selvironien en nødvendig buffer. Måske havde lidt "vi akademiske kvinder er måske også lidt snobbede, men..." pyntet gevaldigt på budskabet. Og når læserne ikke engang fanger komikken og fatter parodien, så manglede hun en vigtig ting til sin blog: Et testpublikum.

61
6. august 2013 kl. 12:14

Kære Sophie

Du tager fejl - jeg tror at IT branchen er nået til et punkt hvor de er træt af at Socialdemokraterne har en IT & Telepolitisk ordfører der ikke sætter sig ind i sit stofområde og at de er trætte at hun gerne kommer med en løgn for at få lidt mere opmærksomhed omkring sine holdninger.

Nu er jeg ikke læge men jeg vil mene at hun lider af en eller anden form for http://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchausen_syndrome - kan konstatere at hun gang på gang taler usandt og at hun gang på gang overdriver.

Der er vel også en årsag til at hendes partifæller tager afstand til hende og en årsag til at den ene minister efter den anden må irettesætte hende.

Det er meget fristende at kalde hende en dum blondine omvendt så vil det ikke være seriøst.

Hilsen

John Strand

54
6. august 2013 kl. 11:40

Citat: "Det er umuligt at få it-branchen på dagsordenen ad saglige kanaler."

For pokker da, Trine !!!