Trine Bramsen taler ud: Nødvendigt at prikke til fordomme med kække metoder

6. august 2013 kl. 06:29190
Det er umuligt at få it-branchen på dagsordenen ad saglige kanaler. Derfor var det nødvendigt at tage fordomme i brug, siger it-ordfører Trine Bramsen om gæsteblogindlæg, der havnede i mediestorm.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bølgerne er gået højt, siden Socialdemokraternes medieordfører Trine Bramsens blogindlæg om pizzaspisende it-folk kom på version2.dk i fredags. Mange læsere har i skarpe vendinger kritiseret hendes indlæg for at være usagligt, og it-fagforeningen Prosa er bekymret for, at ordførerens udmelding vil skræmme unge væk fra it-uddannelserne.

Men ifølge Trine Bramsen er gæsteblogindlæggets tone nødvendig for skabe debat om it-branchen.

»Jeg har igennem det seneste år forsøgt at få it-branchen på mediernes dagsordenen ad saglige kanaler, og jeg må bare konstatere, at det ikke er lykkedes at trænge igennem. Og det er da ærgerligt, at man så er nødt til at tage fordomme og kække metoder i brug,« siger Trine Bramsen til Version2.

It-ordføreren fortryder ikke sit blogindlæg. Og hun giver ikke meget for Prosas kritik af, at hun skræmmer unge væk fra it-uddannelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Nej, så meget magt har jeg slet ikke som it-ordfører. Men Prosa skal da være mere end velkomne til at komme forbi Christiansborg til en seriøs snak om it-branchens fremtid,« siger Trine Bramsen til Version2.

Et spørgsmål om humor

Den socialdemokratiske it-ordfører vil ikke beklage sin fremstilling af it-folk, for hun gentager sin formulering til øvrige medier om, at det er skrevet med et glimt i øjet. Det er dog ikke alle, der har kunnet se komikken. Således har den nyoprettede Facebook-gruppe It-professionelle imod Trine Bramsen siden fredag fået 1.646 likes.

»Hovedparten af dette her er skrevet humoristisk, og jeg tror, at de fleste danskere har humor nok til at forstå, hvad der er hvad her. Nu håber jeg, at de aktører, der har meldt sig under fanerne, vil diskutere it-branchen i stedet for at diskutere min person og mine kvalifikationer,« siger Trine Bramsen til Version2.

190 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
189
9. august 2013 kl. 11:00

Vi har et repræsentativt demokrati, og derfor vil vi også finde en kvinde som Trine Bramsen i folketinget. (Ifølge Wikipedia fik hun 8.464 stemmer ved sidste valg.) Hun giver udtryk for det menneske- og livssyn, en del kvinder i starten af trediverne nu engang har. Det er helt i orden, det er en fase de skal igennem, indtil den naturlig modningsproces tilfører lidt visdom. De er faktisk lidt søde... man skal bare ikke tage dem alvorligt.

192
9. august 2013 kl. 11:58

Snup en is for at køle lidt af ;)

187
9. august 2013 kl. 00:47

Jeg frygter at sagen er meget mere simpel end det folk gør den til. Der har været mange spekulationer om denne sag og der vil nok komme flere.

Nu har jeg set på Trine Bramsens Twitter profil og de billeder hun har lagt op og jeg tror at sagen er meget banal.

Det drejer sig i grund og bund om at Trine Bramsen og hendes veninder har en skoringskrise der minder om den Brøndby og FCK har lige nu - pigerne tørster efter at finde en sød og kærlig mand der kan værdsætte dem for det de er.

I folkeskolen hvor lærerne beder eleverne om at tolke forskellige billeder vil tolkningen af dette biled som jeg fandt på Trine Bramsens profil nok ikke tage lang tid at tolke: https://twitter.com/Trinebramsen/status/356449396323393536/photo/1

Vi lader Trines biled stå lidt... :-)

186
9. august 2013 kl. 00:39

Det er jo netop en del af sociale kompetencer. Så helt forbi rammer TB jo altså ikke. Og jeg må tilslutte mig at stereotypen er ikke lodret forkert. Tværtom.

Grunden til at jeg er blevet irriteret er slet ikke hendes halvlunkne kommentarer om tennissokker og manglende evne til at kommunikere.

Det der virkelig irriterer mig er, at hendes indlæg er fuldstændig blottet for sagligt indhold. Det er da fløjtende ligemeget hvordan it-folk klæder sig. Samtidig køber jeg ganske enkelt ikke hendes påstand om at it-folk ikke er gode til at kommunikere. Tvært imod. Der er masser af fremragende kommunikatorer blandt it-folk (det er så min påstand).

Hvis man skal gøre noget for at få uddannet flere it-folk, er det absolut sidste, man behøver da en rebranding af faget. Der er behov for bedre it-undervisning i skolerne og støtte til unge, der ønsker at rode med it i fritiden.

Ud over det, så undrer det mig at Trine Bramsen tager fat på lige netop dette emne, når hun lige så godt kunne rejse (imho) langt vigtigere emner som overvågning (her er flere mulige vinkler), softwarepatenter i EU og den slags.

Bemærk venligst at alle de mange kommentarer stort set ikke berører det emne, hun heller ikke selv formår at diskutere. Det handler udelukkende om sexisme og at Trine Bramsen læner sig op af titlen som den største 5-bogstavs-ordfører (læs: PHKs Twitter-kladde) i Folketinget.

For at summere op: hendes oplæg er lige så interessant og inspirerende som en prut i en kop vand. Det eneste, der er kommet ud af det, er irritation og skuffelse over Socialdemokraternes prioriteter.

185
9. august 2013 kl. 00:30

Kære Nikolaj

Mig bekendt har der i min levetid ikke været en regering der har bevæget sig så langt fra deres valgløfter som den vi har lige nu - det er vel også årsagen til at deres tilslutning er historisk lav.

Tror ikke at vi kommer længere i denne diskussion og lad os bare konstatere at Trine Bramsen har en holdning til hvilken IT & telepolitik der skal føres og hendes regering har en anden.

Lad os bare konstatere at Trine Bramsen endnu en gang sætter en masse rekorder - rekorder i hvor mange mennesker der er sure over det hun siger om dem og deres branche.

lad os bare konstatere at Trine Bramsen ikke har været i stand til at deltage i debatten og at hun valgte at trække "humor kortet"

Lad os bare konstatere at mens debatten rasede så var hun til tartelet fest i Odense hvor Johnny Reimer underholdt - det fik mere opmærksomhed end den kritik der var af hendes politiske udmeldinger.

Lad os bare konstatere at hendes egne parti kollegaer har taget afstand fra det hun har sagt og skrevet.

Lad os bare konstatere at hun er umoden, med stor sandsynlighed ikke så kvik og så har hun et meget afslappet forhold til sandheden - det kan du se at tre ministre fra hendes egen regering har sagt.

Trine Bramsen er bare Trine Bramsen en politiker der gerne lyver og som graver sig ned i et hul og påstår at hendes kritikere ikke har forstået så meget når de konfrontere hende med det hun har sagt.

Sandsynligheden for at hun ryger ud ved næste valg er stort og så må vi se om hun kan få et job uden fir den socialdemokratiske vennekreds.

Hilsen

John Strand

175
8. august 2013 kl. 15:50

Kære Nikolaj

Jeg vil påstå at det af og til kan være svært at finde ud af hvad Trine Bramsen mener.

En ting som jeg ved med sikkerhed og det er at der ofte er stor forskel på det som hun mener og det som er regeringens politik.

Rent praktisk så har hun flere gange som ordfører stillet sig op i pressen og sagt at regeringen vil gøre dit og dat og efterfølgende så har både justitsministeren og to erhvervsministre taget afstand fra det hun har sagt.

Skal vi ikke kalde hende for det hun er, en ung uerfaren socialdemokrat som har fået en stol i folketinget som hun har svært ved at fylde ud rent fagligt.

Hun skulle måske bruge lidt tid at sætte sig ind i sit stofområde og så finde ud af hvad hendes egen regerings politik er - det er da ikke to urimelige krav at stille til et medlem af folketinget.

Hilsen

John Strand

156
8. august 2013 kl. 12:32

I tråd med at DIKU studerende har skaffet sig hvide tennissokker, så kunne det da være at man skulle overveje at skaffe sig en t-shirt med Microsoft joke. Hvis ellers der findes nogle sjove.

167
8. august 2013 kl. 14:56

I tråd med at DIKU studerende har skaffet sig hvide tennissokker, så kunne det da være at man skulle overveje at skaffe sig en t-shirt med Microsoft joke. Hvis ellers der findes nogle sjove.

Der fandtes den her i start 90'erne med som IBM lavede for OS/2, hvor Windows NT stod for Windows Not There. Den er ikke sjov længere, men dengang var den sjov. Jeg er usikker på om der findes nogen idag. Men de har jo en del produkter der er til grin (Windows er nok det helt oplagte), så mon ikke.

150
8. august 2013 kl. 00:33

Jeg fornemmer at der er en udbredt misforståelse af ordet "nørd". Ifølge ordbogen betyder nørd:

person, der bruger meget af sin tid på en bestemt ting, og som følge heraf opfattes som lidt underlig

http://www.ordbogen.com/opslag.php?word=N%C3%B8rd&dict=ddbo

Dette har intet med det daglige arbejde at gøre, ellers var alle jo nørder, sælgeren salgs-nørd, samlebånds arbejderen samlebånds-nørd osv. Der refereres til den tid man bruger "i fritiden". Jeg vil derfor påstå at langt den største del af personer der er professionelt beskæftiget med IT ikke er IT-nørder.

Set i det lys synes jeg at mange i deres udtalelser overreagerer.

139
7. august 2013 kl. 11:22

"»Hovedparten af dette her er skrevet humoristisk, og jeg tror, at de fleste danskere har humor nok til at forstå, hvad der er hvad her. Nu håber jeg, at de aktører, der har meldt sig under fanerne, vil diskutere it-branchen i stedet for at diskutere min person og mine kvalifikationer,« siger Trine Bramsen til Version2."

Jeg kan ikke se, hvordan man kan undlade at kigge bort fra Trine Bramsens kvalifikationer, når hun taler imod "IT-nørderns" faglige råd. Og dermed fremstår bedre viden.

141
7. august 2013 kl. 12:08

jo selvfølgelig

138
7. august 2013 kl. 11:17

Humor er godt, men forudsætter substans og helst også genkendelsens glæde. Ellers er det bøvet. Men jeg forstår ikke pointen i Bramsens indlæg. Det er da ikke sjovt at gentage en forældet og gennemtygget stereotyp, som måske var lidt sjov i 90’erne, men som ikke længere gælder i den virkelige verden. Det triste i denne historie er, at Socialdemokraters it-ordfører åbenbart ikke aner, hvad der foregår i it-brancen. At fremsige bøvede vitser er vel egentlig lidt nørdet?

130
7. august 2013 kl. 09:48

"»Hovedparten af dette her er skrevet humoristisk, og jeg tror, at de fleste danskere har humor nok til at forstå, hvad der er hvad her."

Nej det har jeg ikke, hvad er det som skule være sjovt, hvad mener du alvorligt ?

" Nu håber jeg, at de aktører, der har meldt sig under fanerne, vil diskutere it-branchen i stedet for at diskutere min person og mine kvalifikationer,« siger Trine Bramsen til Version2."

Nej vi se dig væltet rundt i mudderet, mens du skvatter i forsøget på at komme på benene :-)

Dinne kvalifikationer, eller mangel på samme, er vel også en vigtigt ting i denne debat, som viser at nogen partier ikke tage IT debatten seriøse, som de viser i deres udpegning af ordfører.

Debatten og sagen, er jo på grund af din "glimrende" håndtering af denne, efterfølgende kommet til at handle om dig.

Så jo der for diskutere vi dig, lige som vi diskutere Steve Jobs, Stephen Elop, Linus Torvalds og Steve Ballmer og hvad de har sagt og ikke sagt, deres opførelse og gørende. Ikke her med sagt, at du kommer nær i samme kategori.

129
7. august 2013 kl. 09:28

Antallet af kvinder der kritisere Trine Bramsen er tankevækkende

128
7. august 2013 kl. 09:18

Jeg oplever hende som nørdfobisk, sexistisk og heterocentrisk. Alle i IT er ikke mænd, heteroseksuelle, ciskønnede og/eller mainstreamede i den ene eller anden retning.

Hun lukker fordomme ud som kan afspejles i en undertrykkende kultur, og som kan ses i film, serier, bøger og andet, hvor nørdens karakter er ligeså flad som en kvindes karakter i en patriarkalsk sexistisk Hollywood film.

Jeg ønsker ingen debat. Hun er en undertrykkende magthaver. Så er jeg reelt ligeglad med hendes faglighed. Om hun så opfandt algoritmen som en anden homoseksuel englænder, så ville jeg ikke accepterer sådan en opførsel.

Hilsen en feministisk nørd. Jeg kan se din diskurs, og den er bundrådden.

131
7. august 2013 kl. 10:11

Hilsen en feministisk nørd. Jeg kan se din diskurs, og den er bundrådden.

Jo men skal vi ikke lige huske, at vi selv her på sitet jo har det med at fremstille lignende stereotyper af andre brancher: DJØF'er, sælgere (Jeppe K typen) osv. ? Hvis Danish Dynamite hav fremstillet os på den måde Trine har, havde vi grinet af det, og synes det var sjovt. Så fordi det samme budskab kommer fra en politiker, der forsøger at lave en (ikke særligt sofistikeret) joke, så skal fare folk op som trold af en æske. Det er i mine øjne lidt for små sko, og hyklerisk, når nu der på V2 ofte fremstilles stereotyper af andre brancher, som i den grad også bygger på fordomme.

147
7. august 2013 kl. 14:06

Det er i mine øjne lidt for små sko, og hyklerisk, når nu der på V2 ofte fremstilles stereotyper af andre brancher, som i den grad også bygger på fordomme.

Måske er det bare mig, men både afsender og platform betyder vel noget her. En ting er hvad hurtige kommentarer til artikler forfalder til af stereotyper, nogle gange skrevet af folk med voldsomme antipatier mod andre faggrupper. Håber vi ikke lidt på at en folkevalgt går forrest og prøver at hæve niveauet over faggrænse-mudderkast?

Tænkt eksempel: Havde Trine Bramsen skrevet en kommentar til en artikel, hvor hun havde nævnt tennissokker og indforståede Star Trek-kommentarer, havde mange nok synes at det var ret sjovt. Det gjorde hun så ikke. Hun fik en helt anden platform stillet til rådighed, et direkte talerør til en stor del af dem der beskæftiger sig med IT. Udnyttede hun den? Nej. Ingen it-politiske visioner, ingen refleksioner over aktuelle emner. Intet, andet end en beskrivelse af it-nørd-stereotypen af i forgårs. Og helt ærligt, ikke engang det kunne hun gøre sjovt..

127
7. august 2013 kl. 08:58

Nu er det næppe Trine Bramsens skyld men dagens meningsmåling viser at hendes parti nu er det tredje største parti i Danmark og at Dansk Folkeparti vil få flere mandater end S hvis der var valg i morgen.

Det er ikke kun IT branchen der løber skrigende bort fra Socialdemokratiet - det er alle vælgerene der løber bort.

Man fristes til at sige Thorning og kaos!

124
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den ons, 08/07/2013 - 08:23

Gad vide hvor mange, som deltager i debatten, rent faktisk har en IT-mæssig uddannelse / et relateret arbejde? Og nej, fordi du til dagligt tænder for en computer, så har du IKKE et IT relateret arbejde.

136
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den ons, 08/07/2013 - 10:32

Fair nok, så har jeg også et Automobil-relateret job, idet jeg bruger en bil som transportmiddel?

Hvis det at tænde for en PC og bruge Word betyder, at man er "IT-specialist", så forklarer det nogle ting..

137
7. august 2013 kl. 10:39

Fair nok, så har jeg også et Automobil-relateret job, idet jeg bruger en bil som transportmiddel?

Hmm, ja hvis det er en del af dit arbejde, så er dit arbejde da autombil-relateret. Ligesom en kok har et job som er relateret til et køkken, komfur, you name it.

Hvis det at tænde for en PC og bruge Word betyder, at man er "IT-specialist", så forklarer det nogle ting..

Det betyder ikke man er it-specialist - det var der ingen der sagde iøvrigt. Det betyder ens job er it-relateret. I bedste flad er dem der tænder for computeren en af vores kunder, som er hele grundlaget for at vi specialister har noget at lave.

126
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den ons, 08/07/2013 - 08:34

IT Konsulent ( Udd. ingeniør med special i Højhastighedsdigitalelektronik, softwareudvikling og kommunikation ) med 16 års erfaring i system- og softwareudvikling samt systemarkitekt. Og ex Security Contractor ( for at stresse af ).

123
6. august 2013 kl. 22:10

Det primitive forslag hun kommer med er at de af os som ikke er så attraktive seksuelt selv skal gøre noget for at blive mere attraktive, hvilket formentlig vil gøre branchen mere populær alt andet lige. Det kan jeg faktisk godt være enig i, da sex sælger :-)

Men jeg er overhovedet ikke enig i at det er en væsentlig faktor. Som jeg har oplevet det, så starter miseren i folkeskolen, eller tidligere. Hvor fag som matematik og fysik generelt set er hadefag, eller det var de i hvert fald da jeg selv gik i folkeskolen sidst i 1970erne. Nu har jeg ikke fulgt med i folkeskolens udvikling i detaljer siden dengang, men jeg tvivler på at de "hårde" fag har fået samme høje status som de bløde fag i gennemsnit.

I asien og øst-europa har "hårde" fag traditionelt set haft en høj status, hvilket så betyder at disse lande har en konkurrencefordel i forhold til de vestlige lande hvor det modsatte er tilfældet. Vi har så nogle andre fordele, men jeg tror at en stor del af løsningen ligger i at forbedre opfattelsen af "hårde" fag.

Det kan så gøres på flere forskellige måder, dels at gøre undervisningen bedre, mere interessant, mere pædagogisk. Man kunne også ofre flere timer på de hårde fag. Der er lidt tiltag med at forbedre det image som hårde fag har, fx med videnskabsfestivaler og lign., men i en global konkurrence er det nok nødvendigt at der gøres mere i Danmark, hvis vi skal følge med.

En positiv sidegevinst vil formentlig også være at befolkningen generelt vil tænke mere logisk og derved have mulighed for bedre at forholde sig kritisk til politik og samfundsforhold.

120
6. august 2013 kl. 21:02

Overdrivelse fremmer forståelse?

Eller har i aldrig hørt i om metafor? Forklaring på ordet Metafor: sproglig figur hvor et ord eller en ordforbindelse overføres fra sin normale, bogstavelige betydningssammenhæng til en anden, billedlig brug.

121
6. august 2013 kl. 21:58

Overdrivelse fremmer forståelse?

Kære Gert

I tilfældet Trine Bramsen der taler vi ikke om en person der overdriver - vi taler om en folkevalgt politiker der lyver over for pressen og sine vælgere.

Jeg vil gå å langt at påstås at Trine Brammsen enten er småt begavet alternativt er en patologisk løgner.

Måske er det nogle grove angreb på hendes person omvendt så ligger der dokumentation på det hvis man går ind på Folketingets hjemmeside og ser på hvad Justitsministeren og to Erhvervsministre har svare på en række §20 spørgsmål der er stillet for at afklare om det Trine Bramsen har sagt i medierne er sandt.

Der er en årsag til at det går hendes parti så dårligt - de er tæt på de 15% og snart er det Danmarks tredje største parti med Enhedslisten lige efter dem.

Lad hende bare fortsætte - hun er en fantastisk repræsentant for hendes parti en af de politikere der får vælgerne til at løbe skrigende væk fra hendes parti.

Tre ministre kan ikke tage fejl Trine Bramsen er fuld af løgn.

Hilsen

John Strand

117
6. august 2013 kl. 20:16

I øvrigt, præcis hvilken dagsorden er det hun taler om?

Alle de store dagblade har da løbende nyheder om apps, cloud, problemer med datasikkerhed, nsa/Snowden-sagen, fejlede IT-projekter, mobiltelefoner, smart-tvs, etc, etc.

Beklager TB, det er bare sommerens ringeste bortforklaring og der er sgu ingen der køber den! Din ignorance er blevet stillet til offentligt skue og du har vist endnu ikke indset hvor gennemskuelig du er.

114
6. august 2013 kl. 19:02

Jeg forstår godt hendes "humor" og er ikke mere primadonna-agtig end at jeg er ligeglad med hendes stereotype rubriceringer af IT folk. Personlig smed jeg mine hvide tennissokker ud for flere år siden da de var slidt op og min kommende ex-kone havde købt nogle andre :-), så jeg føler mig ikke ramt. Men hvad er det hun vil have mig til at sige? Kom ud af hullerne! Om hvad? IT-valg? Computere i vuggestuen? Hvad er det du savner Trine? Jeg synes IT folk er rimeligt aktive. PHK har jo fx. startet debatten om IT-valg og fået skudt den til hjørne indtil videre. Kan man ønske sig mere engagement? Eller mangler du IT-nørder der bare synes det samme som du om IT-valg? Dem får du jo svært ved at finde i og med at IT-valg er en skod løsning på et demokratisk problem, og at enhver IT-nørd der forstår problemet er enig!

113
6. august 2013 kl. 18:21

Kære Steen Nielsen

Det som I vist ikke har forstået er at Trine Bramsen igen og igen udstiller sin manglende indsigt i det stofområde hun har ansvare for.

En ting er at hun ikke har indsigt i sit stofområde noget andet er at hun gang på gang kommer med en række påstande som det efterfølgende viser sig ikke holder - på dansk så har hun et meget afslappet forhold til sandheden hvilket Justitsministeren og en samlede telebranche kan bevidne efter hendes optræden på tele 2013.

Hun har siddet i folketinget i lidt under 2 år og jeg vil påstå at der ikke findes en eneste politiker som har kvajet sig så mange gange som hun har gjort i den periode - det er ikke kun på IT området men også på andre områder hvor hun har ordførerskaber.

Det kan godt være at du mener at hun sender ros og ris omvendt så har jeg og mange andre svært ved at se hvad man skal rsde hende for - jo en ting, hun har konsekvent et meget afslappet forhold til sandheden.

Det største problem er ikke det hun gør det men at hendes parti lader hende gøre det. Vi taler om at et regeringsparti har et folketingsmedlem der ikke forstår regeringens politik og som gang på gang før ørene i maskinen.

Trine Bramsen er ikke et problem, hun er et symptom på hvor dårligt hendes parti klare sig og hvorfor de klare sig så dårligt.

Svage og inkompetente ledere tiltrækker inkompetente medarbejdere - her kan du sætte Helle Thorning og Trine Bramsen ind i de to roller.

S ryger nok under de 15% og der er nok en årsag til at deres vælgere løber skrigende fra dem.

Hilsen

John Strand

110
6. august 2013 kl. 16:14

Det er utroligt at mange slet ikke opdager hvilke signaler de udsender med deres opførsel.

Således har den nyoprettede Facebook-gruppe It-professionelle imod Trine Bramsen siden fredag fået 1.646 likes.

Ufattelig at de ved at gøre det ikke kan gennemskue at de nettop bekræfter det de opponerer mod.

Prøv at være konstruktiv i stedet for at være "det sure æble". Lær at læs mellem linjerne og prøv at se hvad Trine rent faktisk vil sige med hendes budskab. Jeg vil ikke gentage hvad jeg mener der er budskabet, se mit andet indlæg http://www.version2.dk/blog/opraab-til-it-noerderne-smid-tennissokkerne-og-tal-saa-vi-kan-forstaa-det-53101#comment-244047

111
6. august 2013 kl. 16:42

Lær at læs mellem linjerne og prøv at se hvad Trine rent faktisk vil sige med hendes budskab.>>

Jeg læser ikke mellem linierne for, der står ikke noget!

Hvor dumme folk, tror andre mennesker er? Det aner jeg ikke, det er næppe heller særlig relevant.

Og nej, jeg er heller ikke vild med websites, underskriftindsamlinger- eller ting på fjæsbogen, der pr to tastrtryk vil ændre forargelige ting.

Men, jeg har været med til aktivt og i fællesskab med andre at forhindre noget, der skrev jeg bla en række læserbreve. Så en del tastetryk blev det da til.

Jamen jeg er skam bevidst om, at det ikke hjælper selv at være sexistisk, nedladende eller fordomsfuld, men nu har TB haft chancen flere gange til at forbedre sit udtryk, og se om det har hjulpet?

Som PHK siger: "Inputresistent", det er det mest dækkende udtryk, jeg kan finde. Og at TB fortsat overser, der faktisk er kvinder blandt de berygtede nørder. Hvordan vil man lige redde den?

Jeg kan ikke se, den kan reddes, medmindre TB skifter attitude og begynder at opføre sig voksent, og tænker før hun rasper ting af båndet. Nu når hun allerede med alle midler "ikke kan få en saglig debat igang". Næh! Hvordan vil TB også opnå det? Med de midler hun benytter sig af?

Det er for barnagtigt og pjattet til, at nogen kan tage det seriøst.

Mvh Tine- hvis nørdeomgangskreds næsten alle har kone/kærester og børn- Så bare rolig: Nørde-DNA-et er givet videre

118
6. august 2013 kl. 20:52

Jeg læser ikke mellem linierne for, der står ikke noget!

Jo der står altid noget mellem linjerne. Inden for IT branchen drejer det det sig ikke om at høre hvad folk siger men hvad de mener, og det kan godt være 2 forskellige ting. Som IT medarbejder der har med mennesker at gøre er det nødvendigt.

Eks. Jeg har før ofte været udsat for at medarbejdere siger "Min harddisk kan ikke starte". Hvis man kender personerne ved man at de mener PC'en kan ikke starte. ALLE mennesker svarer og spørger ud fra det faglige niveau de befinder sig på. Hvis jeg snakker med en som befinder sig på et fagligt meget lavere niveau er spørgsmål ikke dumme men en afspejling af deres faglige niveau inden for mit fagområde. Jeg skal derfor sætte mig ind i personens niveau og ud fra det vurdere hvad der menes, ikke hvad der siges. DERFOR er det vigtigt at kunne læse mellem linjerne.

112
6. august 2013 kl. 17:57

Hej Tine Andersen. Vi står i den situation, at du og andre mener, at TB bl.a. er fordomsfuld, sexistisk og nedladende, medens andre igen mener andre ting.

Hvordan skal man forholde sig og svare på alt dette?

Er vi ikke enige om, at TB oprindeligt sender såvel ros som ris til en gruppe/et erhverv?

Hej Gert Agerholm. Enig - det er jo svært, når mange er blevet meget følsomme og samtidig vil deltage "i virkeligheden".

115
6. august 2013 kl. 19:17

Nej, jeg ser det som, at TB sender sin egen tvivlsomme opfattelse af "It-nørder" ud, som på en fordumsfulde måde, viser, at TB mener, at "It-nørder" er usægsede, kiksede- og hvad kan jeg nu gøre ved dét?

Poste billeder af nørder, der ikke er sådan? Eller hur? Hvordan skal jeg kunne bevise noget, som et andet menneske mener, men som jeg ved er usandt?

Hvordan, du vil forholde dig, kan jeg umuligt afgøre. Jeg har mig forholdt mig til TB's holdninger flere gange i flere tråde, men da hun ikke vil svare, har jeg også postet min konklusion: Jeg kan umuligt debattere med TB, på det plan TB fastholder. Det er tøsepjattet barnagtigt. Hvis TB vil noget, kan hun besøge nogen IT-folk, ikke vente på at fx PROSA kan få besøgstilladelse hos hende.

Mvh Tine

Skal du være politiker eller demagog selv? Så har du lang vej igen... ;-) Bemærk smileyen, det er kun for sjov! NOOT!

109
6. august 2013 kl. 15:44

IT Nørd.

Bliv ikke sur og fortvivlet.

Du medvirker blot i en verden, hvor ALLE i skrivende stund bliver overhalet af alle andre og INGEN har tid til selvransagelse, fordybelse eller indsigt, men kun går op i OS selv og overskrifter.

Netop dette forholder politikeren sig til (såvel rød som blå).

Måske er det denne verden "IT Nørden" også har skabt?

Vinderen: Medierne m.fl. Taberen: Det vil jeg overlade til andre.

99
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den tir, 08/06/2013 - 14:31

"de fleste danskere har humor nok til at forstå, hvad der er hvad her"

Skal dette betyde, at IT-folk ikke har humor?

96
6. august 2013 kl. 14:07

Trine Bramsens "Chef" selv har været i kikkertsigtet for sine håndtasker. Så konklusionen må vel være at uanset hvad man gør, hvor man står, hvem man er så er vi alle i farezonen for at blive ramt af en "ups".

Det jeg ikke fatter er at hun dog ikke bare kryber til korset og giver en undskyldning.... I stedet vælger hun at fastholde hvad der i bedste fald er en fejlkommunikeret og malplaceret udtalelse.

Personligt er det godt nok lang tid siden de hvide tennissokker var fremme.... tror det var engang i 80'erne, min bedre halvdel ser sq heller ikke så ringe ud... men endnu vigtigere hun har en skøn personlighed, selv når hun skælder ud over at netværket er nede fordi Palle Pilfinger har været på spil, og kære Trine: "netdating to the rescue" hvad skal vi med cafeer og dine veninder?

Endnu mere pudsigt er at samtlige IT folk jeg kender enten er gift eller har en partner.

Dermed kan jeg blot konstatere, at jeg på ingen måde kan genkende Trine Bramsens billede af IT folk.

95
6. august 2013 kl. 14:06

Dette indlæg siger tingene meget godt: http://modkraft.dk/comment/35863

Det kan godt være at der er Modkraft omvendt så kan jeg godt lide denne del af indlægget:

Prøv at overvej scenariet: en mandlig sundhedsordfører kritiserer kvindelige sygeplejersker for ikke at være sexede nok, og prøve at give dem gode råd, fordi han er overbevist om at hans single-venner gerne ville i bukserne på dem, hvis bare det gjorde mere ud af sig selv.

101
6. august 2013 kl. 14:41

Dette indlæg siger tingene meget godt: <a href="http://modkraft.dk/comment/35863">http://modkraft.dk/comment/35863</a><…;
<p>Det kan godt være at der er Modkraft omvendt så kan jeg godt lide denne del af indlægget:

Det er godt nok koldt i dag, men det er dog alligevel pokkers, at helvede er frosset til. Jeg må krybe til korset og indrømme, at jeg er helt enig med en SFU'er.

Som Gitte Bjørndal Velling skriver på Modkraft.dk:"Hendes indlæg gør mænd til sexobjekter, fordi hun formår at gøre it-professionelles faglige kompetencer ligegyldige så længe de it-professionelle ikke er sexede, kommunikationsdygtige og lever op til den aktuelle kulturelle mandlige kønsstereotype."

86
6. august 2013 kl. 13:33

Det må være agurketid. Når så mange mennesker gider spilde deres tid på kommentarer, vedr. eh tomhjernet socialakrobats. totalt ligegyldige udgydelser. Spild dog ikke mere tid på hendes pjat.

75
6. august 2013 kl. 12:57

Hvad baggrund har hun for og være it-ordføre? Hvad gør, at hun har indsigt i IT, at man er politiker og har haft et word kursus er jo bare ikke noget, der må være strammer krav til ordføre generelt, skal du udtale dig om noget, skal du også være klar til og sidde tilbords med dem du er ordføre for og ikke være bange for deres forkortelser.

http://www.tv2fyn.dk/article/419672?autoplay=1&video_id=64307

Hun siger her, hun ikke ville såre nogen, men af alle mennesker, så må hun da som ordføre indenfor IT vide, at du kan ikke forvente noget på nettet forstås som det er skrevet med et glimt i øjet, især ikke når man på den måde forsætter med igennem et helt indlæg med og støde til fordomme og kritisere en gruppe mennesker uden der kommer en reaktion. Du kan på TV godt med et smil sige ting, der bare ikke forstås på samme måde sort på hvidt.

Det er jo ikke en debat, når man sviner folk og siger man vil puste til ilden også holder sig væk fra debatten efterfølgende og ikke vil deltage i noget uden for sine rammer på Christiansborg med en hær af spindoktorere i ryggen.

74
6. august 2013 kl. 12:56
  1. Man skriver noget halvfordøjet tøsepjat, der tydeligt udstiller en selv som værende spejlblank, på et område, hvor man har taleret i Folketinget.

  2. Man fornærmer dem man vil i dialog med (og sikrer sig at den efterfølgende debat vil handle om alt muligt andet).

  3. Det godt vi fik en debat! (Ja tak, men formålet med den var lige..? Hvad?!)

Så trækker man i land med den klassiske:

"Jamen, det var sagt med en smiley" (Fint, jeg kunne også sige noget fordomsfuldt om blondiner (hvis jeg ikke selv var éen) med rumtemparaturs IQ... Men det gør jeg ikke)

Og så fremturer man kækt (slå lige op i ordbogen, hvad det egentlig betyder, tak) med sine fordomme, og halvhjertede vriden sig udenom forklaringer.

Hvis TB vil have en saglig debat om IT-branchen, om hvordan man tiltrækker flere (også flere kvinder), og om hvordan man rent praktisk gør det, så burde TB tage imod de gode tilbud, der er fremkommet her på forum, og bevæge sine små tippetæer en tur ud i den verden, hun tydeligvis ikke ved noget om, men fremturer i bedste "Jeg alene vide stil". Det kan man gøre som enevældskonge ikke som politiker.

Jeg må indrømme at jeg fortsat er rystet og forarget over, at TB kan udstille sig selv på den måde, når hun burde beklæde et vigtigt job, men måske er dette et tilfælde, hvor Parkinsons love bør haves in mente.

For mit eget vedkommende: Så kan jeg ikke se formålet med at indgå i en debat med TB, det ville være som at diskutere atomfysik med en natsværmer. Der er for stor forskel i niveau og kommunikationsplaner, så det ville intet formål tjene.

Bare se hvor kontraproduktiv hele debatten har været- og er det en debat hvis oplægsholderen fremturer i tøsepjatten og barnagtigheder?

Tihii, det er bare for sjov! ;-D >> Det sender et klart budskab om, at man ikke er seriøs, og humor er skam noget, der bør tages alvorligt. Hvis jeg høre eller se humor, så ser jeg satire eller stand-up, udført af proffessionnelle folk, ikke af en folkevalgt politiker. Det giver ligeså meget mening med humoristiske politikere, som en gris, der rapper.

Mvh Tine

104
6. august 2013 kl. 15:26

</p>
<blockquote>
<blockquote>
<p>Tihii, det er bare for sjov! ;-D >>

Man føler lyst til at citere Piet Hein:

"Den der kun tager sjov for sjov og alvor kun alvorligt han har faktisk fattet begge dele lige dårligt!"

Og det er lige præcis det TB har gjort (altså fattet begge dele lige dårligt) ved at prøve at smyge sig ud af kniben ved sit det-var-kun-for-sjov udsagn over for veninderne på FB.

Herudover, så virker det ret hult at tale om at ville skabe en debat, men selv være for fej til at deltage i den.

107
6. august 2013 kl. 15:38

Ja hun har virkelig klokket i det, og dette forsøg på en "planlagt" happening holder ikke.

Hun har dummet sig gevaldigt. Hun har brugt en argumentationsteknik der ville kræve dødsstraf hvis det var en mand der havde skrevet på samme måde om kvinder.

DU har en gang erkendt din fejl, den blev godtaget om end lidt uldent, en politikers fordomme om befolkningen eller befolkningsgrupper er absolut ikke ok.

Nu kommer du så med endnu en dumhed, hvor du puster til en ellers døende flamme og bålet blusser op igen.

68
6. august 2013 kl. 12:38

...er tydeligvis ikke politikerne spidskompetence. Når hun med et såkaldt "glimt i øjet" og "tungen i kinden" parodierer en hel fagbranchen, så er selvironien en nødvendig buffer. Måske havde lidt "vi akademiske kvinder er måske også lidt snobbede, men..." pyntet gevaldigt på budskabet. Og når læserne ikke engang fanger komikken og fatter parodien, så manglede hun en vigtig ting til sin blog: Et testpublikum.

61
6. august 2013 kl. 12:14

Kære Sophie

Du tager fejl - jeg tror at IT branchen er nået til et punkt hvor de er træt af at Socialdemokraterne har en IT & Telepolitisk ordfører der ikke sætter sig ind i sit stofområde og at de er trætte at hun gerne kommer med en løgn for at få lidt mere opmærksomhed omkring sine holdninger.

Nu er jeg ikke læge men jeg vil mene at hun lider af en eller anden form for http://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchausen_syndrome - kan konstatere at hun gang på gang taler usandt og at hun gang på gang overdriver.

Der er vel også en årsag til at hendes partifæller tager afstand til hende og en årsag til at den ene minister efter den anden må irettesætte hende.

Det er meget fristende at kalde hende en dum blondine omvendt så vil det ikke være seriøst.

Hilsen

John Strand

54
6. august 2013 kl. 11:40

Citat: "Det er umuligt at få it-branchen på dagsordenen ad saglige kanaler."

For pokker da, Trine !!!

52
6. august 2013 kl. 11:20

Jeg ved da ikke hvad der er værst - hendes indlæg eller en flok sørgelige IT folk der opretter et Facebook gruppe. Opfør jer nu som voksne mennesker ;).

Når det er skrevet så kan jeg så absolut ikke udholde stereotype holdninger. "IT-folk er introverte typer der ikke dur til mennesker", "IT-folk er dårlight klædt", "IT-folk drikker cola dagen lang og spiller computer". Der er lidt en trist tendens til at skære alle over én kam.

Hvis jeg skulle sænke mig til det niveau kunne jeg jo passende rive følgende frem "Politikere er utroværdige", "Politikeres holdninger er til salg", "Politikere sidder og spiser fint for skatteydernes penge".

Hvis IT branchen skal debateres så var det måske en idé at inviterer de forskellige IT brance organisationer ind forbi INDEN man bliver smart og skriver et tåbeligt indlæg.

53
6. august 2013 kl. 11:31

Du har forstået hvad facebook-gruppen går ud på, ik'?

55
6. august 2013 kl. 11:41

Jeg ved udmærket hvad gruppen går ud på. Jeg ved også hvor ærgeligt jeg synes det er at bruge lige netop det medie til den slags. Facebook er ikke andet end sjov og ballade tilsat moderate mængder af trolling. Hvis det skal tages seriøst bruger man noget andet. Man kunne f.eks gå direkte til hende, det er ikke fordi hendes kontaktoplysninger, mail osv. ikke er offentlige.

Blot min holdning selvfølgelig.

48
6. august 2013 kl. 10:59

Trine har i det mindste fået startet en debat - dog ikke den debat hun ønskede, men en debat om hendes budskab, levering af samme og (manglende?) evner til at føle hvornår man skal skifte kurs/budskab.

Jeg vidste ikke hvem Trine Brahmsen var før høringen om evalg, hvor hun i øvrigt opførte sig på samme måde - som en elefant i en glasbutik. Det er ikke en heldig måde at starte et bekendtskab på, det er op ad bakke fra starten. Desværre har trine sluppet bremsen og glemt at koble til.

Hun siger indlægget er skrevet med et glimt i øjet. Ude i den virkelige verden skal man kende hinanden ret godt og derudover være på god fod med hinanden før den slags ikke bliver tolket som en fornærmelse med den slags ytringer hun er kommet med. Trine fejler på begge punkter. Det kan godt være hun selv mener hun kender "os" IT folk, og selv tror hun generelt set er på god fod med os. Det er dog kke den fremherskende holdning hos den gruppe hun skal repræsentere.

I skolegården må man ikke drille eller kalde folk navne. Hvis man gør det alligevel og bliver fanget, skal man sige undskyld. Desværre er drillerier og en undskyldning stadigt drillerier. Der kan trækkes en lige linie herfra til denne debat. Det er ikke godt nok at sige "det var bare for sjov". Hvis man er en idiot der bagefter siger: "det var bare for sjov", er man stadig en idiot.

Jeg synes ikke nødvendigvis at Trine bør sige undskyld. Jeg ville egentlig hellere have hun holdt sin mund, indtil hun havde fundet ud af hvad der er op og ned og kan sige noget, der er nogenlunde konsensus om er fornuftigt.

42
6. august 2013 kl. 10:30

Hej Trine, Du ville måske også kalde muslimer for towelheads og "farvede" for "nigger"? Og så bagefter sige "det var jo bare for sjov"? Vær glad for at de fleste inden for IT har et væsentligt højere intelligensniveau end dig, så de, i stedet for andre metoder, vælger at bruge deres folkeret til at stemme dig ud af dansk politik.

Dermed ikke sagt der er noget hold i dine fordomme, men alene det at du vælger at lufte netop ubegrundede fordomme om dine vælgere offentligt fortæller alt om dig som politiker.

41
6. august 2013 kl. 10:25

Det (og dine andre indlæg) er simpelt hen trolling på højt plan.

37
6. august 2013 kl. 09:59

Vorherre bevares for en flok tøsefornærmede mimoser! Hvor gammel er man lige hvis man ikke har lært at filtrere pladderet i den offentlige debat fra?

At TB's indlæg så er meningsløst, er en anden sag. Hun er politiker, det er hendes job at larme.

45
6. august 2013 kl. 10:48

Vorherre bevares for en flok tøsefornærmede mimoser! Hvor gammel er man lige hvis man ikke har lært at filtrere pladderet i den offentlige debat fra?</p>
<p>At TB's indlæg så er meningsløst, er en anden sag. Hun er politiker, det er hendes job at larme.

Kære Sophie

Du har ret i at Trine Bramsen nok ser det som hendes job at larme - det med at bidrage konstruktivt har hun meget svært ved.

Nu er det bare sådan at hendes egne partifæller tager afstand fra det hun siger og at hun er taget flere gang i at tale usandt om hvordan verden ser ud - er hendes løgne også et af de værktøjer hun bruger for at skabe en debat.

På toppen af det så er hun blevet irettesat tre gange på under to år af tre ministre fra hendes egen regering- vi taler om tre ager hvor regeringen tager seriøst afstand fra det hun siger.

Kvinden er bare småt begavet, taler uden at tænke og sætter sig ikke ind i det stofområde hun har ansvaret for. Her er en af hendes klassikere. http://www.computerworld.dk/art/222368/socialdemokraterne-vil-forbyde-lyd-i-bannerreklamer

Jeg kan bare sige at gennem mit arbejde har jeg erfaret at hun intet aner om telemarkedet, at hun ikke sætter sig ind i tingen og at hendes fordomme om den branche får hendes fordomme i relation til IT branchen til at ligne ingen ting.

Vi lade Trine Bramsen fortsætte i sit spor - hende parti har en minde vælgertilslutning i dag end de gang kvinderne fik stemmeret.

Jeg er sikker på at hendes politiske modstandere elsker hende og alt det sludder hun siger.

Hilsen

John Strand

39
6. august 2013 kl. 10:18

Vorherre bevares for en flok tøsefornærmede mimoser! Hvor gammel er man lige hvis man ikke har lært at filtrere pladderet i den offentlige debat fra?</p>
<p>At TB's indlæg så er meningsløst, er en anden sag. Hun er politiker, det er hendes job at larme.

Det er ikke en politikers job at larme - med mindre det kan fremme et politisk standpunkt. Og hvilket standpunkt er det, som Trine Bramsen forsøger at fremme? At tennissokker skal forbydes, så kvinder med en lang videregående uddannelse fra RUC får et større udvalg af mænd, der kan tilfredsstille dem i bedste "Sex and the city" stil???

Det er en politikers job, at agere på vælgeres vegne og få gennemført politik som driver landet fremad. Det ikke en politikers job, at sikre sine Østerbro veninder flere attraktive virile mænd, som de kan k***** med.

38
6. august 2013 kl. 10:11

Og mener du selv at du højner niveauet?

40
6. august 2013 kl. 10:25

@Christian Nobel Åh, ja! 'Niveauet' i debatten... Som om mit indlæg kunne læses som et forsøg på at hæve noget som helst.

TB's klumme er muligvis umorsom, men man skal da være ualmindeligt fatsvag, hvis man ikke forstod at det var et forsøg på humor. Det faldt så til jorden med et brag, men at rase og kræve bodsgang for dårlig humor? Helt ærligt!

Bankfolk, pædagoger, skolelærere, advokater, brugtvognsforhandlere, landmænd, journalister og, ikke mindst, politikere, må jo finde sig i regelmæssigt parodiering, der er langt mere grovkornet end hvad stakkels TB disker op med.

58
6. august 2013 kl. 12:09

Hej Sophie.

Det her er jo et mønster i folketinget, man har simpelt hen ikke respekt for fagligheden, det være sig over for landmænd,Læger,Sygeplejersker IT- folk etc. etc.

Faglig er i dag sidestillet med subjektive meninger i folketinget. Faglighed er noget man 'købe' sig til at passe til/underbygge ens subjektive meninger.

Prøv f.eks. at læse nogle af de her kommissions rapporter som er blevet lavet de sidste 10 år. Og prøv at gå et par spadestik dybere i kilderne, så kan du faktisk finde, at man har 'cherry picked' enkelte resultater, fra forskellige faglige rapporter. Rapporter hvis overordnede konklusioner måske ikke stemmer overens med de 'cherry picked' resultater, men disse cherry picked passer ind i en politisk agenda.

Det er jo en katastrofe for landet at politiske beslutninger tages på grundlag der ikke er fagligt velfunderet.

Og hvorfor farer folk så op over TB salvoer ?

Måske fordi 'IT-nørder' også har følelser ?

Jeg husker selv engang, hvor jeg sad i en salgsafdeling i et større firma, som teknisk konsulent. Jeg var til et møde vdr. en større løsning til en kunde. Og der var så noget jeg skulle vende tommelfingerne op eller ned til, jeg vendte tommelfingeren ned for det var en rigtig rigtig dårlig teknisk løsning. Og jeg gennemgik så hvorfor ud fra et teknisk synspunkt.

Der sad så en yngre buttet kvindelig junior medarbejder (ikke ulig TB) fra en afdeling, der havde med økonomien i løsningen at gøre, og som synes at den foreslåede løsning var genial ud fra nogle økonomiske parametre. Sådan rent spontant efter min fremlægning udbrød hun: 'Men du er jo bare en dum IT-nørd', som om det var nok til at affærdige min faglige kritik.

Heldigvis var min chef hurtig (sortbælte i judo), og fik skubbet stolen ind under mig, så jeg fik sat mig ned, da jeg var på vej op af stolen for at svine hende til. Han fik så også hurtigt sagt, den bemærkning glemmer vi så lige.

Sjovt nok var hun med i et af de her 'få kvinderne frem' positiv særbehandlings programmer i virksomheden. Det finder jeg så ekstremt ironisk.

Så når man nu har set det her IT-nørd billede brugt utallige gange, som en undskyldning for at kunne se bort fra faglighed fra en hel faggruppe. Så er det ekstra ømt, når det er den IT-politiske ordfører, fra det største regerings parti, der peger fingre.

Så jeg synes faktisk at folk herinde har været rimelig sobre. Tilværtifald set i forhold til TB.

// Jesper

73
6. august 2013 kl. 12:48

.

46
6. august 2013 kl. 10:53

Bankfolk, pædagoger, skolelærere, advokater, brugtvognsforhandlere, landmænd, journalister og, ikke mindst, politikere, må jo finde sig i regelmæssigt parodiering, der er langt mere grovkornet end hvad stakkels TB disker op med.

Hmmm... ja parodiering er der mange faggrupper, der kommer ud for.

Men det er ikke særlig tit, at en hel gruppe mennesker får at vide, at de er så uattraktive pga. valget af deres fag, at de ikke skal gøre sig forhåbninger om at få opmærksomhed fra det modsatte køn.

Trine Bramsen kunne jo have skrevet, at muslimske kvinder ikke er attraktive partnere, fordi de går i hijab . Der er nogle muslimske kvinder, der går i hijab, men det gør dem altså ikke til mindre attraktive mennesker fordi de har valgt at gå med hovedbeklædning. Men hvad har hijab med IT at gøre? Lige så meget som tennissokker har med IT at gøre.

50
6. august 2013 kl. 11:12
49
6. august 2013 kl. 11:05

Mener du dermed, at hvis denne såkaldt uskyldige sommerspøg gik ud over et kvindedomineret fag, ville der så ikke opstå et inferno af feminister i retorisk blodrus?

Jo.

Og jeg kan forsikre dig om, at mine indlæg desangående ikke ville være mindre spydige, hvis jeg ellers havde for vane at læse indlæg fra levebrødsfeminister. Eller er militante rødstrømpers adfærd da din målestok for god, offentlig debat?

Men det er ikke særlig tit, at en hel gruppe mennesker får at vide, at de er så uattraktive pga. valget af deres fag, at de ikke skal gøre sig forhåbninger om at få opmærksomhed fra det modsatte køn.

Det sker konstant og hele tiden. På sin vis burde du vel være taknemmelig over, at TB's ikke gjorde nar af samtlige danskere af mandlig overbevisning, noget der nærmest er en daglig forteelse i specielt statsejede medier.

51
6. august 2013 kl. 11:18

Det sker konstant og hele tiden. På sin vis burde du vel være taknemmelig over, at TB's ikke gjorde nar af samtlige danskere af mandlig overbevisning, noget der nærmest er en daglig forteelse i specielt statsejede medier.

Det er sjovt. Jeg læser nok ikke samme medier som dig, men kan faktisk ikke huske en eneste artikel eller kommentar, hvor en politiker i et landsdækkende medie hænger en hel faggruppe ud som værende mindre attraktiv for det modsatte køn pga. hvad der vel mest af alt kan kaldes en lodret forkert stereotypisk beskrivelse af hele faggruppen.

På den anden side, så er jeg ikke i IT-branchen, og jeg kan da læne mig tilbage og grine af alle de nørdede IT-folk i tennisskokker og med fedtet hår - for det er vel den måde IT-folk ser ud? Det siger Trine Bramsen jo selv.

Ligesom alle murer er for dumme til at gå i gymnasiet, eller alle kvindelige studerende fra RUC automatisk elsker 'Sex and the City', fordi serien afspejler deres fremtid på Østerbro.

56
6. august 2013 kl. 11:44

...hvad der vel mest af alt kan kaldes en lodret forkert stereotypisk beskrivelse af hele faggruppen.

"Lodret forkert" er stereotypien jo heller ikke. Deltagerne i denne debat har i hvert fald gjort deres til at bevise, at IT-folk lider af jomfrunalsk mangel på testoteron.

Som om det at blive parodieret som seksuelt uattraktiv er specielt ondskabsfuldt. Rigtige mænd går med tennissokker i Birkenstock-sandaler, de fjærter som dommedagsbasuner og slår ikke brættet ned efter sig, fordi they don't fucking care!

60
6. august 2013 kl. 12:11

Jeg holder sgu med Sophie!

Debatten her på V2 (og andre medier), vidner da om totalt mangel på selvironi og humor bland IT folket. Der er da en hel del at tage fat på lige der.

Det er jo netop en del af sociale kompetencer. Så helt forbi rammer TB jo altså ikke. Og jeg må tilslutte mig at stereotypen er ikke lodret forkert. Tværtom.

Som om det at blive parodieret som seksuelt uattraktiv er specielt ondskabsfuldt. Rigtige mænd går med tennissokker i Birkenstock-sandaler, de fjærter som dommedagsbasuner og slår ikke brættet ned efter sig, fordi they don't fucking care!

RIght on!

65
6. august 2013 kl. 12:31

Debatten her på V2 (og andre medier), vidner da om totalt mangel på selvironi og humor bland IT folket. Der er da en hel del at tage fat på lige der.

Det ville da sikkert være sjovt, hvis det ikke var fordi, at man i IT branchen i årevis har kæmpet for at komme væk af 1980'ernes nørd-image, hvor alle, der arbejder med IT, går i tennissokker, brun vest, har tygge briller, drikker cola og kan grynte på Klingonsk.

Det gør det ikke sjovere, at Trine Bramsen helt konkret siger, at hendes veninder ikke finder "nørder" attraktive nok til ville lade sig kn*ppe af en nørd:

Kig engang på denne sætning fra Trine Bramsens indlæg i gæstebloggen, og se selv hvor det går helt galt. Hint: Først linje fejler intet;"Men et imageskrifte blandt it-nørder er tiltrængt, hvis denne mission skal opnås. Og ikke mindst, hvis vi skal sikre at it-nørdernes gode arvemasse reproduceres."

Trine Bramsen går ikke efter bolden (imageskifte), men efter manden (nørden). Hvis man skal være humoristisk så går man efter bolden og IKKE nørden/manden.

78
6. august 2013 kl. 13:05

@Johnny Jeg er komplet ligeglad. Jeg begynder i hvert fald ikke at tude og kræve undskyldninger på mit køns vegne.

82
6. august 2013 kl. 13:17

@Johnny
Jeg er komplet ligeglad. Jeg begynder i hvert fald ikke at tude og kræve undskyldninger på mit køns vegne.

Der er ingen der tuder. Men når man udstiller en hel faggruppe, som er domineret af et bestemt køn, så må man jo forvente en reaktion.

Jeg kan ikke sige det bedre end Lasse Rimmer:Trine Bramsen slipper faktisk billigt. Hvis nu en MANDLIG ordfører havde skrevet en klumme om, hvordan en overvejende kvindelig faggruppe, lad os sige sygeplejersker, burde opføre sig mere imødekommende og klæde sig pænere, hvis de vil "have en chance hos mig og mine singlevenner", SÅ havde helvede først været løs!

https://www.facebook.com/lasserimmer/posts/10151779316627505

83
6. august 2013 kl. 13:27

@Johnny

Og?

Forskellen er - og det bekymrer mig faktisk lidt at jeg bliver nødt til at pointere dette - at du IKKE er kvinde; det forventes af dig som mand, at du IKKE får digitale tudeture bare fordi een eller anden tilfældig ungpigepolitiker eller Facebook-svans har beskyldt dig for at gå i tennissokker.

91
6. august 2013 kl. 13:46
90
6. august 2013 kl. 13:44

@Johnny</p>
<p>Og?</p>
<p>Forskellen er - og det bekymrer mig faktisk lidt at jeg bliver nødt til at pointere dette - at du IKKE er kvinde; det forventes af dig som mand, at du IKKE får digitale tudeture bare fordi een eller anden tilfældig ungpigepolitiker eller Facebook-svans har beskyldt dig for at gå i tennissokker.

Jeg tror, at du misser pointen. Jeg er ikke i IT-branchen, og jeg går ikke med hvide sokker.

Trine Bramsen skriver jo ikke at "IT folk ser dumme ud i hvide sokker". Hun skriver derimod, at IT-folk ikke er seksuelt attraktive partnere, fordi IT-folk går med hvide sokker. Det er en STOR forskel på de to måder at sige tingene på. Det ene er sjov, det andet er en ondskabsfuldt fordrejning af virkeligheden.

Men du skal se lidt på denne diskussion sådan lidt fra oven. Den handler faktisk om meget mere end Trine Bramsens dumme kommentarer.

Indenfor de sidste 10 år er ligestillingen blevet noget nær total, og på en række områder har mænd og kvinder nu byttet roller.

Hvor kvinderne før havde en dårligere uddannelse end mænd, så er det nu lige omvendt. Det betyder samtidig, at hvor det før var kvinderne som "klagede" over manglende ligestilling, så bliver det i fremtiden i større grad mænd, der kommer til at klage over manglende ligestilling.

Det har såmænd ikke noget at gøre med at nogle mænd "lider af jomfrunalsk mangel på testosteron", men det er derimod et symptom på, at rødstrømperne har opnået deres mål. Pludselig er det mændene som begynder at klage over sex-chikane, manglende ligestilling og samfundets mangel for respekt for deres køn.

Trine Bramsen er et perleeksempel på den såkaldte 'Østerbro elite' som med en lang videregående uddannelse fra RUC eller KU i baggagen, i bedste 'Sex and the City' stil savner en "rigtig mand" aka 'Prinsen på den hvide hest'.

Jeg kan kun opfordre til at læse Anne Sophie Hermannsens rammede indlæg, for det beskriver så perfekt, det som Trine Bramsen i virkeligheden forsøgte at sige med sit kiksede indlæg: http://annesophia.blogs.berlingske.dk/2011/04/01/derfor-er-der-sa-mange-singler-i-k%C3%B8benhavn/

89
6. august 2013 kl. 13:42

Forskellen er - og det bekymrer mig faktisk lidt at jeg bliver nødt til at pointere dette - at du IKKE er kvinde; det forventes af dig som mand, at du IKKE får digitale tudeture bare fordi een eller anden tilfældig ungpigepolitiker eller Facebook-svans har beskyldt dig for at gå i tennissokker.

Og hér må burde vi måske så kræve ligebehandling, kvotesystemer med videre - men det gør vi ikke.

Vi kunne også kræve at folk med hang til selvpromovering ikke ukritisk skriger ud i forsamlingen "Er der da ingen som tænker på det svage køn", men det gør vi heller ikke.

Dét bekymrer mig faktisk.....

K

76
6. august 2013 kl. 13:01

Og hvad så? Langt de fleste af de mænd jeg kender, ville ikke røre en Bramsen-type med en fremmed mands ildtang.

Det tror jeg at vi er mange der er meget enige med dig i - lad kvindes vælgere bestemme hvad der skal ske med hende.

Lige nu kan jeg konstatere at støtten til hende er yders begrænset og jeg vil ikke blive overrasket hvis hun i løbet af de kommende dage påstår at hun har fået flere hundrede støtte mails fra folk der er enig med hende.

Hvis hun spiller det kort så er det ikke første gang hun bruger det omvendt sidste gang var det vidst også et tal der var opfundet til lejligheden.

Der er nogle der siger at kunstig intelligens er når en blondine farver sig mørkhåret :-)

79
6. august 2013 kl. 13:08

Måske skal man så se på en anden måde at gribe det problem an på, for der er ikke sket så forfærdelig meget :-)

Tja, der må man sige, at der er en, der er ude af trit med virkeligheden :)=

// Jesper

92
6. august 2013 kl. 13:52

Well, jer begge.

IT-folket er i dag en meget mere kompleks størrelse, end det var for tredive år siden.

Men du har måske ikke fulgt med ?

// Jesper

80
6. august 2013 kl. 13:09

Jeg går ud fra du har læst med, og da folk beder om undskyldninger, og mener hendes indlæg er krænkende, ja så er det i mine øjne evident. At du ikke kan se det, understreger vel i virkeligheden pointen.

Tjah, det bliver vi så nok ikke enige om!

Jeg leder sådan set ikke efter en undskyldning - det ville være for nemt.

Jeg savner sådan set bare at TB rent faktisk benytter lejligheden til, at få den debat hun så gerne vil have - men det sker næppe.

Vi venter.....

62
6. august 2013 kl. 12:25

Debatten her på V2 (og andre medier), vidner da om totalt mangel på selvironi og humor bland IT folket. Der er da en hel del at tage fat på lige der.

Her er da masser af selvironi og selverkendelse. !

Faktisk er budskabet til Trine Bramsen forskellige variationer over temaet

"Hvis du ikke har noget intelligent at sige, - så klap i"

Krydret med underbyggende referencer til TB's tidligere dumsmarte indspark i vigtige debatter, hvor hun er ordfører.

  • Jeg noterer mig at du mener dig mere 'rummelig' end flertallet her på debatten, men jeg er ikke enig.

K

66
6. august 2013 kl. 12:35

Her er da masser af selvironi og selverkendelse. !

???

"Hvis du ikke har noget intelligent at sige, - så klap i"

Hvad er det for noget vås. Er du så dommer over hvad der er intelligent at sige? Er PHK?

Det vil kræve at samtalepolitiet rykkede ind, det tror jeg ikke nogen er interesserede i.

Jeg noterer mig at du mener dig mere 'rummelig' end flertallet her på debatten, men jeg er ikke enig.

Sikke noget forfærdeligt bras. Jeg synes bare ikke hendes indlæg er slemt - eller for den sags skyld forkert. Gør det mig mere rummelig, nej da. Men der er da en hel del her på V2 der har taget de helt små sko på.

Det er dog rigtigt at hendes budskab - eller budskaber - i indlægget er lidt spinkelt, og der nok røres for meget i gryden med fordomme.

57
6. august 2013 kl. 11:58

"Lodret forkert" er stereotypien jo heller ikke. Deltagerne i denne debat har i hvert fald gjort deres til at bevise, at IT-folk lider af jomfrunalsk mangel på testoteron.

Det mener er helt forkert. IT-folk lider ikke af jomfrunalsk mangel på testosteron. Men ligesom så mange andre grupper i samfundet, så reagerer folk, når de bliver sat ind i en kasse, hvor de ikke mener de hører hjemme. Alle muslimer er ikke terrorister, alle medlemmer af DF er ikke nazister og ikke alle IT folk går med tennisstrømper.

Det har ikke noget med mangel på nosser at gøre. Folk vil bare ikke finde sig i, at blive kaldt mindre attraktive udelukkende på den baggrund at de har en bestemt beskæftigelse.

Moderne kvinder vil jo heller ikke acceptere, at deres plads er i køkkenet, selvom alle ved, at der er der, hvor kvinder hører til.

Som om det at blive parodieret som seksuelt uattraktiv er specielt ondskabsfuldt. Rigtige mænd går med tennissokker i Birkenstock-sandaler, de fjærter som dommedagsbasuner og slår ikke brættet ned efter sig, fordi they don't fucking care!

Så din definition af en mand er et handyr, som er pisse lige glad med hvad andre tænker og siger om ham? Altså den slags mænd, som de fleste veluddannede kvinder efterhånden ikke vil røre med en indtang, fordi han er uddannet tømrer, er svedig, læser Ekstra Bladet og ryger?

63
6. august 2013 kl. 12:25

Så din definition af en mand er et handyr, som er pisse lige glad med hvad andre tænker og siger om ham?

Præcis, og det er nemlig rigtigt. Den slags mænd som er undskyldninger for sig selv, og har behagesyge, og tror de skal regner ud hvad andre vil høre/have, og agere derudfra, dem er der ingen der gider.

Altså den slags mænd, som de fleste veluddannede kvinder efterhånden ikke vil røre med en indtang, fordi han er uddannet tømrer, er svedig, læser Ekstra Bladet og ryger?

Nej det var der så ingen der sagde, det sagde du, og hvordan du fandt frem til det resultat, kunne være intereasant.

67
6. august 2013 kl. 12:37

Nej det var der så ingen der sagde, det sagde du, og hvordan du fandt frem til det resultat, kunne være intereasant.

Kig i statistikken: Antallet af single husstande stiger år for år.

Men det er et emne der diskuteres intensivt på andre foraer, da det er en del af en underliggende samfundsudvikling, som har kørt over de sidste 20-30 år:http://www.b.dk/debat/er-kvinder-kraesne?page=10#!http://www.information.dk/269848

Og hvis du ikke gider læse de to andre links, så brug i det mindste 3 minutter på denne - selvom man ikke bør spilde for meget tid på Anne Sophia Hermannsen:http://annesophia.blogs.berlingske.dk/2011/04/01/derfor-er-der-sa-mange-singler-i-k%C3%B8benhavn/

44
6. august 2013 kl. 10:40

Bankfolk, pædagoger, skolelærere, advokater, brugtvognsforhandlere, landmænd, journalister og, ikke mindst, politikere, må jo finde sig i regelmæssigt parodiering, der er langt mere grovkornet end hvad stakkels TB disker op med.

Sofie: Mener du dermed, at hvis denne såkaldt uskyldige sommerspøg gik ud over et kvindedomineret fag, ville der så ikke opstå et inferno af feminister i retorisk blodrus? At denne faggruppe ville udvise en større grad af forståelse for et i afsenderens øjne sjovt blogindlæg?

Eller er det fordi kvinder bare skal have sæsonpas til at uddele svinere, fordi de per definition er undertrykte stakler, når det passer i deres kram?

36
6. august 2013 kl. 09:50

Sådan som hun jogger i spinaten burde hun have et par grønne sokker...:-)

34
6. august 2013 kl. 09:38

Kære Trine og alle i andre it-ordførere

Skal vi ikke mødes og rent faktisk få prikket hul på den vigtige del af debatten.

Lad os invitere rektorerne fra it-uddannelserne, Undervisningsministeren, it-brancheforeningerne og it-virksomhederne. Så kan alle de (vi) kloge hoveder i fællesskab prøve at løse problemstilling: Hvordan får vi flere kvalificerede ansøgere med en større diversitet ind på de danske it-uddannelser.

Jeg følger mig ganske overbevist om, at vi kan lokke en af uddannelsesinstitutionerne til at lægge lokaler til en så konstruktiv debat, og måske det endda kan skabe noget medieomtale, hvis alle parter prøver at samarbejde.

Sådan er min naive utopi for hvad vi kan gøre.

33
6. august 2013 kl. 09:29

.. udtaler at nu skal politiets uniformer være polkaprikkede for at gøre det mere kækt at søge ind til politiet - og automekanikere bør reparere biler iført smoking.

Selv om hvide tennissokker så var det officielle arbejdstøj har det intet med emnet at gøre.

Det TB i stedet skulle gøre, var at sætte sig ind i hvad udvikling (som er en delmængde af det samlede IT område) går ud på (ikke at hun skal lære selv at udvikle, men forstå hvad det område hun er ordfører for går ud på), og så følge den glæde og tilfredsstillese man opnår efter at have arbejde på et program/algoritme og det opfører sig som det skal ved kompilering, og man kan læne sig tilbage i stolen og sige til sig selv: Det var sgu meget smart det du lige lavede der.

Selv om jeg har arbejdet med dette i mange år, så får jeg stadig denne oplevelse, som er det hele værd.

Og når TB taler om "kække metoder", så kommer jeg til at tænke på hvad Dronningen engang sagde i en nytårstale om noget tilsvarende - der brugte hun udtrykket dumsmart.

TB burde interessere sig for hvad hendes område går ud på, og møde folk der arbejder i branchen der hvor de er - hun kan ikke forvente at IT folk gider at tale programmering ved et selskab, ligesom en proktolog nok heller ikke udbreder sig om sit fagområde under middagen.

Til gengæld er rigtig mange IT folk interesseret i samfund og politik (men for kloge til at gå ind i politik), og taler gerne om emner som Polsag, Rejsekortet, Sessionlogning, Prism, Offentlighedslov, E-valg osv, hvor politikerne med deres modbydelige rævekager forpester tilværelsen for dem der faktisk betaler deres løn.

30
6. august 2013 kl. 09:03

I og med Trine Bramsens indlæg har været oppe at vende i de større medier - så har hendes uskyldige, humoristiske og kække blogindlæg per definition en succes.

Problemet er bare at den eneste grund til at indlægget har været rundt om de større medier, er at folk har følt sig trådt på. Ud fra Trine Bramsens logik var karikaturkrisen også en succes, da der også var folk der blev fornærmede, og endda satte Danmark på verdenskortet!

For eget vedkommende - ja, så føler jeg mig ikke trådt på med hensyn til tøjstil etc.

MEEN jeg føler mig trampet over tæerne når de folkevalgte mener at de skal være morsomme for at skabe debat. De er ikke stand-uppere, og hvis de ikke kan få opmærksomhed nok ved at være saglige, så er de simpelthen ikke gode nok.

35
6. august 2013 kl. 09:41

Der må have siddet lidt spindoktorer og prøvet at finde en befolkningsgruppe de kunne prikke lidt til, men som ikke udgjorde nogen risiko for deres vælgertilslutning. Og svaret var at hænge IT branchen ud.

Det er et sikkert valg:

  1. Noget nær komplet fraværd af IT-folk i folketinget = de kan ikke pisse nogle potentielle strategiske alliancer af når man skal videre i den politiske karriere.

  2. IT-folk er for kloge til at stemme på socialdemokraterne så der er ikke risiko for at skræmme vælgere væk. Derimod er "arbejderne" pisse midsundelige på dem der tjener mere end dem ved bare at sidde ved en computer hele dagen. IT-folk er lige så gode at svine som liebhaverne i Nordsjælland, og så er de mindre farlige for det politiske spil, da de har mindre indflydelse.

Men jeg synes stadig at det største problem for Trine lige nu er at hun hænger sine veninder ud som golddiggers, der bare ikke kan li' hvide tennissokker. Det er ikke helt fint i kanten, og siger lidt om vennekredsens integritet. Nu er jeg sat og ikke på markedet, men det frembringer da ikke lige den store lyst til at sende mine single kammerater deres vej.

29
6. august 2013 kl. 09:02

Hvis Trine Bramsen virkelig mener, at det er nødvendigt at prikke til fordomme med kække metoder for at få It på dagsordnen, så er hun altså langt ude.

Kunne man forestille sig vores mandlige forsvarsminister skrive et kommentar om manglen på kvinder i forsvaret? Han kunne f.eks. stemple alle kvinder i forsvaret som værende nogle dumme lesbiske blondiner, som aldrig ville få sig en mand og børn, fordi de ikke opførte sig feminint nok og gik i for lange bukser i stedet for lårkorte kjoler? (ADVARSEL: Fordom) Alle ved jo, at kvinder i forsvaret er nogle betonlebber...

"Nej, kvinder i lange bukser er ikke gode nok for mig og mine venner! I skal gå med push-up BH, rød lårkort kjole og så må I ikke snakke om jeres hverdag i det offentlige rum. I skal snakke om tilbud på tøj, neglelak og makeup" skriver Nick Hækkerup i en kronik i Berlingske.

Og når så medierne går amok over denne sexistiske udtalelse omkring kvinder, så kan forsvarsministeren altid bare bruge undskyldningen med, at det var den eneste måde at få opmærksomhed på sagen. Og i øvrigt så mente han det slet ikke så slemt - det var jo bare for sjov, at han hængte kvinderne ud som værende uattraktive og uden potentiale til at få kæreste og børn. Det hele skulle jo bare læses med et glimt i øjet.

Genialt at et medlem af Ligestillingsudvalget diskriminere en hel faggruppe på det måde....

27
6. august 2013 kl. 09:01

At læse de som Trine Bramsen siger kan kun få en til at ryste på hovedet.

Måske skulle Trine Bramsen redegøre for hvilke saglige tiltag hun har lavet - taler vi om de tre tiltag hvor tre ministre fra hendes egen regering har taget afstand far det hun har sagt.

Taler vi om de usandheder hun kom med på Tele 2013 som resulterede i at Justitsministeren måtte tage afstand fra hendes påstande.

Kvinden er dybt useriøs og har absolut ingen føling den verden hun er én del af. Er sikker på at hun havde et god tartelet fest sammen med ligesindede og at hun nød underholdningen som Johnny Reimer stod for.

Det næste bliver vel at hun laver smølfe party for IT branche :-)

26
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den tir, 08/06/2013 - 09:00

Trine Bramsen har ikke engang tænkt sig at undskylde eller overveje, at hendes udtalelser er krænkende. Men gad vide, om hendes kommentar om folks humor, nu også betyder, at IT-folk ikke har humor? På TV 2 Fyen er hun endog ved at flække af grin - på hendes FB profil er hendes støtter også klar med "Selvfølgelig har du ret - det er de andre, som er dumme".

Hun er medlem af Ligestillingsudvalget og diskriminerer / hænger folk ud. Længere er den ikke, Trine.

Du har på intet tidspunkt været interesseret i dialog med branchen. Dine indlæg og udtalelser er gennemsyret af en "jeg-alene-vide" holdning, og det kaldes diktat.

25
6. august 2013 kl. 08:59

Hvis målet virkelig er at debattere så er det fejlet totalt. Trine bliver nødt til at komme med en uforbeholden undskyldning og starte forfra med et seriøst debatindlæg. Og deltage aktivt i debatten hvor vi kan se at hun lytter til input. Ellers skal hun ikke regne med at blive taget seriøst i fremtiden.

Men måske er jeg bare naiv hvis jeg tror det kommer til at ske?

28
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den tir, 08/06/2013 - 09:01

Jep! ( det er du ) ;-)

24
6. august 2013 kl. 08:58

"Men Prosa skal da være mere end velkomne til at komme forbi Christiansborg til en seriøs snak om it-branchens fremtid"

Se det understeger jo endnu engang problemets kerne, nemlig at Christiansborg ikke er en del af Danmark, men en elitær (ikke at elite og evner har ret meget med hinanden at gøre i denne situation) børnehave, hvor undersåtterne allernådigst kan få foretræde.

Måske TB lige skulle vende situationen 180 grader, og så selv (men det tør hun nok ikke) forlade de trygge rammer bag de tykke mure og komme ud i den virkelige verden.

Mig bekendt så har Peter Makholm inviteret hende ud i en rigtig IT virksomhed, men det afviste hun med en arrogant holdning om, at det havde hun sandelig ikke at have behov for.

23
6. august 2013 kl. 08:53

Jeg er da ligeglad med dine henvisninger til vort tøj, det var mere den fuldstændige mangel på debat om, hvor vi gerne vil hen med IT i det offentlige, hvordan vi i fremtiden bedre kan beskytte os mod angreb fra fremmede magter og lignende emner, der bekymrer mig og som det fortsat undrer mig, at du ikke prøver at lave debat om i stedet.

22
6. august 2013 kl. 08:50

"Hvis du er taget med bukserne nede, så vedbliv stædigt at gentage din holdning, indtil medierne er trætte af historien."

Politikere er simpelthen skamløse.

21
6. august 2013 kl. 08:46

Jeg forstår ikke hvordan hendes blogindlæg vil få nogen som helst til, at blive interesseret i datalogi eller andre fag inde for edb. Hvis man står udenfor og ser ind (som jeg antager dem der ikke »IT-nørd« endnu gør), så har man nogle fordomme og disse nørder, og hvis socialdemokraternes IT-ordfører bekræfter dem, burde dette så ikke skræmme en væk? Jeg kan umuligt se hvordan det vil have den omvendte virkning.

17
6. august 2013 kl. 08:32

Prøv at forestille jer, at det var Morten Messerschmidt, der havde udtalt sig på samme led om eks. sygeplejesker..

16
6. august 2013 kl. 08:29

"Hovedparten af dette her er skrevet humoristisk, og jeg tror, at de fleste danskere har humor nok til at forstå, hvad der er hvad her."

Så nu er it-folk uattraktive, taler sort, og har ingen humor...

Helt ærligt - den kvinde er så langt uden for pædagogisk rækkevidde, at det ikke hjælper at tage en debat.

Bare lad hende tåge omkring i sin egen inkompetence og manglende forståelse for den virkelige verden, og ret fokus og energi i debatten mod bedre folk. Hun er (og har altid været) en lost cause.

15
6. august 2013 kl. 08:27

Er på plads med en diskution om ikke der burde være en stop prøve for ordføre inden for de forskellige områder, så vi kunne sikere at de er i besidelse af blot basale færdiger såvel inden for deres område som alm. omgangs adfære.

13
6. august 2013 kl. 07:59

Jeg har igennem det seneste år forsøgt at få it-branchen på mediernes dagsordenen ad saglige kanaler, og jeg må bare konstatere, at det ikke er lykkedes at trænge igennem.

Kan der føres dokumentation for dette? Hvilke aktører i IT-branchen har været kontaktet? Hvilke emner har hun forsøgt at få debat i gang om? Hvilke kanaler har været brugt?

12
6. august 2013 kl. 07:55

Kom så, Trine. Du har fået vores opmærksomhed nu. Hvad var det du gerne ville snakke om?

11
6. august 2013 kl. 07:50

Nej hun gør ikke, og som forudset lader i hende krybe udenom igen, men i er vel også bare glade for den trafik hun skaber.

TB holder bare fast i at hun vil debattere, selvom det er nogenlunde det eneste hun ikke gør. Hun gemmer sig, i stedet for at indlede nogle af de debatter hun påstår hun ønsker, og det hjælper hende ikke ligefrem til at genvinde noget af hendes troværdighed.

10
6. august 2013 kl. 07:48

Det er simpelthen for pinligt at INGEN medier i dag kender forskel på en gruppe (group) og en side (page) på Facebook. Især hos Version2 og andre IT relaterede nyheds sider. Jeg ved godt at jeg sikkert er det eneste i Danmark, der går op i dette :(

9
6. august 2013 kl. 07:44

TB turde ikke svare på kommentarerne direkte på V2 og hun giver først interview mandag eftermiddag.

Det lyder som om Spin-doktorerne har været på overarbejde for at få noget "fornuftigt" ud af situationen.

8
6. august 2013 kl. 07:30

Kære Trine Bramsen

Hvis du mener det seriøst, så kom på banen med de emner du gerne vil i medierne med. Du kommenterer at du gerne vil diskutere it-branchens fremtid. Fint - kom med et par oplæg. Lige nu ! For i disse dage har du alle mediers bevågenhed og har nu dit livs chance for at blive hørt. Måske der også vil være store bølger du skal svømme igennem, men hvis du virkelig gerne vil noget så fat den seriøse debat. Vi er mange der venter med spænding.

Med venlig hilsen Lene Fischer

14
6. august 2013 kl. 08:07

Og når du siger vi er velkomne til at komme forbi Christiansborg til en saglig debat, så vil det være rart med en mere konkret invitation, så vi ved hvem der er velkomne og hvornår.

Jeg stiller gerne op til en konstruktiv og mudderkastningsfri diskussion af, hvordan vi skaber en større medieopmærksomhed om it-uddannelsernes fortræffeligheder, så vi kan få et bredere udvalg af bedre kvalificerede ansøgere til it-uddannelserne.

7
6. august 2013 kl. 07:30

Det passer jo lige på mig :)

105
6. august 2013 kl. 15:33

Meget simpelt sagt. SÅ ER DET DIN SKYLD!!!!! ;-)

6
6. august 2013 kl. 07:18

Det er useriøst at hævde at indlægget var lavet for at starte en debat, når man efter offentliggørelsen af bloggen, ikke deltager selv, men sidder i tryghed og kommentere den på sin private facebook side, hvor kun venner kan kommentere, og iøvrigt forsætter med at nedgøre branchen, og mener at folk blot kan tage sig en is, hvis de er blevet fornærmede.

Som det er blevet fremhævet før: erstat IT nørder med jøder eller bøsser, og se hvor hurtigt personen ville være blive smidt ud af partiet!

43
6. august 2013 kl. 10:32

Nu håber jeg, at de aktører, der har meldt sig under fanerne, vil diskutere it-branchen i stedet for at diskutere min person og mine kvalifikationer

1: Trine: Så må du se og komme ud af busken i stedet for, at gemme dig over blandt kammeraterne på Facebook

2: Der er ikke noget og diskutere: Du har allerede tydeligt vist, at du ingen kvalifikationer har.

5
6. august 2013 kl. 07:16

"If you find yourself in a hole, stop digging."

Giv skovlen en pause Trine.

Vh Rune

93
6. august 2013 kl. 13:55

"If you find yourself in a hole, stop digging."

Det forudsætter jo, at hun gerne vil op. Umiddelbart virker det mest af alt som om, spindoktorerne har bildt hende ind, at hun kan undslippe via hullet. Kinasyndrom? Nedsmeltning er det i hvert fald ...

32
6. august 2013 kl. 09:28

Eller:

"Never argue with an idiot, they drag you down to their level and beat you with experience"

4
6. august 2013 kl. 07:10

Efterhånden forekommer det mig, at du ganske enkelt må være småt begavet, når du i dette "svar" faktisk bare fortsætter i samme stil og ikke vil erkende, at du har "jogget i spinaten" for at sige det mildt.

En uforbeholden undskyldning vil være på sin plads, så vi kan komme videre med at snakke fagligt indhold - tak :-D

59
6. august 2013 kl. 12:10

Sidst IT-branchen havde en faglig rolle i en politisk debat var sagen omkring elektroniske valg. Branchen kunne generelt set ikke anbefale forslaget, som til sidst faldt, da flere partier ikke ville være med alligevel. Det er da et fint eksempel på IT-branchens tilstedeværelse og engagement i samfundsudviklingen, men det huede ikke alle. Det er jo problematisk i politik at inddrage fagfolk, når man ikke får det svar man gerne vil have. Regeringen (og den forrige) har jo i øvrigt været meget kritiseret for ikke at give rimelige høringsfrister i lovgivningen, så jeg forstår ikke at der er behov for at råbe nogen op og bede dem bidrage. Det nytter jo ikke at bede folk deltage seriøst i arbejdet hvis man kun må bidrage med sit fra 10.30 til halv elleve. Faktisk kunne det være interessant hvis man endelig kunne få fagfolk med i diskussioner omkring rejsekort, IC4, og de mange offentlige (politiker-styrede) projekter. Og allerhelst seriøst mens tid er, og ikke bagefter når det hele er kørt i skoven og alle skal friholde sig for ansvar.

3
6. august 2013 kl. 07:05

...hvordan man vil prikke til fordommene ved at poste på et forum som kun frekventeres af de mennesker fordommene er om, specielt når fordommene har meget lidt forankring i virkeligheden.

2
6. august 2013 kl. 06:56

Håndtere diskrimination?

Kan man svine en gruppe til, for derefter at sige det var humoristisk ment og så er alting godt igen?

1
6. august 2013 kl. 06:52

Når man nedgøre andre... Er det så humoristisk?