Københavnske skoler strømmer til Coding Class

Der er støt voksende støtte til at give eleverne i folkeskoleklasserne grundlæggende viden inden for it og kodning. En tredjedel af skolerne i København har nu tilmeldt sig forløbet.

»IT skal være en del af folkeskolen.«

Det er et mantra, som man ofte hører i forbindelse med unges 'manglende' it- og programmeringskundskaber. Og nu er der godt nyt til fortalerne for dette.

I en pressemeddelelse fra IT-Branchen berettes det, at en tredjedel af de københavnske skoler nu er tilmeldt forløbet Coding Class.

Eleverne får et indblik i basal programmering

Coding Class skal give eleverne et grundlæggende indblik i, hvordan den mest basale programmering fungerer. De involverede klasser har et samarbejde med en it-virksomhed, som skal stå for de konkrete opgaver i forløbet.

»Faget handler i langt højere grad om at blive god til at nedbryde problemer i mindre dele og derefter at finde på innovative løsninger gennem it og teknologi. Derudover er samspillet med virksomhederne den afgørende brik, der skaber autenciteten og for mange elever virker stærkt motiverende,« siger Heidi Teilmann Schmidt, projektleder i Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune.

Det er Coding Pirates, som i samarbejde med Københavns Kommune står for initiativet. Sidste år var blot otte skoleklasser tilmeldt, mens det altså i år er vokset til 25 skoler eller 57 klasser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017