Tredje tablet fra Microsoft har fået tilført mere bærbar-blod

2. september 2014 kl. 13:5169
Anmeldelse: Microsofts tredje udgave af Surface Pro ligner langt mere end en bærbar pc, men trods større skærm er den slanket og faktisk en bedre tablet end forgængerne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fire forskellige designs, som Microsoft har været igennem for nu at være nået til Surface Pro 3.

Microsoft har nu forsøgt sig med fem forskellige modeller i selskabets Surface-familie, og med den nye Surface Pro 3 er det tydeligt, at noget har ændret sig i Microsofts tilgang til at udfordre Apple.

De første udgaver af Surface var Microsofts bud på at lave en tablet, som stadig var en Windows-pc, for det var den måde, hvorpå Microsoft kunne skille sig ud fra blot at lave en efterligning af Apples succesrige iPad. Men Surface Pro 3 er mere bærbar end iPad - og det er en god ting.

Microsoft er da også i sin markedsføring begyndt at sammenligne Surface Pro 3 med Apples Macbook Air, og det er bestemt også en mere fair sammenligning både på pris og funktionalitet. Surface Pro 3 hører nemlig mere hjemme blandt andre letvægtsbærbare eller Ultrabooks end blandt tablets.

Alligevel er der bevaret et par gode dyder fra tablet-stamtræet. Den nye model er væsentligt tyndere end forgængerne, så selvom den er blevet større, er den ikke uhandy.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skærmen er nu på 12 tommer, men Microsoft er gået væk fra 16:9-bredformat og over til et mere traditionelt 3:2-format, og det mærkes meget hurtigt, at 16:9 nok var en dårlig beslutning i første omgang, fordi det mest var godt til film. Det nye format er langt bedre til at understøtte den produktivitet, som er dét, Microsoft nu satser på.

Den nye udgave har også fået et forbedret kølesystem, og man mærker da heller ikke så let, at der faktisk sidder en rigtig pc-processor i Surface Pro 3 i forhold til forgængerne. Derfor er det også uretfærdigt at sammenligne med ægte tablets, fordi reel multitasking og 20 åbne faneblade i browseren ikke er noget problem for processoren i Surface Pro 3.

Det har imidlertid også været Surface-familiens akilleshæl, at den har været markedsført som en tablet, for Pro-udgaverne har ligget i prissegmentet for ultralette bærbare. Det nye design af Surface Pro 3 betyder, at det er mindre oplagt at sammenligne den med en iPad.

Støttebenet har været ét af kendetegnene for Surface-maskinerne, og det er nu lykkedes Microsoft at lave et støtteben, der kan stilles til valgfrie vinkler inden for et stort interval. Det er en meget væsentlig forbedring.

Microsoft har lånt meget af designet fra Surface 2-tabletten til Surface Pro 3. Det betyder, at man stadig skal slås med de skrå kanter, hvis man bruger eksempelvis en mini-displayport-adapter fra tredjepart, fordi stikket ikke kan sidde ordentligt fast.

Til gengæld er stikket til strømforsyningen lavet om. Det er stadig med magnetlås og kan vende begge veje, men stikket er fladere og sidder i et dybere indhak, som gør det lettere at sætte rigtigt i. Det var et tilbagevendende kritikpunkt mod de første Surface-tablets.

Det betyder dog, at man ikke kan bruge strømforsyninger og dockingstationer fra de øvrige Surface-modeller sammen med den nye Surface Pro 3. Det betyder også, at pennen ikke længere kan sættes fast på magneterne på strømstikket. Den kan dog stadig hænge lidt løst på magneterne.

Der følger nemlig stadig en pen med Surface Pro 3. Den er blevet markant bedre end de tidligere modeller med trykfølsomhed og metalskaft. Skærmen er også mere præcis, og den bliver ikke forvirret, hvis man hviler hånden på skærmen, fordi den kan fornemme, at man arbejder med pennen. Den nye pen er således glimrende til både at skrive og tegne med.

Pennen har også fået nogle ekstra knapper, som er forudindstillet som genveje til Microsofts OneNote-applikation. Man kan eksempelvis tage notater med pennen uden at låse pc'en op.

Det er dog stadig lidt besynderligt, at pennen er med i pakken som standard, mens tastaturet er et forholdsvis dyrt stykke ekstraudstyr. Selvom Surface Pro 3 er en god letvægts-pc, ville prisen være meget mere appetitlig, hvis tastaturet var inkluderet. Den forbedrede pen er dog nu så anvendelig, at den er mere oplagt at bruge end med de første to Surface Pro-udgaver.

Det nye skærmformat indebærer, at selvom man kan bruge tastaturer fra de tidligere modeller, så fungerer de ikke godt som cover, fordi de har den forkerte størrelse. Microsoft har derfor også lanceret et nyt tastatur, som blandt andet imødekommer et ønske fra mange tastaturbrugere.

Det er nemlig muligt ved hjælp af magneter at sætte tastaturet i to positioner: helt fladt som hidtil, eller let skrånende. Det gør det lidt lettere at skrive og stabiliserer også enheden, hvis man sidder med den på skødet. Til gengæld sidder det lidt i vejen for at røre den nederste del af skærmen, så det kunne Microsoft godt justere, hvis der kommer en Surface Pro 4.

Surface Pro 3 kræver stadig lidt mere plads på skødet end en tilsvarende bærbar, så den er ikke ideel, hvis det er en arbejdsstilling, man hyppigt har brug for, fordi det er lidt mere anstrengende at få balanceret Surface Pro 3 helt rigtigt.

Ved at bevæge sig væk fra den direkte sammenligning med iPad har Microsoft ramt noget mere rigtigt. Surface Pro 3 er en god letvægts-pc, måske en af de bedste i sin klasse, hvis dens særlige fordele vejer tungere end dens særlige ulemper. Det vil være op til den enkelte bruger.

Microsoft er nu endt med en vellykket enhed, der passer ganske godt til dem, der gerne vil have en tablet til webbrowsing og underholdning, men også har brug for en pc til at være produktiv. Den kommer ikke i nærheden af at konkurrere med de rigtige tablets, men den passer fint ind i Ultrabook-segmentet.

Det er så en helt anden diskussion, hvorvidt Microsoft har brug for at blande sig på dét marked i forhold til det mere akutte behov, der var for at vise Windows-flaget i tablet-markedet i 2012, da de første Surface-enheder blev lanceret.

69 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
73
4. september 2014 kl. 16:01

Jeg syntes ekstremisme er det rigtige ord at bruge om visse Apple lovers i nogle af diskussionerne. Jeg begynder at forstå det er muligt at blive hjernevasket til hvad som helst - jeg troede ellers ikke på det. Surface Pro 3 er en fed maskine. Tynd som en tablet, lang nok batteri tid, hurtig som en af de dyre computere. Hvorfor skal det gøres til noget negativt? iPad er en fed tablet, MBA er en fed bærbar. Og hvad så?

Personligt, syntes jeg MBA begynder at se lidt gammel og kedelig ud i designet - men MBP3 ser lidt mere moderne ud - men det er en smagssag - og hvad så?

Jeg har ingen problemer med OSX, iOS, Windows 7, 8 osv. - det er bare vane og tilvænning - Efter tilvænning til Windows 8 bliver Windows 7 irriterende at sidde med osv. - for mig. måske ikke for dig. Og hvad så? Once you go Mac you never go back - unless something better comes along. Den sidste del er noget jeg selv fandt på, og syntes det burde være sådan det slogan skulle være - ellers er der da noget galt.

41
3. september 2014 kl. 12:00

Hvis jeg stod med et budget der hed 12.000 kr, så ville jeg ubetinget købe en MacBook Pro med retinaskærm og et OS der er godt når man har knappetur, og en rigtig god 8" Android tablet der er god når man skal bruge pøserne, og som også kan bruges som e-bogslæser.

At prøve at bruge en tablet som notebook er imo tåbeligt, ligesom det er tåbeligt at bruge en notebook som tablet - så MS har placeret sig flot mellem to stole, og de kommer aldrig op fra gulvet.

Man skal da vist være über MS fanboy for at kunne se noget som helst i en surf-ass.

44
3. september 2014 kl. 12:13

Hvis jeg stod med et budget der hed 12.000 kr, så ville jeg ubetinget købe en MacBook Pro med retinaskærm og et OS der er godt når man har knappetur, og en rigtig god 8" Android tablet der er god når man skal bruge pøserne, og som også kan bruges som e-bogslæser.</p>
<p>At prøve at bruge en tablet som notebook er imo tåbeligt, ligesom det er tåbeligt at bruge en notebook som tablet - så MS har placeret sig flot mellem to stole, og de kommer aldrig op fra gulvet.</p>
<p>Man skal da vist være über MS fanboy for at kunne se noget som helst i en surf-ass.

Ja, hold da op. Det var da slet ikke en subjektiv holdning what so ever. Utroligt ikke alle følger den. Men igen, disse diskussioner fører ingen vejne. For dem der elsker SP3'eren er folk der har prøvet den, folk der hader hybrid OS og SP3 er folk der IKKE har prøvet det - i hvert fald ikke ordentligt (Eller üüüüber Apple fanboy, hydr hydr)

Så du kan nok se, at dine subjektive holdninger preller rimelig meget af. JEG kan fx ikke se, hvad jeg skal bruge flere enheder til, som for det første fylder og vejer mere end SP3, men også er langt mindre handy i form af, at jeg skal skifte mellem dem hele tiden. Derudover, at påstå en SP3 ikke kan bruges som e-bogslæser, øhhh ?

46
3. september 2014 kl. 12:17

Så du kan nok se, at dine subjektive holdninger preller rimelig meget af.

Åh, mine subjektive holdninger har du et problem med - mon så ikke også andre har et problem med dine subjektive holdninger?

Derudover, at påstå en SP3 ikke kan bruges som e-bogslæser, øhhh ?

Glimrende stråmand, men du læser hvad jeg skriver som Fanden læser Biblen - jeg siger ikke at du ikke kan bruge en Surface som e-bogslæser, men at jeg foretrækker en dims der ikke er større end 8" til det brug.

47
3. september 2014 kl. 12:30

Åh, mine subjektive holdninger har du et problem med - mon så ikke også andre har et problem med dine subjektive holdninger?

Nu var mit svar jo lidt et pun på, at subjektive holdninger er mega fede, men okay... Derudover, har du prøvet en SP3?

Glimrende stråmand, men du læser hvad jeg skriver som Fanden læser Biblen - jeg siger ikke at du ikke kan bruge en Surface som e-bogslæser, men at jeg foretrækker en dims der ikke er større end 8" til det brug.

Er det så ikke dumt at indlede sit indlæg med overskriften: "Jeg forstår slet ikke diskussionen", som om der reelt set ikke var andre svar på den endegyldige sandhed end dit ? Derudover, så er en tablet jo mere end blot end e-bogslæser. Men det er forståeligt, at man ikke har opdaget det endnu, hvis man kun sidder på en 8" tablet.

7
3. september 2014 kl. 08:41

13" MacBook Air: 512GB SSD, 8GB RAM, Core i7 => 13.479,- 12" MS Surface Pro 3: 512GB SSG, 8GB RAM, Core i7 => 14.999,-

Når man så tager produktivitetspakken af software der følger med en MacBook, så er det helt hen i vejret for den Tablet/Bærbare. Selvom man køber Windows 8.1 ved siden af og smider på sin MacBook Air, så er den stadigt billigere. Desuden skal man smide 999,- efter et keyboard hvis man gerne vil erstatte sin bærbare med Surface Pro 3.

14
3. september 2014 kl. 10:48

Ja godt nok er den 13", men den kører 1440×900 og har ikke touch.

Nej den har ikke touch...? Den er en bærbar. Jeg har endnu til gode at se nogen rent faktisk bruge touch til noget fornuftigt på en almindelig desktop. På tablets er det fedt. Hvad prøver denne at være? Til prisen er det ikke en tablet - der er den simpelthen for dyr. Uden tastatur er den ikke en bærbar?

Den har en rigtig god opløsning, det er sandt. Den har dog kun 9 timers batteri. MBA har 12 timer. Det er for mig en meget væsentlig parameter (og for mange andre jeg arbejde med). Retina opløsning er sekundært.

Men hvis du vil have den gode opløsning kan du jo købe en MBP 13", den koster 15.500,- så surface pro 3 kun 500 dyrere når keyboarded er inkluderet.

Igen fristes jeg til også at nævne den softwarepakke der følge med OS X.

30
3. september 2014 kl. 11:27

Surface er bygget af magnesium. Så mon ikke den er lige så robust? Under præsentationen smed de den i hvertfald på gulvet med vilje. Der var også et billede af hvor de havde spændt hjul under og brugt den som skateboard.

Jeg har lidt erfaring fra et par iPads og smart phones med de der "åben-skærm" designs. Det går i stykker, også selv om det er gorilla glas mv. Det får ridser osv. Mine iPads har også været på gulvet og overlevet, men en iPad air er også knust. Og jeg kan fortælle hvad det koster at få sådan en skærm udskiftet.

32
3. september 2014 kl. 11:37
40
3. september 2014 kl. 12:00

Det mener du ikke seriøst vel? Du svarede på det jeg sagde om at en MacBook (any bærbar i metal) var mere robust. Det her er dit svar, dit argument, din forklaring?

Det må du uddybe, for jeg forstår det ikke. Jeg kommenterede på din post om, at du havde haft en masse iPads og lignende der var gået i stykker, fordi du havde tabt dem eller lignende. Og du på den baggrund ikke var så vild med åben-skærm design. Mit svar var så, at så kunne man jo købe en tillægsforsikring

8
3. september 2014 kl. 10:18

Som standard så er MSP 3 en tablet med mange muligheder. Du kan så købe et keyboard og bruge den som en bærbar. Ingen siger jo du SKAL købe Microsoft's Type Cover. Du kan bruge hvilken som helst andet keyboard. Det er jo blot en almindelig pc i en anden indpakning. Uanset hvad du gør med en mac book pro så kan du ikke lave den om til en tablet. Den vil altid være en bærbar og kun en bærbar. Den er ikke en gang en bærbar med touch. Med en tablet som MSP 3 så har du muligheden for at beholde den som en tablet eller udvide den så den kan fungere som en bærbar eller en stationær (dockingstation). MSP bliver solgt uden tastatur for at kunden selv kan vælge. Det du køber når du køber en MSP er en pc der kan tage flere roller. Og ja, det kommer da på bekostning af f.eks. tastaturet, skærmstørrelse og andre småting man hurtigt vænner sig til. MSP erstatter ikke kun din bærbar. Den erstatter også din tablet. Du burde som Apple tilhænger ikke have noget problem med at smide ekstra penge på bordet, så forstår ikke du er så fokuseret på prisen ;)

13
3. september 2014 kl. 10:42

Lad os skrives ved når Apple har et produkt der kan sammenlignes med MSP. Lige nu er Apple slet ikke til stede i det her segment...

25
3. september 2014 kl. 11:18

Tvivler på at kommer til at ske ;)

Jeg tvivler også. Indtil videre mangler vi vel nogen andre end MS i det her segment? Netbook sælger igen i form af Chromebook, og det marked har MS også meldt sig ind i, og det ser IMO mere lovende ud.

31
3. september 2014 kl. 11:35

Jeg tvivler også. Indtil videre mangler vi vel nogen andre end MS i det her segment? Netbook sælger igen i form af Chromebook, og det marked har MS også meldt sig ind i, og det ser IMO mere lovende ud.

De småsalg der er i Chromebook er vist ikke noget at skrive hjem om, og mere lovende, hold hold... Ideen med cloud computing er god, og den er Microsoft også selv i gang med. Men når den ikke kan mere end den kan nu, altså Chromebooken, så er det ligegyldigt. Men når man har prøvet en Surface, så kan man hurtigt mærke det er fremtiden. Ikke nødvendigvis på en Surface, men alle de andre der efterhånden hopper med. Lenovos og Asus' modeller er virkelig nogle fede maskiner. Når det så er sagt, så er Surface ikke for alle. Er man hardcore gamer, så skal man ikke købe den. Er man den vildeste software engineer, så er det måske heller ikke sagen. Men er man på farten, går på studie, og bare vil have en kompakt maskine med så meget power, så er det en no-brainer.

Husk på, når du sammenligner prisen mod en MBA, så kører din MBA for det første en meget lille opløsning ift. SP3, den har ingen touch, og den har ingen pen input ! Alene pennen koster 400 kr. i alm. salg, såfremt den ikke var med i købet når man købte SP3.

At du ikke kan se fidusen i touch og desktop på samme tid, det må stå for egen regning. Men at bashe ideen, uden rent faktisk at have prøvet, det er dårlig stil. Jeg vil sige. Indtil den dag du står med din SP3 i hånden, og nej, ikke nede i en butik hvor der larmer, og der er skruet ledninger til så man ikke kan holde den ordentligt, ja, indtil da, der ved du ikke hvad du går glip af. En så kraftfuld computer, som larmer ligeså meget som en alm. tablet i over 50% af tiden (Selvfølgelig kan man presse sin computer), i TABLET STØRRELSE !?!? Jamen, det er helt vanvittigt at sidde/stå med. Den er så tynd, lydløs, og vejer ganske lidt, samtidig med designet er lige i øjet, at det kort sagt, er helt utroligt. At de har kunnet få så meget power ned i sådan en maskine, det er altså sindssygt - uanset prisen.

43
3. september 2014 kl. 12:06

At du ikke kan se problemerne med et hybrid OS må så også stå for egen regning ;)

Say what ? En ting er, at man ikke synes Win 8 er top notch, det er helt fint. Jeg indrømmer da også gerne, at det slet ikke er perfekt endnu. Men at påstå, at et hybrid OS, i den ene eller den anden form, ikke skulle være bedre end alternativet, det er da fjollet. "Nej tak. Jeg vil hellere have 2-3 enheder til hver type OS og situation. Det er billigere, det er mere transportabelt, og så er det mega fedt at skifte mellem enheder hele tiden".

54
4. september 2014 kl. 11:55

...perfekt endnu...????

Men så lad os da se hvad Apple kommer med. Rygtet siger jo de er på vej ind i samme segment med en 13" tablet. Det bliver selvfølgelig en lidt mere "legetøjs" agtig ting, men måske det åbner øjenene for mulighederne.

58
4. september 2014 kl. 13:29

Men så lad os da se hvad Apple kommer med. Rygtet siger jo de er på vej ind i samme segment med en 13" tablet. Det bliver selvfølgelig en lidt mere "legetøjs" agtig ting, men måske det åbner øjenene for mulighederne.

Det har vel ikke rigtigt noget som helst med Apple at gøre. Det er indstillingen om at noget skulle kunne være perfekt, specielt operativsystemer, den er helt galt med.

Kan nogen beskrive segmentet?

  1. Tablet PC (igen) eller 2. Bærbar uden tastatur?
60
4. september 2014 kl. 14:30

Det har vel ikke rigtigt noget som helst med Apple at gøre. Det er indstillingen om at noget skulle kunne være perfekt, specielt operativsystemer, den er helt galt med.

Hvor står der at Surface Pro 3 er perfekt? Det er da noget være ordkøveri.

Kan nogen beskrive segmentet?</p>
<ol><li>Tablet PC (igen) eller 2. Bærbar uden tastatur?

En enhed der dur som både tablet og bærbar, og som er lige så kræftig som en stationær. Men hvis du ikke har forstået segmentet, hvorfor siger du så den ikke dur?
61
4. september 2014 kl. 14:42

Hvor står der at Surface Pro 3 er perfekt? Det er da noget være ordkøveri.

Jeg har aldrig talt om SP3, men Jesper Pedersen skrev følgende:

En ting er, at man ikke synes Win 8 er top notch, det er helt fint. Jeg indrømmer da også gerne, at det slet ikke er perfekt endnu.

En enhed der dur som både tablet og bærbar, og som er lige så kræftig som en stationær.
Men hvis du ikke har forstået segmentet, hvorfor siger du så den ikke dur?

Har jeg sagt den ikke dur? Den er fin som en niche ting. Men jeg tror ikke på den store udbredelse af den som afløser for tablets generelt og ultrabook bærbare (MacBook Air f.eks.). Den kan på ingen måde måle sig med alm. bæbare (MacBook Pro) eller stationære, slet ikke i performance.

MS har puttet noget lækkert grej ind i den (bortset fra en blæser i en tablet!), en lækker skærm osv. Den er også rigtigt pænt designet.

Men den er vel lidt ligesom bilen der også kan sejle - lidt godt af det hele, men intet helt godt af nogen af delene.

Læs Anands glimrende Review, det var det jeg gjorde, for som du siger "at sætte mig ind i det". Der holder han den også op mod SP og SP2, bla. varmeafledsningskonstruktioner osv.

69
4. september 2014 kl. 15:31

<a href="http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/jj681690(v=vs.105)…;.

Ja, det betyder den er bygget på samme kerne.

Tidligere skrev du:

Ja og nej iOS er ikke OS X. iOS er baseret på OS X og deler Core Foundation og Foundation, men benytter Cocoa Touch og ikke Cocoa.

Så IOS er også et hybrid OS? - Nej vel.

Det er Windows 8, Windows Phone 8 og XBox One heller ikke. Selvom de bygger på samme kerne (WinRT).

50
3. september 2014 kl. 12:48

På en måde kan jeg da kun give dig ret. Hvis det eneste man har i sinde er, at sidde ude på desktoppen og lave ting (Hvilket mange har), så er der ikke megen fidus ved Win 8, udover det bagvedliggende som performance. Når det så er sagt, og den diskussion har jo været på banen MANGE gange før, så ser JEG intet problem med det. Jeg har min SP3, og så har jeg en stationær. På min stationær, der er jeg 99% af tiden på desktoppen, og så har jeg mine genveje og sådan i den nye startmenu - det er det. Min pointe er, at jeg ikke kommer i nærheden af "tablet"-UI'et når jeg sidder på den, da jeg ikke skal bruge det. Altså, alt er mere eller mindre, som det var i Win 7. Jeg skal ikke mærkelige veje for at finde frem til det samme i Win 7. Eller jo, Task Manager er blevet bedre, og Wintast + X er MEGET savnet når jeg rent faktisk befinder mig på en Win 7 maskine. Det er lidt det jeg aldrig har kunnet forstå. Hvis man ikke vil være i "tablet"-UI'et, så behøver man det altså heller ikke.

42
3. september 2014 kl. 12:02

Vi siger ikke at en hybrid er problem fri. Vi siger blot at den løsning som Surface giver er mere end rigeligt i langt de fleste tilfælde. Uanset produktet om det er så er fra Apple, Microsoft eller Skoda så vil der altid være gode og dårlige ting. Mht. Surface så opvejer de gode ting de dårlige og i sidste ende, står man med et produkt der gør det rigtig godt, på trods af de skavanker der følger med, nu når der er tale om et hybrid produkt. Jeg bruger min Surface til software udvikling, computer spil, i køkkenet når der skal følges opskrifter, når der skal læses pdf filer og skrives notater (hvilket man gør direkte på skærmen med den medfølgende pen), når der trådløst skal forbindes til tv'et så man får en ekstra skærm, samt alle de andre situationer hvor jeg normalt ville bruge en tablet eller en bærbar.

48
3. september 2014 kl. 12:33

Kun tiden kan bekræfte om du har ret, men indtil da lyder du/I som nogle brugtvogns sælgere som prøver at få at sælge mosevand på dåse.

Det kan tiden da ikke vise. Tiden HAR vist det - ved ham... Ellers ville han jo ikke skrive det. Det er jo for hulan ikke sådan, at hvis de om 3 måneder, på en eller anden side skriver: "Surface Pro 3 er lort. Den kan intet. Smid den i skraldespanden.", at han så tænker: "Ja, søreme så. De har jo ret. Alt det jeg bruger den til nu fungerer jo ikke som jeg troede. Godt jeg lige fik fortalt, at ens egen oplevelse af produktet ikke holder vand. Jeg smider den ud!"

34
3. september 2014 kl. 11:53

De småsalg der er i Chromebook er vist ikke noget at skrive hjem om, og mere lovende, hold hold... Ideen med cloud computing er god, og den er Microsoft også selv i gang med. Men når den ikke kan mere end den kan nu, altså Chromebooken, så er det ligegyldigt.

Windows tablet sales nearly tripled during that period, off a very small base, reaching 2.2 percent of all devices sold through the channel.

Chromebooks were the big winner, according to NPD. The cheap devices from HP, Acer, Samsung, and others “accounted for 21 percent of all [preconfigured] notebook sales, up from negligible share in the prior year, and 8 percent of all computer and tablet sales through November, up from one tenth of a percent in 2012.”

Så det du beskrev var det din egen holdning eller noget du havde hørt?

I hvert fald er det sjovt som alle laver Chromebooks. Er det fordi de ikke sælger?

37
3. september 2014 kl. 11:58

Så det du beskrev var det din egen holdning eller noget du havde hørt?

Det er altid lige godt at inkludere en kilde. Men som du, så undlader jeg også lige. Det jeg har kunnet læse mig til er, at hvis de er heldige, så rammer de 5 mio solgte units i år. Dét er om noget ikke meget. Jovist, en stor stigning ift. tidligere salg. Men ellers, så er det på nuværende tidspunkt ikke meget værd. Det er som at sige, at Windows Phone er ved at true Android.

19
3. september 2014 kl. 11:03

OS X understøtter da touch (det bruges i iPad, iPod og iPhone). Men Mac har det ikke andre steder end på deres trackpads. Det er sandt.

iPad, iPod og iPhone kører ikke OSX.

Vil vi virkelig gerne flytte fingrene hele tiden mellem skærm, trackpad og tastatur?

Jeg står tit og trykker på skærmen når jeg skal vise folk noget på deres bærbar, og glemmer den ikke understøtter touch. Og når jeg sidder med min Surface Pro 2, er det ca 2-3 gange hurtigere at trykke på skærmen end at bruge touchpad i mange tilfælde.

23
3. september 2014 kl. 11:12

iPad, iPod og iPhone kører ikke OSX.

Ja og nej iOS er ikke OS X. iOS er baseret på OS X og deler Core Foundation og Foundation, men benytter Cocoa Touch og ikke Cocoa. Det er rigtigt. Men hvor meget energi tror du der skal til for at smide Cocoa Touch ind i OS X?

Jeg står tit og trykker på skærmen når jeg skal vise folk noget på deres bærbar, og glemmer den ikke understøtter touch.
Og når jeg sidder med min Surface Pro 2, er det ca 2-3 gange hurtigere at trykke på skærmen end at bruge touchpad i mange tilfælde.

Det lyder ikke helt ringe. Men hvad med fedtfingre på skærmen, for det synes jeg er noget af det mest irriterende ved at folk skal pege på skærme?

24
3. september 2014 kl. 11:17

Gør os alle den tjeneste og prøv nu bare en bærbar med touch! Kom tilbage om 1 måned og fortæl om din erfaring. Uanset hvad der bliver givet af svar på dine spørgsmål og argumenter, så har du for længst bestemt dig for ikke at lade dig overbevise. Troll...

17
3. september 2014 kl. 10:58

Lad være med at deltag i en diskussion hvor du tydeligvis intet erfaring har med hvad du snakker om. Jeg har erfaring med bærbar med og uden touch. Jeg kan godt svare på dit spørgsmål: JA man kan sagtens bruge touch på en bærbar. Jeg kunne komme med en masse eksempler, men jeg vil foreslå at du prøver at benytte en bærbar med touch. Det kræver lidt tilvænning og i starten kan man ikke se pointen med det. Men efter lidt tid så rækker man automatisk ud efter skærmen for at trykke. Du vil være imod touch på bærbar indtil Apple laver det. Så vil du synes det er det bedste der nogensinde er sket.

20
3. september 2014 kl. 11:06

Lad være med at deltag i en diskussion hvor du tydeligvis intet erfaring har med hvad du snakker om. Jeg har erfaring med bærbar med og uden touch.
Jeg kan godt svare på dit spørgsmål: JA man kan sagtens bruge touch på en bærbar. Jeg kunne komme med en masse eksempler, men jeg vil foreslå at du prøver at benytte en bærbar med touch. Det kræver lidt tilvænning og i starten kan man ikke se pointen med det. Men efter lidt tid så rækker man automatisk ud efter skærmen for at trykke.
Du vil være imod touch på bærbar indtil Apple laver det. Så vil du synes det er det bedste der nogensinde er sket.

Uha... Du har vist problemer med at jeg udtrykker min mening. Der må åbenbart kun være plads til din. Nej jeg har ikke haft brug for touch, men jeg udelukker ikke at det er den næste killer feature. Jeg kan dog se at flere af mine kolleger har valgt at slå det fra på deres maskiner (Dell, ASUS...). Det er en blanding af Ubuntu og Windows 8.1 maskiner.

Om Apple laver det er sådan set underordnet for mig. Apple laver alle mulige andre underlige ting som jeg aldrig skal bruge, ligesom alle mulige andre gør det. Det er sjovt som brugere at Mac computere skal hænges ud som Apple elskere fordi de nu har valgt en Mac som værktøj. Der er ikke nogen der f.eks. har beskyldt dig for at være Microsoft elsker fordi du har en Surface.

Det kunne være jeg var mere produktiv som udvikler og arkitekt på en Surface end jeg er på en Mac. Jeg ved dog at jeg ikke er nær så produktiv med Windows (har immervæk brugt det i 15 år, og sidst for ca. 6 mdr. siden hos en kunde) end jeg er med OS X.

Og nej Apple har ikke en bærbar uden tastatur i deres sortiment, jeg gætter på de ikke rigtigt kan pointen. Måske er pointen at den burde leveres som bærbar hvor man kan tage tastature af og bruge den som tablet. Altså ligesom den tablet PC (for det er jo det det er), de lancerede for 10 år siden.

10
3. september 2014 kl. 10:31

Jo det er også helt rigtigt. Nogen har et problem med det og andre har ikke. Personligt så har jeg intet problem med det. Jeg fortrækker at sidde med et fladt tastatur og det har jeg når jeg sidder med min surface. Så jeg er tilfreds.

2
2. september 2014 kl. 16:20

For det er godt nok dumt at købe en bærbar/ultrabook hvis den ikke har en broadwell chip... Og hvad er baterilevetiden på den her dims ?

Med i7, 8 gb ram og 256 gb ssd

MBA 13" 11.199 12 timers batterilevetid MBA 11" 10.399 kr. 9 timers batterilevetid

MSP 12" 11.999 kr 9 timers batterilevetid

Jup skærmen er bedre men kickstand skal man ha bord under for at virke... Og jup msp har da en minidisplayport men MBA har en thunderbolt port.

Og husk lige at tilføje Surface Pro 3 Type Cover 1.029 kr

Til prisen... Så 13.028 Kr.

Men igen er det tosset at købe noget nu der er baseret på sidste års og generation chips så tæt på at den næste kommer... (Broadwell chipsne er ude hos OEMerne) og 14 nm broadwell Intel chipsne vil gøre de nuværende batterilevetider til skamme...

3
2. september 2014 kl. 17:57

MSP 3 har en 4. generation Intel processor aka haswell. Det er nu ikke så slemt. Min egen MSP 2 holder fint med batteri så jeg klager ikke. Mht. at sidde med den i skødet så virker det helt fint. Det er egentlig ikke så tit jeg får brug for at sidde med den i skødet længere tid af gangen. Skulle man alligvel få brug for det, så er fordelen med MSP at man ikke sidder og bliver holdt varm af maskinen da den er ikke er i kontakt med benene. En "feature" der er dejlig at slippe af med :) Vil hellere have en display port OG en USB 3.0 port end jeg ville have en enkelt Thunderbolt port. Aner ikke hvad jeg dog skulle bruge den til :) Har aldrig haft brug for den. MSP er en dyr maskine men for prisen får man også en yderst anvendelig tablet. Skrottede min bærbar til fordel for MSP 2 og har ikke fortrudt det siden.

5
2. september 2014 kl. 20:24

Mener bare at jeg ikke har brug for Thunderbolt og jeg fint kan "nøjes" med Display Port og USB 3.0. Så længe der er Display Port og USB så mangler jeg ikke noget og vil ikke bytte det for Thunderbolt. Vil hellere have en USB port mere end jeg vil have en Thunderbolt

6
2. september 2014 kl. 20:48
1
2. september 2014 kl. 16:19

Tror de ville få mere gang i salget hvis de tilbød en udgave med Atom Z37xx CPU, som næsten alle andre producenter efterhånden har i deres sortiment. For de fleste vil ydelsen række fint (den er bl.a. dobbelt så hurtig som den Core2Duo jeg normalt arbejder ved) og så holder den meget længere på batteriet end Core iX modellerne. Og så er der selvfølgelig prisen :)