Tredje angreb på PlayStation Network kan være på vej

En gruppe hackere planlægger angiveligt at angribe Sonys servere, fordi de er utilfredse med firmaets håndtering af sikkerhedsbruddet på PSN.

En bruger af chatkanalerne IRC har opsnuset, at hackere planlægger et tredje hackerangreb på Sony. Det planlagte angreb skulle angiveligt være en reaktion på Sonys håndtering af sikkerhedsbruddet på PlayStation Network. Det skriver Cnet.

Ifølge kilden skulle det være hackernes intention at stjæle og offentliggøre så mange informationer fra Sonys servere som muligt. Dette inkluderer blandt andet kundenavne, kreditkortoplysninger og adresser.

Hvis angrebet bliver gennemført vil det være tredje gang på bare to måneder, at Sony bliver udsat for sikkerhedsbrud på deres servere.

I april måned udførte hackeraktivistgruppen 'Anonymous' DDoS-angreb på flere af Sonys hjemmesider, fordi de mente, at Sony havde indledt en uretfærdig retssag imod hackeren George Hotz.

Læs også: Sony: Hackerne stjal alle brugernavne og adgangskoder

Senest angreb en endnu ukendt gruppe hackere Sonys onlinetjeneste PlayStation Network og streamingtjenesten Qriocity, hvor mere end 100 millioner af Sonys kunder fik stjålet personfølsomme oplysninger.

Sony er imidlertid fortsat i gang med at få serverne op at køre igen efter det seneste angreb. På de mere end to uger, at tjenesten har været offline, har Sony brugt tiden på at øge sikkerheden, flytte serverparken over til mere moderne og sikrere anlæg, samtidig med, at man forsøger at finde ud af, hvem der står bag angrebet.

Læs også: Hackere: Jo, vi har 2,2 mio. Playstation-brugeres kreditkort-oplysninger

Sony har annonceret flere 'velkommen tilbage'-gaver, som man vil tilbyde brugerne som undskyldning for den lange ventetid, når tjenesten går online igen. Og der er sandsynligvis ikke længe til.

Firmaet har meddelt på deres officielle blog, at man har indledt de endelige interne tests af det genoprettede system.

Opdateret 11:09: ICQ rettet til IRC.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Deleted User

...sidder jeg og hepper på ordensmagten.

"Buh Sony er nogle onde svin fordi de inviterede de frisindede helte til at ødelægge deres system for en masse brugere. De fortjener at flere frisindede helte gør det igen!"

Logikken er fuldstændigt forskruet. IT-kriminelle der ødelægger en masse menneskers oplevelse er ikke helte. Det er IKKE Sony der er de onde.

 • 0
 • 0
#6 Morten Jølnæs Jacobsen

Jeg hepper nok egentlig også på Sony - men det er mest fordi jeg har ondt af de millioner der ikke kan komme online. Sony's håndtering af sagen har bare overbevist mig om at jeg heller ikke skal have en Playstation i fremtiden.

 • 0
 • 0
#7 Deleted User

Som vi tydeligt kan se med den negative karma mit indlæg har fået, så er det dårlig skik at gøre nar af selvtægtere og IT-kriminelle der vil stjæle folks persondata og sælge dem til spammere og det der er værre for at lænse folks konti.

Det er godt at se at den gennemsnitlige Version2 bruger er fuldstændigt blottet for etisk sans.

 • 0
 • 0
#8 Anonym

@Per, Jeg tror ikke du skal se sådan på det. Jeg tror at de fleste ikke syntes at det er fedt at folks personlige oplysninger bliver opsnappet af hackere. Det er mere at folk er på hackernes side for at få Sony til at stramme op.

Sony har i forvejen ikke det bedste ry - de har selv tidligere "hacket" folks computere ved at installere rootkits i forbindelse med CD'er. Så lige præcis Sony burde være meget påpasselige med sikkerhed, og det har de tydelig vis ikke været.

Derfor rater folk nok mere i den negative retning ved Sony, grundet deres historie med privatlivets fred.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere