Tre ud af fire Android-apps bruger tredjeparts-trackere

Trackere fra tredjepartsvirksomheder benyttes af mere end tre ud af fire Android-apps, viser analyse.

Mere end tre ud af fire Adroid-apps indeholder mindst én tredjeparts-tracker, skriver The Guardian på baggrund af en ny undersøgelse.

Den franske forskningsorganisation Exodus Private og Yale universitets Privacy Lab har analyseret hundrede af apps for signaturer af 25 kendte trackere, der indsamler personlige oplysninger om app-brugerne, som kan bruges til at målrette reklamer og services.

Privacy Lab undersøger området for at skabe "øget gennemsigtighed om privatlivs- og sikkerhedspraksis med hensyn til trackers" blandt udviklere og Google.

Kendte apps som Tinder, Spotify og Uber er på listen. De bruger alle trackeren Crashlytics, der ejes af Google, og som navnet antyder hovedsageligt registrerer crash-rapporter. Dog giver den også mulighed for at gå skridtet videre og analysere kundernes brug af appen, oplyser virksomheden bag på dens hjemmeside.

Andre mindre brugte trackere går endnu længere. Den franske virksomhed FidZup nævnes af Yale, da den tidligere brugte ultrasoniske toner til at spore mobiler og deres brugere. Nu bruger den i stedet wifi-netværk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Casper Bang

Det er normalt god stil at linke til den bagvedliggende artikel når man viderebringer en sådan.

Trackere får meget hurtig et negativ association, men de har rent faktisk et praktisk formål. Husk på, at deployment af en app reelt repræsenterer et meget stort distribueret system hvor man som udvikler ingen ide har om sundhedstilstanden på klienten. Crasher app'en på nogle versioner af operativ-systemet? Er der en memory leak et sted? Virker app'en ikke på Tunesisk? I en agil verden kan og bør man ikke teste i årevis, det er langt bedre at være reaktiv og for dette er man altså nødt til at monitorere.

I tilfældet med Crashlytics (oprindeligt Fabric og ejet af Twitter før Google overtog det) er det den bedste måde at holde øje med crash og fejl, ligesom man får overblik over hvorledes en udrulning af en ny version går.

Mht. egentlig analyse (a la Google Analytics, Firebase Analytics etc.), så er det ikke Crashlytics men Answers det foregår med. Selv om dette kan virke invasivt, så handler det igen om at forstå brugerne, måske endda foretage A/B testing (der nu er integreret i Firebase).

Så ja, app's kan vælge at logge personlige ting de ikke bør, men det gør ikke at al tredjeparts-tracking er problematisk.

Rune Andersen

Jeg læser Version2 fordi jeg forventer en større forståelse for teknologi end den de har på EB og ligende medier.

En "tredjeparts tracker" i App er ikke anderledes end tracking på hjemmesider. Den tjener samme formål. Viden om brugen med henblik på at forbedre oplevelsen (så man sælger mere af det man sælger - produkter, reklamer - eller what ever der er formålet med appen).

Så når Version2 ukritisk viderbringer en (sensations) historie om detter gør det mig i tvivl om hvilke viden redaktionen har om emnet.

Hvor er den kritiske sans ?

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder