Tre hospitaler mere i drift på Sundhedsplatformen: »Nu kan vi koncentrere os om at forbedre systemet«

Bornholms, Amager og Hvidovre samt Nordsjællands Hospital kom på Sundhedsplatformen natten til lørdag.

​Natten mellem fredag og lørdag blev der sat strøm til Sundhedsplatformen på yderligere tre hospitaler, nemlig Bornholms, Amager og Hvidovre samt Nordsjællands Hospital, og det betyder, at 25.000 sundhedsfaglige ansatte i Region Hovedstaden arbejder med den nye patientjournal. Det oplyser Region H i en pressemeddelelse.

Forud for idriftssættelsen af systemet - det, som regionen kalder Go Live - gennemførte man de sidste af mange tests, som skal sikre, at systemet kan køre tilfredsstillende.

Og forud for det har man været igennem et år med mange kurser og anden forberedelse for de ansatte.

Enkelte personalegrupper på Bornholms Hospital har allerede været i gang med det nye computersystem - blandt andet de seneste to weekender, hvor sygeplejersker og sekretærer har konverteret bookinger til det nye system, skriver TV 2/Bornholm.

Ledende lægesekretær på medicinsk afdeling på Bornholms Hospital Annika Kristoffersen ser indtil nu fortrøstningsfuldt på Sundhedsplatformen efter at have snuset til det.

Overlægerne har til gengæld svært ved at se, at Sundhedsplatformen vil blive et plus for hospitalet.

Formand for Overlægerådet, overlæge på kirurgisk afdeling på Bornholms Hospital, Johnnie Gantov fortalte fredag til TV 2/Bornholm, at Sundhedsplatformen er et langsomt system, der ikke har virket tilfredsstillende på andre hospitaler, og at overlægerne er bekymrede på patienternes vegne.

Læs også: Læge og blogger: Sundhedsplatformen ligner en IT-katastrofe under opsejling

Regionsdirektør Hjalte Aaberg fulgte overgangen til Sundhedsplatformen på Nordsjællands Hospital.

»Nu er langt over over halvdelen af alle medarbejdere på systemet,« siger regionsdirektør Hjalte Aaberg.

»De næste par uger handler det om at få rigtig mange flere kolleger med på Sundhedsplatformen for alvor. På den måde bliver vi en mere og mere sammenhængende enhed. Og efterhånden som alle kommer på, kan vi koncentrere os om at forbedre systemet på baggrund af alle de erfaringer, vi gør os nu.«

Læs også: Forsker: Omfattende arbejdsændringer med Sundhedsplatformen var ikke forberedt godt nok

Kæmpe omstilling

Selvom Sundhedsplatformen har fungeret siden Herlev og Gentofte Hospital som det første gik på systemet 21. maj sidste år, så forventes det ifølge TV 2/Bornholms oplysninger, at det vil tage flere måneder – måske op til et par år – før alle medarbejdere føler sig fuldstændig fortrolige med alle arbejdsgange.

Der bliver ifølge Region H hele tiden justeret og rettet fejl på baggrund af de erfaringer, som læger og sygeplejersker får med systemet.

  1. maj 2017 ventes Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og Region Hovedstadens Psykiatri at gå på som de sidste i Region Hovedstaden, og så følger alle sygehusene i Region Sjælland i november 2017.

I overgangsfasen er der lavet aftaler med de andre hospitaler i regionen om at tage en del af patienterne fra Nordsjælland og Amager og Hvidovre Hospitaler, så det sikres, at akutte og livstruede patienter bliver behandlet som vanligt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017