Tre danske videospil nomineret til spilbranchens svar på Sundance

18. oktober 2021 kl. 11:313
Tre danske videospil nomineret til spilbranchens svar på Sundance
Illustration: Niila Games.
'Cai Cai Balão', 'Figment 2: Creed Valley' og 'Stilstand' er alle nomineret til en pris ved IndieCade-prisuddelingen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Om Stilstand

Stilstand er en interaktiv tegneserie af tegneserieskaber Ida Hartmann og spilstudiet Niila Games.

Stilstand har vundet SPILPRISEN 2021 for “Best Emergent Experience” og A.MAZE 2021 for “Most Amazing Game”. Derudover er spillet blevet nomineret til PLAY20, Hamburg Game Conference og Nordic Game Awards, samt modtaget fire honorable mentions til Indie Game Festival (ved GDC).

Om Figment 2: Creed Valley

Figment 2: Creed Valley er et action-adventure spil, der foregår inde i det menneskelige sind.

Figment 2: Creed Valley står til udgivelse i 2022. Udover at blive udstillet både i ind- og udland har spillet vundet priser for dets lyd- og billedside - heriblandt "Best Art" ved Game Connection og "Best Audio" ved Taipei Game Show.

Når den internationale festival for uafhængige computerspil, IndieCade, bliver afholdt i slutningen af oktober, bliver det med hele tre danske spiltitler i blandt de nominerede.

'Figment 2: Creed Valley' fra aalborgensiske 'Bedtime Digital Games', 'Stilstand' fra københavnske 'Niila Games' og 'Cai Cai Balão', et spil udviklet af studerende fra Det Danske Akademi for Digital Interaktiv Underholdning (DADIU).

De konkurrerer med knap 50 andre spil fra hele verden.

Et dansk spil har før vundet en pris ved IndieCade, der også bliver kaldt spilbranchens svar på Sundance. Det var i 2019, hvor 'Tick Tock: A Tale for Two' fra 'Other Tales Interactive' løb med prisen "Cooperative Design Award".

Godt for den danske spilbranche

Nomineringerne vækker selvfølgelig glæde hos de danske indie-selskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det betyder rigtig meget for os, at vores indsats får den slags opmærksomhed og bliver anerkendt af IndieCade. Det er et kæmpe skulderklap til vores lille hold og samtidig en motivation til at give den sidste indsats for at få spillet helt i mål og ud til resten af verden,« siger Niels Højgaard Sørensen, Instruktør & Lyddesigner hos Bedtime Digital Games.

Nomineringen kan også være med til at give noget vigtig omtale til mindre indiespil, mener Ida Hartmann der er instruktør hos Niila Games.

»Som et lille håndtegnet følelses-indiespil kan man hurtigt drukne i et stort spilhav, men nomineringer som disse gør, at man synliggøres og når bredere ud. Det er en helt fantastisk mulighed,« siger Ida Hartmann.

Hos erhvervsklyngen Vision Denmark er man også rigtig glad for de danske nomineringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Tidligere har branchen herhjemme været mere båret frem af enkelte fyrtårne som IO Interactive eller Playdead, men det vi ser nu er, at feltet af danske spiludviklere, som formår at markere sig internationalt, både på kommercielle og kunstneriske vilkår, bliver bredere og bredere,« siger Jesper Krogh Kristiansen, spilkonsulent fra erhvervsklyngen Vision Denmark,.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
18. oktober 2021 kl. 12:56

Er computerspil ikke det, der er mest forældet i denne sammenhæng? Både Stilstand og Figment er ikke kun udgivet på PC, men på en række andre platforme, hvor computerspil kan være misvisende.

1
18. oktober 2021 kl. 11:37

Jeg troede det ord var begravet for længst. Selve artiklen bruger da også det mere moderne "computerspil".