Tre danske videospil nomineret til spilbranchens svar på Sundance

Stilstand fra Niila Games er blevet nomineret til en pris ved IndieCade. Illustration: Niila Games
'Cai Cai Balão', 'Figment 2: Creed Valley' og 'Stilstand' er alle nomineret til en pris ved IndieCade-prisuddelingen.

Når den internationale festival for uafhængige computerspil, IndieCade, bliver afholdt i slutningen af oktober, bliver det med hele tre danske spiltitler i blandt de nominerede.

'Figment 2: Creed Valley' fra aalborgensiske 'Bedtime Digital Games', 'Stilstand' fra københavnske 'Niila Games' og 'Cai Cai Balão', et spil udviklet af studerende fra Det Danske Akademi for Digital Interaktiv Underholdning (DADIU).

De konkurrerer med knap 50 andre spil fra hele verden.

Et dansk spil har før vundet en pris ved IndieCade, der også bliver kaldt spilbranchens svar på Sundance. Det var i 2019, hvor 'Tick Tock: A Tale for Two' fra 'Other Tales Interactive' løb med prisen "Cooperative Design Award".

Godt for den danske spilbranche

Nomineringerne vækker selvfølgelig glæde hos de danske indie-selskaber.

»Det betyder rigtig meget for os, at vores indsats får den slags opmærksomhed og bliver anerkendt af IndieCade. Det er et kæmpe skulderklap til vores lille hold og samtidig en motivation til at give den sidste indsats for at få spillet helt i mål og ud til resten af verden,« siger Niels Højgaard Sørensen, Instruktør & Lyddesigner hos Bedtime Digital Games.

Nomineringen kan også være med til at give noget vigtig omtale til mindre indiespil, mener Ida Hartmann der er instruktør hos Niila Games.

»Som et lille håndtegnet følelses-indiespil kan man hurtigt drukne i et stort spilhav, men nomineringer som disse gør, at man synliggøres og når bredere ud. Det er en helt fantastisk mulighed,« siger Ida Hartmann.

Hos erhvervsklyngen Vision Denmark er man også rigtig glad for de danske nomineringer.

»Tidligere har branchen herhjemme været mere båret frem af enkelte fyrtårne som IO Interactive eller Playdead, men det vi ser nu er, at feltet af danske spiludviklere, som formår at markere sig internationalt, både på kommercielle og kunstneriske vilkår, bliver bredere og bredere,« siger Jesper Krogh Kristiansen, spilkonsulent fra erhvervsklyngen Vision Denmark,.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere