Tre danske DDoS-købere identificeret af TDC

Efter et angreb på den israelske hackervirksomhed Vdos blev selskabets kundekartotek lækket. I det var at finde tre danske unge, som havde bestilt DDoS-angreb på gamer-modstandere.

Rubrikken er ændret 03.06.2917 kl 11:40

Det kan være fristende at lægge sine spil-modstandere ned - eller rettere deres internetforbindelse. Den fristelse kunne tre danske TDC-kunder under 18 år ikke stå for. Mindst en af de tre er nu sigtet for at have bestilt DDoS-angreb på andre TDC-kunder.

Det skriver Børsen.

Et DDoS angreb foregår ved, at en internetforbindelse, router eller hjemmeside overbelastes, og forbindelsen derfor går ned.

Læs også: Dagligt får op til 100 danskere lammet deres internetforbindelse af personlige chikane-angreb

Normalt er det noget nær umuligt at finde frem til dem, der udfører DDoS-angrebene, men uheldigvis bestilte de unge danskere angrebene hos den israelske hackervirksomhed Vdos.

Bag Vdos stod to 18-årige mænd, der havde fundet ud af, at de ved at tilbyde DDoS-angreb kunne skaffe sig en månedlig indtægt på 81.250 kroner hver. Sådan gik det godt i to år.

Desværre blev Vdos selv udsat for et angreb, så de selv og deres kundekartotek blev lagt frit frem på nettet. Heriblandt var de danske unges IP-adresser. TDC kunne tælle sig frem til, at de unge stod for bestillingen af 66 angreb.

Læs også: Center for cybersikkerhed: DDoS udgør alvorligste trussel mod teletjenester

Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3, kontaktede herefter TDC, der hurtigt kunne finde IP-adresserne i deres kartotek.

Den ene af de tre knægte vil formentlig ende med en bøde efter at have tilstået til Østjyllands Politi. Det er en relativt lille straf for et relativt lille angreb på private internetforbindelser. Straffen bliver en anden, hvis det er virksomheder, der kan lide tab, som angribes, fortæller chef for NC3, Kim Aarenstrup.

Læs også: DDoS-angreb mod NemID koster 4 måneders betinget fængsel

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Peter Christiansen

Det er ikke ligefrem at sammenligne det at bestille et DDoS med at være hackere. Det er at sidestille med at bestille montering af vaskemaskine med det at være VVS uddannet.

"3 danske DDoS købere identificeret af TDC" eller noget lignende burde være en mere reel overskrift.

 • 4
 • 0
Deleted User

Antallet af snydere i spil stiger markant, næste skridt er så at eliminere sin modstanders internetforbindelse? Fordi de snyder eller fordi de bare er bedre? Hvad er næste skridt? Bestille bander til at kidnappe familiemedlemmer mod troskab på man ikke gamer i en månedstid?

Det simpelthen for lavt - også indenfor gaming - straffen burde være mindst ligesom til et hvert LAN tilbage i 90'erne... smadret PC, smidt ud på hænder og fødder - GG!

 • 0
 • 0
Peter Christiansen

Antallet af snydere i spil stiger markant, næste skridt er så at eliminere sin modstanders internetforbindelse? Fordi de snyder eller fordi de bare er bedre?

Det er meget normal i gaming verdenen at bestille DDoS angreb mod modstanderen, normalt lokker man dem ind på en teamspeak eller anden kommunikations platform, som man selv kontrollerer og derved får fat på deres ip adresse, eller på anden måde får dem til at åbne noget der ligger på kontrollerede servere, så man kan få ip adressen.

Som regel bliver det gjort af folk der ikke magter spillet og bliver sure når de bliver "pwned". Lidt lige som folk der kommer med dødstrusler når de bliver campet.

Pga. hvor simpelt det er at leje et botnet til at foretage et DDoS angreb, ser vi mere og mere denne slags "angry teen" opførsel. Jeg tror desværre at dette vil sprede sig fra gaming verdenen til e-butikker og andre service udbydere, fordi een eller anden kunde er blevet personligt snydt.

 • 3
 • 0
Deleted User

Spændende tiltag du nævner her, men er det helt reelt en sammenligning? Jeg mener blot, indenfor gaming er det jo oftest konkurrencen der driver værket og det som kan få bærret til at flyde over i raseri. Det burde så give anledning til at købe et DDOS angreb? (prøver at forstå motivet)

Hvorimod i E-handels sammenhæng, må det vel broche sig på, at kunden ikke er tilfreds med modtaget produkt/service og samtidig ikke får tilstrækkelig hjælp/råd/vedledning/feedback eller whatever ... som så giver anledning til raseri?

Jeg må blankt erkende, at jeg selv synes ansvarsfraskrivelse er noget de specielt danske webshops gør allerbedst. Utålelig support, hvorefter man blot bliver avist for at blive afvist indtil man senere tager aktion og går rettens vej. Det ikke kun små selsskaber vi taler om her, generelt hele telebranchen bærer stort præg af netop den forretningsmodel.

Ubisoft (bare for at holde det til gaming) har faktisk fornyligt gjort samme, ved at banne en masse spillere i For Honor, på et ret så tyndt grundlag. Her var der også ramaskrig på nettet og nogle truede også med bål og brænd, lidt ala hvad du nævner, men det jo fordi dialogen er gået tabt...

 • 0
 • 0
Peter Christiansen

Det er ikke på elite plan at folk køber sig til DDoS angreb, i forbindelse med gaming, det er mere på hobby plan. F.eks i World of Warcraft, EVE, LoL og andet.

De typer TDC har fanget er sikkert nogle der har gjort det lidt fordi de kunne og lidt for at provokere nogle medspillere. Det er lidt i drengestreger kategorien.

Det er svært at få kapacitet til at DDoS'e de helt store men det er dog sket et par gange med f.eks. WoW. Man kan dog sagtens DDoS'e klienterne (spillerne selv, i stedet for serverne).

 • 0
 • 0
Gert G. Larsen

Hvad hvis det er et "hackergame" de har gang i? Er det ulovligt at DDoS'e nogen, hvis det er aftalt spil? Er det egenlig lovligt at DoS'e hvis man har aftalt det? Hvad hvis det potentielt kan påvirke ens ISP? Hvad hvis det er en stresstest?

Må man overhoved afholde sådan et hacker game hvis man vil? Det er vel lidt at sidestille med et aftalt slagsmål. Er det tilladt? Hvis alle parter er enige om det? Nej, for det skaber utryghed hvis nogen ser det, og det er en offentlig udgift til behandling af skader bagefter. Hvad hvis nogen ser i netværket, at der flyver exploits og DoS-trafik rundt. Er det også utryghedsskabende adfærd?

Yderligere; Hvem siger bestillernes IP-adresser er identiske med de unge knægte? Det synes at være stillet i tvivl hver gang der kører en sag om softwarepirateri, CSC-indbrud og lignende..

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere