Træt af it-bøvl: Staten overvejer at droppe CSC

Problemer med CSC's it-systemer til staten får nu skatteministeren til at overveje at skifte leverandør.

En af de helt store leverandører af it-løsninger til staten, CSC, risikerer nu at miste afgørende kunder som Skat, politiet og CPR-registret, skriver Børsen torsdag.

Det er årelange forsinkelser, ustabile it-systemer og de seneste, overkomststridige arbejdsnedlæggelser, der nu får skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) til at overveje at sætte CSC stolen for døren, skriver avisen.

Senest har systemet Debitormotor kastet mudder på CSC's omdømme hos staten.

Debitormotor skal hjælpe skat med at indkræve penge, men it-systemet til omkring 200 millioner kroner har været plaget af problemer, og Skat har beskyldt CSC for ikke at ville ud med hele sandheden omkring systemet.

Flere kritisable forhold

Oven i det er Skats kommende system til afgiftsindrivelser, EFI, blevet forsinket to år og kan derfor tidligst sættes i drift i begyndelsen af 2013.

Skatteministeren truer nu med, at samarbejdet med CSC kan få kniven:

»Samarbejdet med CSC fortsætter således, men på skærpede vilkår, der ud over en tæt kontrol også indeholder en udvidet og forlænget mulighed for, at Skatteministeriet kan udtræde af samarbejdet,« skriver Thor Möger Pedersen i en orientering til Folketingets Skatteudvalg lillejuleaften, ifølge Børsen

Her i nævner han også, at undersøgelsen af CSC’s systemer til staten har afsløret 'en række kritisable forhold.'

Hvis utilfredsheden med CSC breder sig til andre ministerier, kan leverandørens it-systemer hos for eksempel politiet og CPR-registret også være i fare for at ryge ud.

Læs også: Politiet skuffet over CSC: Polsag stærkt plaget af fejl

CSC håber, at staten fortsat vil benytte selskabet som leverandør på trods af kritikken, skriver Børsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Keld Simonsen

Der er også problemer med datasikkerheden med virksomheder med hovedsæde i USA. USAs lovgivning incl. Patriot's Act fordrer at alle amerikanske virksomheder på forlangende af den amerikanske stat skal udlevere alle data de er i forbindelse med. Det strider mod dansk lovgivning omkring fortrolighed og følsomme persondata. Det er utroligt at CSC har kunnet beholde deres centrale rolle i den danske stats databehandling. Politiet, forsvaret, skat - alle oplysninger er frit tilgængelige for den amerikanske stat for nærværende.

  • 7
  • 2
Leif Nielsen

overkomststridige arbejdsnedlæggelser

Hvad er dog dette? Der har været såvel en overenskomstmæssig lovlig lockout som en lovlig strejke (dækkende 500+ personer).

Er det mon den ene overenskomststridige arbejdsnedlæggelse (max 20 personer), der får SF-eren til at ryge i harnisk?

Det passer vist ganske dårligt med SF's politiske profil!!!!

  • 3
  • 1
Michael Rasmussen

Jeg vil først slå fast, at jeg ingen relationer har til CSC, og at jeg finder CSCs ageren i det forløbne år problematisk, men når Skatteministeren fremfører retsstridige udsagn, må jeg hæve pegefingeren.

[..]overkomststridige arbejdsnedlæggelser"

Hvis vi, for argumentets skyld, antager, at ovenstående udsagn er korrekt, finder jeg det retsstridigt at anvende argumentet som begrundelse for at hæve en aftale. Hvornår er det blevet dansk retspraksis, at påligge ansvar for andres ulovlige handlinger på skadeslidte? Hvis dette er ny retspraksis, har man i princippet ophævet aftaleloven!

  • 5
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere