Træt af dårlige medspillere i Pictionary? Så spil med Googles AI

Illustration: Quick, Draw!
Googles Quick Draw er vild med helikoptere, men spillet demonstrerer, hvordan billedgenkendelse kan ske i realtid, også selvom tegningen ikke er færdig.

Er du frustreret over, at dine medspillere aldrig kan gætte, hvad du prøver at tegne i Pictionary, Tegn og Gæt eller alle de andre spil, hvor dine ubehjælpsomme kruseduller skal fortolkes på tid? Så kan du prøve kræfter med Googles Quick, Draw! i stedet.

Det er et neuralt netværk, der forsøger at genkende, hvad du prøver at tegne, mens du tegner det.

Det er en interessant illustration af, hvordan netværket kan arbejde med at genkende delelementer af tegningen, før den er komplet, og samtidig kan det klare, at tegningerne ikke er alt for naturtro.

Netværket oplæres på andres sort-hvide stregtegninger, så det er også godt til at illustrere, hvilke elementer der går igen, når vi bliver bedt om at tegne en genstand.

Quick, Draw! er ganske god til at genkende mange af de objekter, man skal tegne, men for denne journalists vedkommende var algoritmen lidt for glad for at se helikoptere i alting. Og den kunne overhovedet ikke gennemskue, når jeg forsøgte at tegne et hjul.

Det sjoveste ved Quick, Draw! er at forsøge at gennemskue, hvilke elementer det neurale netværk bruger til at genkende genstanden. Mit første forsøg med at tegne en elefant gik fint, hvor jeg tegnede kroppen først. Men andet forsøg, hvor jeg fokuserede på først at tegne en snabel og store ører, lykkedes ikke.

Algoritmen troede også, at mine tegneserie-lysstråler fra mit forsøg på en lanterne, var knurhårene på en kat. Men da jeg skulle tegne en kat, var knurhårene ikke nok. Faktisk genkendte den slet ikke min kat.

Illustration: Quick, Draw!

Og jeg mener altså ikke, at mit sværd var så umuligt at genkende. Men her er det interessant at klikke sig ind på, hvilke andre billeder algoritmen er fodret med, og det viser sig, at andre brugere ikke har spillet nær så meget Dungeons & Dragons og tegner meget dårligere sværd end mig - og så kan algoritmen ikke genkende mit fine sværd.

Illustration: Quick, Draw!
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Henrik Stryhn

Jeg tegner noget der ligner en halv aflang kartoffel og med det samme gætter den på "flip flops", som så er rigtigt...

Imponerende AI, at den kan gætte det den selv foreslår, ud fra nogle streger der absolut intet har med en flip flop at gøre.

Irriterende som "AI" bliver misbrugt..

  • 0
  • 0
Stig Christensen

Så er det jo nok fordi du ikke forstår hvad AI , og tror du virkelig at Google ville bruge denne term forkert? :)

Jeg vil tro det forgår sådan her: De lægger 1000 ord i en database og lader deres AI teknologi lære af de billeder som brugerne tegner. Så ja den kender "flip flop" men den skal vælge dette ord bla. 1000 ud fra din tegning.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere