Træt af papir? Ny sort-hvid-tavlecomputer til 600 kroner erstatter A4-blokken

18. februar 2011 kl. 09:2317
Udviklingen af en helt simpel tavle-computer til kun 99 dollars, der skal bruges til noter og skitser, har fået meget opmærksomhed. Men endnu er det ikke sikkert, om projektet lykkes.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tag det bedste fra en e-bogs-læser som Kindle og gør skærmen trykfølsom. Pak den 13-tommer store skærm ind i tyndt, sexet design, og sælg den digitale notesblok for 99 dollars, altså under 600 kroner.

Den opskrift har fået mange fans, efter at det tjekkiske projekt Noteslate er blevet nævnt i it-pressen verden over. Efter et års arbejde med konceptet har firmaet nu fået bygget en prototype, og planen er, at Noteslate skal være klar til salg til juni.

Til gengæld for den lave pris får man ikke ret mange funktioner på den monokrome skærm, som skal bruge samme e-ink-teknologi som på for eksempel Amazons Kindle. Man kan skrive og tegne på den, med den medfølgende pen, og gemme resultatet. Og foreløbigt ikke mere end det. Tjekkerne har dog mange fremtidsplaner om for eksempel automatisk tekstgenkendelse og PDF-understøttelse.

Efter lidt sløret omtale af de nærmere tekniske detaljer i en måneds tid, har Noteslate netop opdateret hjemmesiden med information om dimsen, der altså kun lige er kommet i sin allerførste fysiske inkarnation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skærmen får ifølge planerne en opløsning på 750 x 1080 pixels og bruger den billigere modstandsbaserede trykfølsomhed, modsat for eksempel de fleste smartphones nu om dage. Firmwaren bygger på Linux og kræver ikke så meget processorkraft, så en ARM-processor på 233 megahertz er nok til formålet. Der er 128 megabyte RAM og en gigabyte indbygget hukommelse.

Batteritiden bliver på 150-180 timer, da skærmen kræver meget lidt strøm, det hele er samlet i en pakke, der er ni millimeter tyk og vejer 280 gram.

Desuden får Noteslate USB-port og plads til SD-hukommelseskort, samt hovedtelefonudgang, så man kan høre musik fra den. En gratis mulighed for senere at tilføje wifi-opkobling er omgæret af lidt mystik, da netopkobling normalt ville være et stærkt salgsargument.

Men tanken med at gøre det valgfrit er ifølge Martin Haskem, der står bag Noteslate, at manglen på internetforbindelse er en del af det simple og puristiske koncept. De tre fysiske knapper på Noteslate kan for eksempel også kun bruges til at gemme, slette eller vise næste side.

Se flere billeder af Noteslate-konceptet på firmaets hjemmeside.

17 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger