Trådløs USB fordobler hastigheden

Ny integreret chip fra Samsung leverer 120 megabit/s på Wireless USB, hvilket er mere end en fordobling af hastigheden, men langt fra topfarten på 480 megabit/s.

Trådløse USB-forbindelser er ved at komme op i gear. På Mobile World Congress i Barcelona i denne uge har Samsung fremvist sin nyeste Wireless USB-chip, der blot fylder 8x8 millimeter. På den plads er der blevet plads til selve radiodelen samt en ARM-processor, der gør det muligt at kommunikere med op til 120 megabit/s.

Med integrationen af både processor og radiodel på samme chip går Samsung direkte efter forbrugermarkedet, hvor der er et stort behov for øget integration, hvorfor Samsung da også betegner chippen som en SoC (System On a Chip). Chippen indeholder desuden også interface til flash og kablet USB.

Hastigheden på 120 megabit/s skal sammenlignes med de fleste andre implementeringer, der typisk topper ved omkring 50 megabit/s.

Der findes løsninger, der kan klare hastigheder på helt op til 480 megabit/s, men disse løsninger kræver et langt større effektforbrug, end de blot 300 mW, som Samsungs chip bruger. Og effektforbruget er vel at mærke kun, når chippen aktivt sender og modtager, hvilke i de fleste W-USB-implementeringer typisk er under en procent af tiden.

Samsungs chip anvender hele spektret fra 3,1 til 10,6 gigahertz, således at den kan anvendes i alle lande, der tillader Ultra Wide Band. Lige nu er det kun i USA, at hele spektret er tilgængeligt.

Med til historien hører også, at Samsungs chip kan klare krypteret kommunikation med 128 bit AES (Advanced Encryption Standard), hvilket utvivlsomt også er med til at lægge en dæmper på hastigheden.

Wireless USB har efterhånden været omkring fem år undervejs, men har været en begrænset succes ? ikke mindst på grund af mange forbrugere, der købte udstyr i tillid til, at hastigheden var 480 Mb/s og så blot oplevede, at den kun lå på omkring en tiendedel.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere