Toshibas 3.000 kroners Android-tavle kommer til Danmark i oktober

Hvis man kan leve uden indbygget 3G-bredbånd, så kommer Toshiba nu med en 10 tommer tavle-pc Folio 100, som kører Android 2.2 og koster lige under 3.000 kroner, når den kommer til Danmark i oktober.

10,1 tommer tavle-pc på 760 gram for blot 2.999 kroner. Og så kan den køre Adobe Flash 10.1. Det er Toshibas bud på én af de første små rene tavle-pc'er, som kommer på det danske marked.

Toshibas Folio 100 kommer til Danmark i slutningen af oktober, og den vejledende pris bliver på 2.999 kroner.

Den første model bliver dog en ren wifi-udgave. En version med indbygget 3G-modem til mobilt bredbånd kommer på markedet en gang efter nytår.

Prismæssigt kommer Folio 100 dog formentligt til at ligge i et noget mere attraktivt leje, end Samsungs Galaxy Tab, hvor Samsung foreløbig har meldt en pris ud på 7.000 kroner på det danske marked.

LÆS OGSÅSamsungs Android-tavle-pc kommer til oktober ? men koster 7.000 kr.

Samsung Galaxy Tab vil dog i første omgang blive solgt gennem teleselskaber netop sammen med et mobilabonnement. Dermed vil der også være mulighed for at få tilskud fra teleselskabet, og det er derfor uvist, hvilken reel pris vi kommer til at se for Galaxy Tab.

Toshiba har derimod valgt at komme først med en ren wifi-udgave, som prismæssigt formentligt vil være fuldt konkurrencedygtig, hvis Apple lancerer dets tavle-pc iPad i Danmark.

Folio 100 kører Android 2.2, og det betyder, at der er indbygget understøttelse for Adobe Flash, hvilket iPad ikke tilbyder. De to adskiller sig også ved, at Folio 100 har et webkamera, som vender mod brugeren til videosamtaler, men intet egentligt kamera til fotografi. For iPad er det lige omvendt.

Vægten er stort set den samme for Folio 100 og iPad, dog er iPad i wifi-versionen 80 gram lettere. Tykkelsen er også stort set den samme, men Folio 100 er fire centimeter længere, så man skal bruge en dybere lomme, hvis man vælger Toshiba.

Motoren i Folio 100 er en Nvidia Tegra 2-processor, som har to kerner og indbygget grafikkort. Det betyder også, at man burde kunne koble den til et tv eller en projektor via den indbyggede Mini HDMI-port og få en fuld 1080p HD-opløsning, hvis softwaren understøtter det.

Folio 100 anvender også DLNA-standarden, og Toshiba lancerer også en docking-station, så man kan bruge tavle-pc'en til at styre øvrige DLNA-kompatible enheder i hjemmet eller i eksempelvis et mødelokale.

Selve den indbyggede skærm har en opløsning på 1.024 gange 600 pixel. Udover Mini HDMI har Folio 100 også en USB-port og en kortlæser til hukommelseskort.

Kortlæseren gør det muligt at udvide lagerpladsen i Folio 100. Den har i forvejen 16 gigabyte indbygget flash-hukommelse, men kan altså udvides via et SD-kort med yderligere op til 32 gigabyte.

Toshiba angiver batterilevetiden til 7 timer ud fra et forbrug fordelt på 65 procent webbrowsing, 10 procent videoafspilning og 25 procent standby. Det er en del mindre end end på iPad'en, hvor Apple lover op til 10 timers kapacitet med wifi.

På softwaresiden har Toshiba lavet dets egen brugerflade til Android, men hvis man downloader applikationer fra Android Marked, så skal man nok ikke forvente, at alle applikationer understøtter en større skærmstørrelse lige godt, da de fleste er udviklet til mobiltelefoner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Jesper Dahlsgaard

Er det en sammenligning mellem iPad og Folio 100 eller iPhone og Folio 100?

"De to adskiller sig også ved, at Folio 100 har et webkamera, som vender mod brugeren til videosamtaler, men intet egentligt kamera til fotografi. For iPad er det lige omvendt"

Der at da ikke kamera på iPad'en? Men det er der på iPhone'en

"Tykkelsen er også stort set den samme, men Folio 100 er fire centimeter længere, så man skal bruge en dybere lomme, hvis man vælger Toshiba."

Det er da kun iPhone'en der kan være i en alm. lomme?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere