Toshiba-chef: Windows 8 er et stort mediestunt

3. december 2012 kl. 09:2611
Et stort mediestunt, som ikke tager forbehold for, at pc-producenternes hardware er utidssvarende. Sådan beskriver Toshiba-chef lanceringen af Microsofts Windows 8-styresystem.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsofts nye Windows 8 er et stort mediestunt, som ikke har tager forbehold for, at pc-producenternes hardware er utidssvarende. Det stiller et stort spørgsmålstegn ved Windows 8’s salgsmæssige levetid.

Sådan lyder det nu fra Toshibas amerikanske chef for pc-produktion Jeffe Barney. Det skriver Thenextweb.com. Og Jeff Barney fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Microsoft har haft alt for travlt med at få sendt denne første generation af et touch-baseret styresystem på gaden. Salgsmæssigt vil Windows 8 få det svært,« udtaler han til Thenextweb.com.

Udmeldingen kommer i forlængelse af, at flere traditionelle pc-producenter, som eksempelvis Toshiba, har følt sig presset af, at Microsoft med sin nye Surface-tablet også er blevet hardware-producent.

Microsofts hardware-satsning kan også analyseres som et forsøg på at gå Apple i bedene, fordi æblefirmaet længe har stået for både hardwaredelen og softwarendelen på henholdsvis deres Mac-computere og mobile devices, som iPhone og iPad, skriver Thenextweb.com.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
3. december 2012 kl. 14:35

Medmindre artiklen på Thenextweb er blevet opdateret siden v2 bragte denne, så lyder quoten fra Jeff Barney altså således her:

To be frank, the OEM community will bring better form factors to market. This first generation is a rush to get there in the beginning. They are not as commercially viable as they are media viable. Over time you will see a lot more commercially viable products that take advantage of Windows 8.

Jeg synes måske både overskriften og den danske oversættelse i bringer i denne artikel er noget simplificeret for at være ærlig.

Der tales om at den første generation af hardware enheder (læs tablets) fra OEMs primært er skabt for medieopmærksomheden - hvilket man kan læse mellem linjerne som en bekræftelse af at Microsoft gjorde ret i at udvikle deres egen hardware da OEM's tydeligvis ikke har taget opgaven seriøst nok.

Men der er altså langt fra det og til at konkludere at "Windows 8 er et stort mediestunt" og påstå at det er det Toshiba-chefen udtaler.

9
3. december 2012 kl. 15:26

Det var en noget anden historie. Lidt trist for V2, som vi forventer holder fanen noget højere.

3
3. december 2012 kl. 11:13

Jeff Barney vrøvler. Jeg har siden Windows 8 beta dagligt brugt en fem år gammel Lenovo 3000 J205 med et Asus EN8600GT grafikkort og de 8GB ram, den kan håndtere, og den har aldrig kørt bedre. Selv med dens roterende SATA disk går den til og fra dvale på nogle sekunder. Et hit.

5
3. december 2012 kl. 12:50

Enig. Min kommentar var til artiklens citerede udtalelse fra Jeff Barney, ikke til dit indlæg, som kom mens jeg skrev, så jeg så det først bagefter. Beklager. Jeg har rettet mit første indlæg.

Tak for billedet. Det er netop den model, og den er vel aldrig tænkt som andet end en pæn og ordentlig kontormaskine, der ikke skal gøre væsen af sig. Og dog - bemærk den frække, røde plasticdims, som absolut ingen funktion har ud over at være der.

6
3. december 2012 kl. 13:20

Haha ja, den er piv-fræk :)

2
3. december 2012 kl. 11:03

"Microsofts hardware-satsning kan også analyseres som et forsøg på at gå Apple i bedene, fordi æblefirmaet længe har stået for både hardwaredelen og softwarendelen"

Jeg tror det skal analyseres som at Microsoft var træt af at deres software skulle køre på hardware fra producenter som Toshiba og HP og at hvis der skulle eksistere kvalitets-hardware der ikke ligner noget fra 80'erne(Lenovo), var de nok nødt til selv at lave det :)

Så Toshiba, hold op med at tud og kom ind i kampen.

8
3. december 2012 kl. 15:26

Jeg tror det skal analyseres som at Microsoft var træt af at deres software skulle køre på hardware fra producenter som Toshiba og HP og at hvis der skulle eksistere kvalitets-hardware der ikke ligner noget fra 80'erne(Lenovo), var de nok nødt til selv at lave det :)

Nu har det rent faktisk været Microsoft som har holdt udviklingen tilbage og ikke hardwareproducenterne. Alt skulle være "Windows-kompatibelt" ellers var det stort set usælgeligt. Apple har vist at man KAN lave design SELV på Wintel platformen men teknikkens udvikling (eller rettere mangel på samme) er Microsofts fejl.

12
3. december 2012 kl. 19:21

Det er da også en kende sørgeligt at købe sin pc ud fra, at den er pæn.. Kig da også lige på dens personlighed og om den har store lede CPUer..

1
3. december 2012 kl. 10:58

Tja! Microsoft har altid været gode til at sælge sand i Sahara.... lige så snart at de har fået ideen om sandet