Torvalds: Microsoft bluffer med patenter

Det er mere PR og markedsføring, når Microsoft siger, at Linux forbryder sig mod en række af Microsofts patenter, siger Linux-kernens skaber.

Manden bag Linux, Linus Torvalds, mener det er bluff, når Microsoft hævder, at Linux overtræder en række af Microsofts patenter.

»De er blevet sagsøgt om patenter af andre mennesker, men jeg tror ikke ? ikke at jeg har gennemgået enorme mængder af juridiske sager ? at de i noget omgang har brugt patenter som et våben. Men de er bestemt tilfredse med at bruge alt til at skabe frygt, usikkerhed og tvivl på markedet, og patenter er bare en ting, hvor de siger: 'Er det her ikke bare bekvemt? Vi kan bruge det her som en styrke i vores PR',« siger Linus Torvalds ifølge NetworkWorld.

Gammel sag

Linus Torvalds spekulerer også i visdommen i, at Microsoft skulle sagsøge andre for patentbrud, når de i forvejen besidder en monopolagtig rolle på markedet

Det var allerede den 16. oktober, at Linus Torvalds udtalte kritikken under et interview med Linux Foundation. Men interviewet bliver først offentliggjort på organisationens hjemmeside på mandag. Dele af interviewet er dog frigivet for nyligt.

Microsoft vil ikke over for NetworkWorld kommentere Linus Torvalds' udtalelser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere