Tor-veteran forlader privacy-projektet og lukker kritisk netværksnode

Lucky Green forlader Tor-projektet af etiske grunde.

En af de tidligste bidragsydere til det omstridte Tor-netværk, Lucky Green, har annonceret sin afgang fra arbejdet med anonymiseringsnetværket.

Det skriver The Register.

Lucky Green forlader Tor-projektet, dropper den finansielle støtte og lukker alle noder i netværket, som han har kontrol over. fremfår det af en afskeds-besked i Tor-forummet.

Læs også: Appelbaum afviser beskyldninger mod ham om seksuelt misbrug

Det inkluderer den såkaldte Tonga-node, der er netværkets ‘Bridge Authority’. Broer er en del af Tor-netværket, der sørger for, at Tor-brugere kan snige sig uden om blokeringer lavet af ISP’er.

Tonga-noden er en ud af 10 noder, der er hardcodet ind i Tor-softwaren. Lucky Greens afsked kræver derfor en hasteopdatering fra Tor-gruppen, hvis systemet skal fungere, når stikket bliver trukket til sidst i august.

Læs også: Krypteringscocktail kan give hurtigere og sikrere alternativ til TOR

Lucky Greens afsked kommer i halen på et turbulent år for Tor-gruppen. I sidste måned forlod den prominente udvikler og privacyfortaler Jacob Appelbaum projektet efter anklager om sexmisbrug. Og i sidste uge blev hele bestyrelsen i projektet skiftet ud i et forsøg på at genvinde tilliden til netværket.

Lucky Green nævner ikke omvæltningerne i sit afskedsbrev, men anfører istedet, at han ikke har nogle andre muligheder inden for etikkens rammer. Læs hele afskeden her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jacob Christian Munch-Andersen

Sandsynligvis sker der det at hvis du sætter en TOR node op uden at dele data med de rigtige efterretningstjenester, så kommer der nogen og piller ved din server. Alt efter hvem man ønsker at skjule sig for fungerer TOR ikke længere, tvært imod er TOR trafik meget bedre overvåget end andet internettrafik. Nedlægger man TOR netværket så kommer folk ikke til at bruge det i situationer hvor det ikke er hensigtsmæssigt.

 • 2
 • 0
#3 Markus Hornum-Stenz

Jeg har end ikke prøvet Tor, men det har altid slået mig, at der må være meget mindre "herd privacy" på Tor, fordi dem som bruger det, næppe ville gide det ekstra besvær, hvis ikke der var noget at skjule. Så hvis man antager at efterretningstjenesterne (uanset hvilken hattefarve de måtte have) også skal prioritere deres indsats, og iøvrigt kan hacke det meste, så må man være ekstra godt overvåget på Tor. Så Tor fungerer vel efterhånden lidt som en honeypot, eller hvordan?

 • 0
 • 0
#4 Bent Jensen

Det er derfor vi alle skal bruge sådan service, samt kryptere vores drev. Så er det ikke kun jonalister, disidenter, system kritiker og dem som bare vil bevare menneske retten til et privatliv som bruger sådan tjenester. Men os alle sammen.

Men det er vel også et bevis på at Tor, om ikke andet har virket, siden der er brugt så mange resurser på at prøve at ødelægge eller omgå det. Er der nogen der ved om det er de samme 2 kvinder som de 3 stjernet brugt i Julian Assange sagen, som de brugte i denne.

Men med nye server, og flere frivillige noder og bruger, og måske en kopiering så der findes flere "net". Så er muligheden for at bibeholde et privatliv, stadig i live. Der er også andre tiltag på vej, så vi kan leve i en fri og åben verden

https://www.version2.dk/comment/337482#comment-337482

 • 4
 • 0
#5 Kenn Nielsen

Og i sidste uge blev hele bestyrelsen i projektet skiftet ud i et forsøg på at genvinde tilliden til netværket.

Hmmm...

Det lugter af at nogen ser skriften på væggen;

Det tyder på 'man' skruer op for blusset, og går efter at miskreditere nøglepersoner.

Men kun en efter en, så andre nøglepersoner kan "komme til den rigtige konklusion", - nemligt at forlade eller forråde projektet.

Hvis Lucky Green ikke har andre - mere etiske - muligheder, så fortæller det en del, at han vælger "the lavabit exit".

K

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere