Tor udvikler IM-klient, der skjuler chat trafik

Holdet bag Tor vil udvikle en chat-service der sikrer anonym chat på nettet.

Udviklerne bag Tor-projektet har sat sig for at udvikle deres egen instant messaging-tjeneste. Det skriver Ars Technica.

Den nye tjeneste er allerede blevet døbt Tor Instant Messaging Bundle eller i daglig tale TIMB. Tjenesten vil gøre brugerne i stand til at chatte anonymt med hinanden ved at bruge servere, der er skjult på Tor-netværket.

TIMB har været i støbeskeen siden juli sidste år, da det kom frem, at NSA overvåger chat trafik. Nu ser det ud til at udviklerne er langt nok til at den første eksperimentelle udgave af TIMB bliver tilgængelig i slutningen af marts.

Med den nye IM-klient vil det være muligt at bruge IM-tjenester, der er gemt på Tor-netværket såvel som kommercielle IM-tjenester. TIMB vil dog tvinge alt trafikken fra klienten over Tor-netværket for at sikre brugernes anonymitet.

TIMB er baseret på open-source IM-klienten Instantbird. Den blev valgt på bekostning af den populære open-source klient Pidgin, fordi holdet bag TIMB ikke mener at udviklerne bag Pidgin tager sikkerhed alvorligt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Friis

Jeg kan læse at bevæggrunden bag deres IM projekt er for at undgå NSA overvågning.

Men TOR er vel netop ikke en måde at undgå overvågning på. TOR anonymiserer dig blot. NSA kunne vel i princippet sætte sin egen exit node op og logge alt der kommer ud af den.

Jeg går ud fra de også krypterer trafikken. Hvordan går de til det problem? Sikker nøgleudveksling, undgå NSA venlige algorytmer osv.

Selv er jeg mere interresseret i at ingen kan læse hvad jeg skriver. I mindre grad at de ikke ved hvem jeg er.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere