Tor-netværket lancerer crowdfunding-kampagne

Anonymiseringsnetværket vil have flere end den amerikanske regering på donorlisten og beder nu brugere om støtte.

Nonprofitorganisationen Tor appellerer til 'internetbefolkningen' om økonomisk bistand til netværket, der holder brugere anonyme i cyberspace.

Det skriver The Verge.

Læs også: Tor-direktør: FBI betalte universitetsforskere millioner for at afsløre Tor-brugere

Tor-projektet undersøgte allerede i foråret muligheden for at crowdfunde støtten til organisationen, og nu er det altså muligt at blive månedlig donor eller blot spytte en enkelt gang i kassen.

Meldingen kommer uden den store forklaring fra Tor foruden et interview med den tyske journalist Laura Poitras, der blandt andet står bag Snowden-filmen 'Citizenfour', som hun tilskriver Tor.

Læs også: Vrøvlesvar fra Justitsministeriet om VPN og Tor

»Der er ingen mulighed for, at jeg kunne have beskyttet den originale kilde uden at bruge Tor. Grundlæggende ville jeg uden Tor og andre gratis software-redskaber ikke være i stand til at lave arbejdet, og historien ville aldrig være kommet frem,« siger hun på Tor-projektets hjemmeside.

Crowdfundingkampagnen kan tyde på, at Tor-gruppen ønsker at mindske sin økonomiske afhængighed af den amerikanske regering, der typisk står for mellem 80 og 90 procent af den finansielle støtte, skriver The Verge.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere