Tor lancerer betaversion af anonym messenger-app

30. oktober 2015 kl. 08:126
Tor-netværket vil gøre det nemt at chatte inkognito kan sende beskeder til Facebook-venner.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nonprofitprojektet Tor har lanceret en betaversion af en anonym messenger-app. Tor Messenger, som programmet kaldes, skal gøre det nemt at forblive anonym, når man udveksler vigtige beskeder i chat-form.

Messenger-programmet er bygget til at være kompatibel med netværk som Google Talk, Facebook og Twitter foruden alle XMPP-baserede (jabber) chat-netværk. Det betyder også, at programmet kan sende beskeder direkte til kontakter på den platform, de er vant til, forklarer projektet på sin hjemmeside.

»Du kan bruge din jabber-adresse og dine gamle kontakter - du skal ikke genopfinde hjulet - men det er meget mere sikkert,« siger Tors public policy-chef, Kate Krauss, til Wired.

»Med Tor Messenger er din chat krypteret og anonym … så den er gemt for snushaner, hvad end de er fremmede regeringer eller et selskab, der vil sælge dig sko,« forklarer hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Beskederne sendes over Tor-neværket, og afsenderens IP-adresse er derfor skjult. Messenger-programmet er dog ikke perfekt. For at være kompatibel med andre chat-clienter må Tor Messenger dele brugerens kontaktinformation og kontaktliste med serveren, der forbinder til samtalepartneren.

Tor Messenger har været længe undervejs, og betaversionen følger tre alfaudgaver.

Det anbefales derfor også, at man venter lidt, før man deler statshemmeligheder med videre over chat-programmet. Betaversionen har nemlig til formål at finde eventuelle sikkerhedshuller samt at gøre programmet mere robust og brugervenligt, lyder det fra organisationen.

»Bemærk venligst, at denne udgave er for brugere, der gerne vil hjælpe os med at teste produktet, men samtidig forstår risici involveret i at bruge beta-software,« skriver organisationen på sin blog.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
30. oktober 2015 kl. 15:01

Har nogle prøvet det det endnu?

4
30. oktober 2015 kl. 12:39

Man skal lige lægge mærke til "BETA" Den er kun på test stadiet. Så har man noget at brokke sig over, kan man jo give en hand med.

Sharing is caring ;)

3
30. oktober 2015 kl. 09:11

Kræver svjh. mobilnummer for at oprette en bruger i dag, hvor er anonymiteten i det?

2
30. oktober 2015 kl. 08:55

Det er vist bare en vpn til chat

1
30. oktober 2015 kl. 08:38

"Anonym" for dem der vil sælge dig sko. ok. Hvad med for dem man snakker med? Nogle gange vil man gerne være anonym overfor dem man snakker med, f.eks. whistleblowers, anonymous chatkanaler osv. Andre gange vil man gerne kunne verificere identiteten på dem man snakker med. Er begge dele tænkt ind, eller er fokus mest bare sløring af selve transporten?