Tor lancerer betaversion af anonym messenger-app

Tor-netværket vil gøre det nemt at chatte inkognito kan sende beskeder til Facebook-venner.

Nonprofitprojektet Tor har lanceret en betaversion af en anonym messenger-app. Tor Messenger, som programmet kaldes, skal gøre det nemt at forblive anonym, når man udveksler vigtige beskeder i chat-form.

Messenger-programmet er bygget til at være kompatibel med netværk som Google Talk, Facebook og Twitter foruden alle XMPP-baserede (jabber) chat-netværk. Det betyder også, at programmet kan sende beskeder direkte til kontakter på den platform, de er vant til, forklarer projektet på sin hjemmeside.

Læs også: Sådan ser Tor-netværket anno 2015 ud

»Du kan bruge din jabber-adresse og dine gamle kontakter - du skal ikke genopfinde hjulet - men det er meget mere sikkert,« siger Tors public policy-chef, Kate Krauss, til Wired.

»Med Tor Messenger er din chat krypteret og anonym … så den er gemt for snushaner, hvad end de er fremmede regeringer eller et selskab, der vil sælge dig sko,« forklarer hun.

Læs også: Amerikansk bibliotek vil drive exit-node i Tor-netværket

Beskederne sendes over Tor-neværket, og afsenderens IP-adresse er derfor skjult. Messenger-programmet er dog ikke perfekt. For at være kompatibel med andre chat-clienter må Tor Messenger dele brugerens kontaktinformation og kontaktliste med serveren, der forbinder til samtalepartneren.

Tor Messenger har været længe undervejs, og betaversionen følger tre alfaudgaver.

Læs også: Kriminelle og systemkritikere gemmer sig bag samme teknologi

Det anbefales derfor også, at man venter lidt, før man deler statshemmeligheder med videre over chat-programmet. Betaversionen har nemlig til formål at finde eventuelle sikkerhedshuller samt at gøre programmet mere robust og brugervenligt, lyder det fra organisationen.

»Bemærk venligst, at denne udgave er for brugere, der gerne vil hjælpe os med at teste produktet, men samtidig forstår risici involveret i at bruge beta-software,« skriver organisationen på sin blog.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Michael Jensen

"Anonym" for dem der vil sælge dig sko. ok.
Hvad med for dem man snakker med?
Nogle gange vil man gerne være anonym overfor dem man snakker med, f.eks. whistleblowers, anonymous chatkanaler osv. Andre gange vil man gerne kunne verificere identiteten på dem man snakker med.
Er begge dele tænkt ind, eller er fokus mest bare sløring af selve transporten?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere