Topdirektører i ODF-minihøring

Det bliver de garvede it-direktører Jørgen Bardenfleth fra Microsoft og Kim Østrup fra IBM, der den 6. juni skal hjælpe videnskabsudvalget med at blive klogere på indførelse af åbne dokumentformater.

Siden konsulentfirmaet Rambøll Management fremlagde deres rapporter om omkostningerne ved indførelse af åbne dokumentformater i det offentlige, har der hersket stor usikkerhed om de økonomiske konsekvenser.

Rambøll bebudede, at det ville koste 180 millioner kroner at vælge ODF, og Microsoft kunne i et høringssvar få prisen helt op på en halv milliard. Et praktisk eksempel fra Rødovre Rådhus viste, at der ingen konverteringsomkostninger har været overhovedet.

Forvirringen har fået udvalgets medlemmer til at få en ekstra omgang input i form af en minihøring, der nu er fastlagt til den 6. juni. Udvalget har inviteret administrerende direktør for Microsoft Danmark Jørgen Bardenfleth til at repræsentere de synspunkter, der støtter indførelse af OOXML, der er Microsofts bud på en åben standard, og direktør i IBM Kim Østrup som repræsentant for den fløj, der ønsker ODF som dokumentstandard i det offentlige.

Udvalgsmedlemmet Per Clausen (EL) er ikke ovenud imponeret over, at det er to direktører for to af verdens største it-selskaber, der skal oplyse udvalgets medlemmer.

»Man kan være bekymret for, at de mindre interessenter på området, at deres interesser ikke bliver varetaget. Der er ingen tvivl om, at de to personer her, udelukkende er her af kommercielle grunde, og hvis ideen er, at der skal foregå et kompromis, så vil jeg ikke føle mig særlig tryg. For det lugter lidt af, at så er der bare to store koncerner på verdensplan, der var blevet enige om, hvordan de skal styre udviklingen. Og jeg kan ikke acceptere et kompromis, der bare handler om at gøre IBM og Microsoft tilfredse,« siger han.

Per Clausen har ikke de store forventninger til mødets udfald. Efter hans opfattelse er tiden moden til at træffe en afgørelse uanset minihøring og kritisable beregningsrapporter.

»Det politikerne nu burde gøre var at tage sig sammen og træffe den beslutning, der skal træffes og vælge ODF som den åbne standard i det offentlige og på den måde afvikle sin afhængighed af Microsoft-monopolet og bringe Danmark blandt de førende lande på det her område,« siger han.

Din mening:

Er det en god idé, at det er to danske topdirektører fra to af verdens største it-selskaber, der skal rådgive videnskabsudvalget om åbne dokumentformater?
Deltag i debatten nedenfor, og giv din mening til kende på barometret til venstre på denne side.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
L Ravn-Larsen

Altid en god ide med info til de folkevalgte. Men nu er der vel ingen kvalitet i om man er fra "verdens største it-selskaber".
Selvfølgelig andet end at man har meget at miste.

MS deltager, ja ingen andre kan vil tale for en standart de er de eneste der understøtter.

Men hvis MS skal med skal SUN (eller Google) vel også, de har jo produkter der understøtter de andre (åbne) standarter og derfor er i direkte konkurrencen med MS's produktet. Og de er da også store :-)

  • 0
  • 0
Leif Lodahl

IBM og Microsoft, ja det tyder jo på, at IT- og Telestyrelsen ikke har forstået at med åbne standarder er der også andre der er involveret. Jeg frygter at indførelsen af åbne standarder i det offentlige i Danmark kommer til at gå skævt, fordi ITST fortsætter som om intet var hændt.

Open source og åbne standarder fungerer ikke på samme måde som de komercielle løsninger.

Der er mange NGO'ere i Danmark som har mindst lige så meget at sige og som har lige så meget forstand på det som Microsoft og IBM.

Men det er selvfølgelig lette at 'gøre som vi plejer' og ringe til et firma, som sender en 'sælger'. Det er der ingen IT-chef der er blevet fyret for. Før nu !

Med venlig hilsen
Leif Lodahl

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere