Top10-placering til Lambdabamserne ved EM i programmering

De tre danske DIKU-studerende bag holdet Lambdabamserne blev nummer ni ved weekendens europæiske kodemesterskaber i Tyskland. 67 hold fra hele Europa deltog.

I oktober vandt de DM i programmering 2010 og en præmie på 10.000 kroner.

Søndag i den forgangne weekend sad Lambdabamserne så atter bag tastaturet, klar til at løse 10 nye opgaver ved det europæiske programmeringsmesterskab for studerende, NWERC 2010.

Læs også: Lambdabamserne vinder DM i Programmering 2010

Denne gang blev det til en samlet niendeplads for de tre datalogistuderende ved Københavns Universitet, der gemmer sig bag navnet Lambdabamserne.

Feltet bestod af 67 deltagere, så der er tilfredshed at spore, da Version2 fanger én af Lambdabamserne, 20-årige Søren Dahlgaard, på mobiltelefonen i konkurrencebyen Bremen i Tyskland.

»Vores mål var at komme i top10, og det har vi jo opnået. Så jeg synes godt man kan sige, at vi er tilfredse,« lyder det fra Søren Dahlgaard, der sammen med Mathias Bæk Tejs Knudsen og Sebastian Paaske Tørholm har sin daglige gang på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet, DIKU.

Da Lambdabamserne vandt DM i Programmering, var det med fire ud af 11 korrekte besvarelser.

Deltagernes kan frit vælge imellem at løse de stillede opgaver i C, C++ eller Java, og koden verificeres automatisk på arrangørens testserver.

Læs også: Se C++-koden: Sådan blev Lambdabamserne danske mestre i programmering

Denne gang lykkedes det Lambabamserne at skrive korrekt kode til seks ud af 10 opgaver. Men undervejs i den fem timer lange konkurrence var det ikke givet, at det skulle gå så godt.

»Vi lavede nogle dumme fejl. For eksempel glemte vi at udkommentere vores egen debugkode til én af besvarelserne, og i en anden overså vi nogle specialtilfælde,« fortæller Søren Dahlgaard.

Undervejs i konkurrencen følte Lambdabamserne sig hele tiden bagud i forhold til de andre hold. Men med en time tilbage af konkurrencen begyndte tingene at lykkes.

»Der var frustration på holdet efter de første opgaver, så var meget godt, at det begyndte at spille for os til sidst. Inden for den sidste time lykkedes det heldigvis at besvare den sjette opgave korrekt,« siger Søren Dahlgaard.

Vender tilbage i 2011

Niendepladsen betyder dog, at Lambdabamsernes kodeeventyr slutter her. I hvert fald for i år.

»Vi vender naturligvis stærkt tilbage næste år,« siger Søren Dahlgaard.

Endnu et dansk hold, Programmers Anonymous, deltog i konkurrencen. Programmers Anonymous endte på en 26.-plads.

Konkurrencens nummer ét blev det tyske hold Default. Andenpladsen gik til det finske hold Bubble Sorters, der også markerede sig under det nordiske mesterskab ved at være det eneste hold i norden, der opnåede syv ud af 11 korrekte besvarelser.

Northwestern European Regional Programming Contest (NWERC) 2010 blev afholdt på Jacobs University i Bremen i Tyskland.

Verdensmesterskaberne afholdes 27. februar til 4. marts 2011 i Sharm El Sheikh i Egypten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere