Top 3: Her er de hotteste buzzwords i it-jobopslag

Tre teknologier dominerer it-jobopslagene. Men at mestre teknologierne er ikke nok til at score drømmejobbet, advarer headhunter.

Web-standarden ‘HTML5’ er det hurtigst voksende søgeord blandt it-relaterede jobopslag i verden.

Det viser tal fra hjemmesiden Indeed.com, som indsamler data fra tusindvis af jobopsplag på en lang række job-hjemmesider verden over.

At HTML5 er højdespringer kommer ikke bag på Tomas Talbro, der partner i headhunter-firmaet Globesearch.

»HTML5 er rigtig hot lige nu. Men det er selvfølgelig med det forbehold, at man som jobsøgende helst skal have den professionelle erfaring, der har givet hård hud på fingerspidserne. HTML5 alene åbner ikke dørene op til et it-paradis,« siger Tomas Talbro til Version2.

Job-trenden følger op på på Arbejdsmarkedsstyrelsens seneste undersøgelse af det danske arbejdsmarked, som viser, at systemudviklere og programmører er de to sværeste stillinger i Danmark at få besat.

Læs også: Danmarks to sværeste job at besætte: Programmør og systemudvikler

iOS sikkert hit

Foruden HTML5, som i skrivende stund stadig ikke er godkendt som officiel standard til at udvikler hjemmesider, finder man også MongoDB (håndtering af databaser) og Apples mobile styresystem, iOS, i toppen af listen.

At man finder Apples iOS i toppen skyldes dels det fokus, som der de seneste tre til fire år har været på mobile enheder, og at flere og flere bruger HTML5 til at udvikle apps, der kører på netop Apples mobile platform, vurderer Tomas Talbro.

»MongoDB er mig bekendt ikke vanvittig udbredt i Danmark blandt udvikler-job. Men HTML5-standarden og iOS kan formentlig linkes sammen i placeringerne, fordi det for virksomheder handler om at fange kunderne der, hvor de er,« fortæller Tomas Talbro til Version2.

Og han følger op:

»Men igen mener jeg, at man ikke skal ophøje de her job-søgeord alene. Det er sjældent kompetencen i sig selv, der er adgangsgivende, men i højere grad en kombination af personlighed, kompetence og domæneerfaring,« forklarer headhunteren.

Læs også: Headhuntere til it-studerende: Få jer nu et studiejob!

.Net også populært

For Tomas Talbro er Microsofts udviklingsplatform .Net, også efterspurgt, når man kigger på trends og behov i markedet.

Særligt hvis man har erfaring med udvikling af forretningskritiske systemer med høje krav til performance, oppetid og sikkerhed. Har man denne erfaring står man stærkt på et fremtidigt jobmarked.

Og kombinerer man ens .Net-kompetence med job-erfaring inden for systemkritiske applikationer, som eksempelvis banksystemer og netbank, så står man stærkt på fremtidens jobmarked.

»Så er man dygtig til en af grenene på top-tre-listen eller kan mestre .Net, har man et godt udgangspunkt på det it-jobmarked, vi har at gøre med lige nu. Men it-området er jo som bekendt omskifteligt, så det kan have ændret sig om allerede et halvt år,« siger Tomas Talbro til Version2.

Læs også: Dansker udlever drømmen: .Net-udvikler med kontor på paradis-ø

Læs også: Galleri: Sådan lever dansk it-udvikler i paradis

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
Torben Mogensen Blogger

Hvis en studerende eller arbejdsløs vil vide, hvad det (på kort sigt) kan betale sig at satse på af kvalifikationer, er det ikke så vigtigt, hvilke kvalifikationer der er mest efterspurgte: Hvis der er 1000 annoncer, der søger en bestemt kvalifikation, er det ikke nødvendigvis her, man skal satse. Der kunne jo være 20000 potentielle ansøgere, der allerede har denne kvalifikation. Så er det bedre at satse på en kvalifikation, der kun efterspørges i 10 annoncer, hvis der til gengæld kun er 5 kvalificerede potentielle ansøgere.

Det er altså ratio mellem udbud og efterspørgsel, der er vigtig. Så uden tal om udbuddet, er tal om efterspørgsel ikke meget værd.

Allan Ebdrup Blogger

Det er altså ratio mellem udbud og efterspørgsel, der er vigtig. Så uden tal om udbuddet, er tal om efterspørgsel ikke meget værd.


Arh lidt er det da værd. Der er vel også en del job der aldrig bliver slået op, fx fordi de besættes gennem netværk, konsulenter der bliver fastansatte osv. Så opslåede job, siger også lidt om hvilke job der ikke nemt kan besættes.

Men jeg kan godt se hvad du mener. Jeg har da indtryk af, at det er jobmæssigt ret fordelagtigt at være en COBOL, DL/1, PL/1 specialist, sammenlignet med fx HTML5 specialist.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017