Top 10: Her er Version2's heftigste debatter i 2010

29. december 2010 kl. 11:011
Året der gik: Version2-blogger Peter Tofts tilsyneladende simple spørgsmål om, hvordan man hjælper hjælper flere folk til at bruge Linux affødte rekordhøje 519 debatindlæg. Se de 10 mest debatterede artikler i 2010 og de 10 mest aktive debattører her.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Version2 er stolt af at huse Danmarks bedste og mest begavede it-debat. Det er nemlig jer læsere, der ofte er med til at løfte nyheder og blogindlæg til et højere stade med indsigtsfulde, dybe, perspektiverende - og af og til platte - kommentarer i debatten.

Nogle gange går bølgerne højt, og det skal der være plads til, så længe man holder sig på måtten og ikke overtræder debatreglerne.

Top 10: Mest debatterede artikler og blogindlæg i 2010:
519

443

Artiklen fortsætter efter annoncen

263

230

201

201

Artiklen fortsætter efter annoncen

176

157

156

144

Top 10: Mest aktive debattører på Version2:

Stephan Engberg

Nikolaj Brinch Jørgensen

Jesper Lund Stocholm

Jesper Poulsen

Kim Sørensen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Poul-Henning Kamp

Thomas Bundgaard

Carsten Sonne Larsen

Martin Bøgelund

Per Hansen

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
Indsendt af Anonym (ikke efterprøvet) den tir, 01/04/2011 - 09:34

Jeg må med beklagelse konstatere at jeg topper listen over aktive debatører på Version2,

Det er absolut ikke et mål i sig selv - tværtimod.

Jeg tager det som et udtryk for at den demokratiske debat i Danmark lider alvorligt under manglende kritisk masse.

F.eks. savner vi alle de offentligt ansatte og ansatte i leverandører til det offentlige som grundet deres jobfunktions begrænsninger ikke har ytringsfrihed til at ytre sig under deres fulde navn, samtidig med at debatfora som f.eks. Version2 kræver det.

Hvis Versio2 opgraderes til et Debatforum som erkendte at Teknologidesign ikke kan undgå at være Værdidesign, dvs. at anerkendte at ytringen skal adskilles fra personen for at kontroversielle emner kan diskuteres, så ville vi kunne få både flere debatører med indsigt og bedre debatter.

Som det er nu er artiklerne oftest det rene mikronholderi, mens den kritiske debat næsten kun bæres af den gruppe som nægter at agere medløbere på trods af konsekvenserne for dem selv.

Jeg vil derfor stærkt opfordre Version2 til at opgradere debatforummet så der inddrages mulighed for at debattere under pseudonym.

Formålet er at få både de offentlige ansatte og de ansatte hos leverandører til at bidrage.

Hvis man ikke muliggør at dem med indsigt kan deltage, så bliver debatter let reduceret til at spørgsmål om at udveksle fælles uvidenhed blandt udenforstående som f.eks. generelt er gældende for CW eller ligegyldige spørgsmål uden debat som det gælder Digitaliser.dk.

Endnu værre er selvfølgelig de store mediers fora som er kendetegent ved desideret teknologisk inkomptance - de få pip med teknisk/økonomisk indsigt fylder intet i de stærkt emotionelt dominerede debatter.

Så kort sagt - jeg ville meget gerne langt ned på listen og skulle bidrage meget mindre, men det sker - som det f.eks. er sket med eValg-spørgsmålet - i takt med at andre kommer til.