Tommelskruer på teleselskaber: Sæt roamingpriserne ned - ellers gør EU det

Teleselskaberne skal senest sommeren 2014 tilbyde abonnementer, hvor det koster det samme at ringe fra Paris som fra Præstø. Ellers vil EU tvinge dem til det.

Når du tager på sommerferie til Lübeck eller Lidoen næste år, skal du kunne ringe, sms'e og sende e-mails hjem til mor uden at bekymre dig om eksorbitante roaminggebyrer. Eller sagt på en anden måde: Fra 1. juli 2014 skal dit teleselskab tilbyde dig mindst ét abonnement, hvor roaming ikke koster ekstra.

Og hvis ikke alle de europæiske teleselskaber af sig selv tilbyder den slags abonnement, vil EU sætte tommelskruer på og tvinge teleselskaberne til at gøre det.

Læs også: EU's indre telemarked: Nu afskaffer vi roaming en gang for alle

Det er essensen af den telelovgivning, som EU's digitalkommissær Neelie Kroes i øjeblikket arbejder på.

»Hvis de ikke selv har fundet ud af det inden for et år, så vil vi fremsætte en lovgivning, som ganske enkelt skal gøre op med de ågerpriser, som bliver taget på både dataoverførsel, men også mobiltelefoni,« siger Venstres medlem af Europa-Parlamentet og næstformand i Europa-Parlamentets Industriudvalg, Jens Rohde til DR Nyheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jan Vennike

"Fra 1. juli 2014 skal dit teleselskab tilbyde dig mindst ét abonnement, hvor roaming ikke koster ekstra." Hvis den holder vand, er det jo nemt at løse for teleselskaberne - så tilbyder de da bare et abonnement til 1000 kr/måned, hvor roaming ikke koster ekstra - så er den ged barberet :-)

 • 11
 • 0
#5 Casper Skydt

Eller enden på det...

http://www.dr.dk/Radio/ondemand/p1/p1-morgen-497/#!/00:47:15

Det skal være meget billigere at bruge mobilen, når man rejser inden for EU. Det mener EUs digitalkommisær Neelie Kroes, der præsenterer en ny telekom-forordning i næste uge. Men Forbrugerrådet er skeptisk over for planen, der kan komme til at være til større fordel for store teleselskaber end for mobilbrugerne.

 • 0
 • 0
#6 Erik Lindberg

Bemærk at TDC har sat Opkaldsafgiften op til 6,00 danske kroner fra 0,00 danske kroner når man tager til udlandet. For at tækkes EU har man så sat minut prisen ned fra 2,69 danske kroner til 0,75 danske kroner. Nu er det bare meget dyrere for mig at ringe for en kort besked når jeg er i Sverige !!!

 • 2
 • 0
#7 Rasmus Rask

Hvis den holder vand, er det jo nemt at løse for teleselskaberne - så tilbyder de da bare et abonnement til 1000 kr/måned, hvor roaming ikke koster ekstra - så er den ged barberet :-)

For at tækkes EU har man så sat minut prisen ned fra 2,69 danske kroner til 0,75 danske kroner. Nu er det bare meget dyrere for mig at ringe for en kort besked når jeg er i Sverige !!!

Aaaahmen altså! Tommelskruer? EU? Ha!

"Nu skal det være slut med tårnhøje roaming-afgifter. Fremover må I kun fakturere slutkundens teleselskab 1 Euro/minut, når de benytter jeres netværk til roaming"

Hvad skete der? Præcis det man kunne forvente: Samme pris for slutkunden, lavere omkostning for kundens teleselskab. Hvem kunne dog have forudset det?

Man kunne tvivle på om EU virkelig ønsker at tvinge slutkundernes roamingpriser ned...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere