Tommelskruer på teleselskaber: Sæt roamingpriserne ned - ellers gør EU det

4. september 2013 kl. 15:097
Tommelskruer på teleselskaber: Sæt roamingpriserne ned - ellers gør EU det
Illustration: DSB.
Teleselskaberne skal senest sommeren 2014 tilbyde abonnementer, hvor det koster det samme at ringe fra Paris som fra Præstø. Ellers vil EU tvinge dem til det.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når du tager på sommerferie til Lübeck eller Lidoen næste år, skal du kunne ringe, sms'e og sende e-mails hjem til mor uden at bekymre dig om eksorbitante roaminggebyrer. Eller sagt på en anden måde: Fra 1. juli 2014 skal dit teleselskab tilbyde dig mindst ét abonnement, hvor roaming ikke koster ekstra.

Og hvis ikke alle de europæiske teleselskaber af sig selv tilbyder den slags abonnement, vil EU sætte tommelskruer på og tvinge teleselskaberne til at gøre det.

Det er essensen af den telelovgivning, som EU's digitalkommissær Neelie Kroes i øjeblikket arbejder på.

»Hvis de ikke selv har fundet ud af det inden for et år, så vil vi fremsætte en lovgivning, som ganske enkelt skal gøre op med de ågerpriser, som bliver taget på både dataoverførsel, men også mobiltelefoni,« siger Venstres medlem af Europa-Parlamentet og næstformand i Europa-Parlamentets Industriudvalg, Jens Rohde til DR Nyheder.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
5. september 2013 kl. 17:16

Bemærk at TDC har sat Opkaldsafgiften op til 6,00 danske kroner fra 0,00 danske kroner når man tager til udlandet. For at tækkes EU har man så sat minut prisen ned fra 2,69 danske kroner til 0,75 danske kroner. Nu er det bare meget dyrere for mig at ringe for en kort besked når jeg er i Sverige !!!

4
4. september 2013 kl. 19:18

Dejligt at selv Venstre nu har indset at det fri marked kræver en stærk indgribende stat. ;-)

5
4. september 2013 kl. 21:58

Eller enden på det...

http://www.dr.dk/Radio/ondemand/p1/p1-morgen-497/#!/00:47:15

Det skal være meget billigere at bruge mobilen, når man rejser inden for EU. Det mener EUs digitalkommisær Neelie Kroes, der præsenterer en ny telekom-forordning i næste uge. Men Forbrugerrådet er skeptisk over for planen, der kan komme til at være til større fordel for store teleselskaber end for mobilbrugerne.

2
4. september 2013 kl. 15:31

"Fra 1. juli 2014 skal dit teleselskab tilbyde dig mindst ét abonnement, hvor roaming ikke koster ekstra." Hvis den holder vand, er det jo nemt at løse for teleselskaberne - så tilbyder de da bare et abonnement til 1000 kr/måned, hvor roaming ikke koster ekstra - så er den ged barberet :-)

7
6. september 2013 kl. 09:51

Hvis den holder vand, er det jo nemt at løse for teleselskaberne - så tilbyder de da bare et abonnement til 1000 kr/måned, hvor roaming ikke koster ekstra - så er den ged barberet :-)

For at tækkes EU har man så sat minut prisen ned fra 2,69
danske kroner til 0,75 danske kroner. Nu er det bare meget
dyrere for mig at ringe for en kort besked når jeg er i
Sverige !!!

Aaaahmen altså! Tommelskruer? EU? Ha!

"Nu skal det være slut med tårnhøje roaming-afgifter. Fremover må I kun fakturere slutkundens teleselskab 1 Euro/minut, når de benytter jeres netværk til roaming"

Hvad skete der? Præcis det man kunne forvente: Samme pris for slutkunden, lavere omkostning for kundens teleselskab. Hvem kunne dog have forudset det?

Man kunne tvivle på om EU virkelig ønsker at tvinge slutkundernes roamingpriser ned...

3
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den ons, 09/04/2013 - 16:26

Et alternativ er at de kan tilbyde tillægs abonnementer til ferierejsende, sådan at man kan købe sig til et midlertidig rejseabonnement når man har behov for det.

1
4. september 2013 kl. 15:21

Det er godt at EU skruer bissen på, men hvorfor skal de dog give teleselskaberne så lang snor?? De burde have gjort det for flere år siden.