Togpassagerer uden internet venter på bedre TDC-dækning

DSB forventer inden for kort tid at kunne udvide dets tilbud om internet i togene, men det kræver, at dækningen langs strækningerne bliver bedre.

Når intercitytoget drejer sydpå fra Fredericia eller fortsætter nordpå fra Århus, så er det slut med at være på internettet via de TDC Hotspots i togene, som DSB tilbyder. I dag tilbyder DSB nemlig kun internetforbindelsen på strækningen København-Århus.

Men DSB forventer 'inden for kort tid' at kunne udvide tilbuddet til flere strækninger. Det fremgår af et svar fra transportminister Hans Christian Schmidt på et spørgsmål fra Enhedslistens Per Clausen.

DSB har ifølge ministeren installeret udstyret til at tilbyde internetforbindelserne i samtlige IC3-, IR4- og IC4-tog, der er i drift.

Den manglende brik er dækningen på det netværk langs strækningerne, som TDC bruger til at forbinde togenes trådløse netværk med internettet.

»Årsagen til at TDC Hotspot på nuværende tidspunkt ikke tilbydes på andre strækninger er, at dækningen er for ringe til, at DSB kan levere et tilfredsstillende produkt til kunderne,« skriver Hans Christian Schmidt i sit svar til Per Clausen.

Det er nok et billede, de fleste togpassagerer kan nikke genkendende til, hvis de har forsøgt at være på internettet i toget via mobilt bredbånd.

Transportministeren oplyser ifølge et svar på et andet spørgsmål fra Per Clausen, at TDC er ved at udbygge netværket, så hastigheden også kan øges fra i dag maksimalt 7,2 megabit pr. sekund til 21 megabit pr. sekund.

Udover samarbejdet med TDC om internet i intercitytogene, samarbejder DSB S-tog med firmaet Gratisdanmark om at levere trådløst internet til S-togene. Det foregår dog ikke via TDC's mobilnetværk, men over et særligt netværk langs S-togsstrækningerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Baldur Norddahl

Det er nok et billede, de fleste togpassagerer kan nikke genkendende til, hvis de har forsøgt at være på internettet i toget via mobilt bredbånd.

Nej faktisk ikke. Jeg tager regelmæssigt toget kbh-aalborg hvor jeg bruger mobilt bredbånd fra 3. Der er da enkelte døde strækninger nord for Århus, men hvis man kan finde sig i at vente 2 minutter på at toget kører ud af skoven, er det ikke et større problem. Det er langt bedre end ikke noget net...

Problemet er snarere at DSB har valgt en mobiloperatør med ringe 3G dækning.

Desuden er produktet for dyrt. Det bør være gratis ligesom i S-toget. Ellers betaler det sig bedre at købe sin egen mobile bredbånd, som så også kan bruges i anden sammenhæng.

 • 6
 • 0
#3 Jan Mortensen

Er mere betænkelig ved Gratisdanmark; siden de overtog driften hos Arriva er det ikke lykkedes mig at checke webmail hos hverken TDC eller Hotmail. Da jeg rejste sagen fik jeg et standard svar fra dem.

Da Arriva åbnede for internet brugte de 3; dengang var der altid udfald vest for Viborg. De sidste par gange har der dog virket så enten har et eller andet er der sket med dækningen.

Mht DSB Som sådan har det virket fint for mig når jeg har været over bæltet. Selvfølgelig falder signalet ud i tunnelen, men ellers har det været stabilt.

 • 1
 • 0
#4 Ib Højme

der har dårlig dækning. Jeg pendler mellem Vejle og Århus til daglig og der er rigtig mange steder hvor min 3 mobil roamer eller slet ingen dækning har. Måske fordi man sidder inde i en metalkasse, men det opleves alligevel som dårlig dækning.

 • 1
 • 0
#5 Kim Henriksen

Internettet er helt umuligt at bruge Mellem Århus og Viborg. På Langå station (hvor toget holder stille i 10 min) er der SLET ingen forbindelse.

Efter at være flyttet fra Kbh til Viborg, er det gået op for mig at Danmark er et mobil-uland

 • 2
 • 0
#7 Lars Helbro

Mobilt u-land ! Så har du sgu ikke været i USA ! Problemet er snarere, at vi er meget forvænt med trådløse forbindelser her i lille flade Danmark. Her i det Sydfynske klarer et lille privat en-mandsfirma, Stry-net, både dækning af faste adresser, hot-spot i havnene og på færgeforbindelserne. TDC påstod at det ikke var teknisk muligt. Det har selvfølgelig ikke været uden udfordringer, men alligevel glæder jeg mig nu til at blive opgraderet fra en 5/2 forbindelse til 20/20.

 • 1
 • 0
#9 Brian Jacobsen

Jeps jeg ryger af 3-4 gange imellem Kbh og Sorø, jeg bruger en USB dongle modem med TDC SIM kort - da den er en del af min bruttoløns ordning har jeg stadig skidtet, men damn hvor er det bare elendigt, skal ikke have noget at gøre med TDC resten af mit liv såsnart jeg slipper fra den ordning jeg har nu. Det er møg irriterende at jeg næsten ikke kan nå at synkronisere mine emails inde jeg bliver smidt af, så kan jeg starte forfra, og gøre det ja 3-34 gange

 • 0
 • 0
 
Log ind eller Opret konto for at kommentere