Tocifret antal norske energiselskaber ramt af Solarwinds-hack

Norske energiselskaber er de seneste af en lang række virksomheder, myndigheder og organisationer, som er ramt af SolarWinds-angrebet. Illustration: BalkansCat / Bigstock Photo
Et tocifret antal norske energiselskaber er ramt af SolarWinds-hacket. Angrebet, som kom frem i lyset sidste december, har kompromitteret systemer hos virksomheder, myndigheder og organisationer verden over.

Solarwinds-hacket har ramt et tocifret antal norske energiselskaber, der ligesom mange andre virksomheder har brugt kompromitteret software fra den amerikanske leverandør.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Angrebet, der kom frem i lyset sidste december, har ramt en række virksomheder, organisationer og myndigheder verden over, der har brugt SolarWinds' Orion-platform. Ondsindede hackere kompromitterede softwaren og brugte den til at få adgang til interne systemer hos blandt andet amerikanske sikkerhedsfirmaer, myndigheder, danske energiselskaber - og nu også norske.

Læs også: EnergiCERT efter Solarwinds-hack: »Den selvfølgelige tillid til softwaregiganterne er rystet«

Ifølge Margrete Raaum, daglig leder i KraftCERT, har hackerne ikke udnyttet deres adgang til selskabernes systemer:

»Energiselskaberne er ikke ramt af, at nogen har forsøgt at udnytte sårbarheden. De har fået bagdøren, men aktørerne har ikke forsøgt at gøre noget med den,« siger hun til Dagens Næringsliv.

Andre norske organisationer som Oljefondet og SAS er også ramt af angrebet. De amerikanske efterretningstjenester mener, at det er russiske hackere, som står bag hacket.

Læs også: SAS ramt af SolarWinds-angrebet

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Kofoed

Hvilken luksus - de har simpelthen haft flere bagdøre i flere systemer, end de har gidet at udnytte.

Jeg går ud fra, at man opfatter al software fra SolarWinds som trojanske heste nu? Eller har de fået lukket hullerne? Hvordan kontrollerer man overhovedet det på en sikker måde?

Det er et ret vildt angreb, det her. Man kan vist godt sige, at det kunne være gået meget, meget værre, hvis folk med adgang til at placere payloads havde haft destruktive intentioner.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere