Tidligere har det ikke været muligt for borgerne med et positivt svar på en kviktest fra en skurvogn på en parkeringsplads at melde sig smittet i den omdiskuterede Smittestop-app. Problemet skulle ifølge Sundheds - og Ældreministeriet have været fikset ved udgangen af januar måned, men det er altså først her fra midten af februar, at svarene fra de private testudbydere bliver registreret i den fælles mikrobiologidatabase (MiBA).
Det oplyses på Smittestops hjemmeside.
Der kom for alvor fokus på muligheden for at registrere de positive svar fra kviktest, efter at de blev indsat som et afgørende våben i kampen mod corona-smitten op mod jul sidste år.
Den gang var det ikke muligt at registrere lyntestsvarene, hvilket førte til, at kviktest-indsatsen de facto var afkoblet fra den smitteopsporing, der foregik via Smittestop-appen, der ellers er blevet hentet af flere end 2,1 millioner danskere.
Det har været vigtigt at sikre, at kun folk, der rent faktisk er smittet med coronavirus, kan melde sig smittet på appen, der er udviklet i samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut, Digitaliseringsstyrelsen og endelig leverandøren Netcompany.
Det understreges i meddelelsen, at prøvesvarene fra de private leverandører løbende vil tikke ind i appen, i takt med at testvirksomhederne bliver koblet op på systemet og begynder at overføre data til MiBA.
Men allerede nu er de første svar fra nogle udbydere tilgængelige. Data fra udbyderne vil blive overført mindre så hyppigt, hvilket betyder, at man som borger kan risikere på trods af en positiv lyntest ikke at kunne melde sig smittet i appen, før data er overført.
Først derefter kan smitteopsporingen via appen reelt set begynde.
Data fra de første udbydere er tilgængeligt i appen fra i dag
- Følgende testleverandørers data er tilgængeligt i app på nuværende tidspunkt:
- Aleris-Hamlet Hospitaler A/S
- Falck A/S
- CareLink A/S
- Virustest.Nu ApS
- Waterfront Doctors Corporate ApS
- SOS International