To milliarder kroners kryptovaluta går tabt ved et uheld

Illustration: Bigstock
En fejl i Parity gjorde det muligt for en tilfældig bruger at få adgang til over to milliarder kroner i kryptovalutaen Ether. Da brugeren ikke forstod, hvad der skete fik vedkommende ved et uheld låst alle pengene fast, så de nu ikke kan bruges.

Der er ikke tale om en smart hacker, som i andre historier om kryptovaluta og store beløb, der pludseligt forsvinder. Tvært i mod er der tale om et uheld.

Uheldet betyder, at der praktisk talt er forsvundet Ether (den næstmest anvendte kryptovaluta) for over 300 millioner dollars (to milliarder kroner), skriver The Guardian.

Parity fortalte tirsdag, at de havde forsøgt at fixe en bug, der havde ladet hackere stjæle op til 32 millioner dollars. I den forbindelse lavede de dog en ny bug: en enkelt bruger kunne få ejerskab over alle multi-signatur wallets i Ethereum.

Brugeren "devops199" fik så ved et uheld aktiveret den nye bug og i panik fik vedkommende ikke sendt pengene retur, men i stedet indefrosset de mange digitale penge.

Læs også: Millioner udvinder kryptovaluta uden at vide det

Parity skriver i en sikkerhedsmeddelelse, at:

»Det betyder, at det ikke er muligt at flytte penge ud af multi-signatur wallets i systemet.«

Håber på at kunne tilbagerulle det hele

Siden Ethereum kører over blockchain, er det muligt at tilbagerulle hele uheldet, men det kræver, at brugerne er med på den, da det vil rulle hele systemet tilbage til en tidligere version - og dermed annullere eventuelle handler i mellemtiden. Det er set før, men det kræver, at mindst halvdelen af brugerne accepterer det.

Parity vil ikke bekræfte, hvor stort det egentlige beløb er, og mens de undersøger, hvilke muligheder der ellers er, mener de, at pengene ikke nødvendigvis er »tabt«, men snarere »frosset inde« - problemet er, at ingen har en måde at tø dem op.

Ether er verdens næststørste kryptovaluta efter bitcoin og er i løbet af 2017 steget fra $8 i januar til lidt over $285 i dag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere