International politiaktion mod dark web-sites: Admin brugte personlig Hotmail

Den formentligt største markedsplads på det såkaldte dark web er blevet lukket efter en international efterforskning.

Et internationalt samarbejde mellem blandt andet det amerikanske justitsministerium, Europol og politiet i en række lande har ført til lukningen af to store markedspladser på det såkaldte dark web. Det skriver Motherboard.

Aktionen er formentligt den mest omfattende siden lukningen af Silk Road, der også var en handelsplatform for både narkotika og våben. De to sider, som nu er lukket, AlphaBay og Hansa, blev ligeledes brugt til handel med illegale varer samt stjålne data.

Ifølge The Register havde administratoren bag AlphaBay brugt en Hotmail-adresse, vel at mærke den samme mailadresse han havde brugt i årevis. Det var også nemt for efterforskerne at indsamle beviser i sagen, for da de beslaglagde mandens bærbare computer, var der ingen kryptering, og de fandt administratorkodeord til AlphaBay.

Manden blev anholdt i Thailand, og senere blev han fundet død i et thailandsk fængsel, skriver Motherboard.

AlphaBay var det største illegale marked på dark web, som er en betegnelse for sider på internettet, som holdes skjult for almindelige brugere, ofte ved at gemme dem bag adresser på Tor-netværket. Hansa-handelspladsen var angiveligt baseret i Europa, hvor myndigheder i Holland og Tyskland har anholdt to bagmænd, samt skaffet information om 10.000 brugere, der har handlet på siden.

Angiveligt var flere af brugerne kommet til Hansa, efter AlphaBay blev lukket ned, men på daværende tidspunkt havde myndighederne overtaget kontrollen med begge sider og kunne således overvåge de brugere, der benyttede Hansa.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Henning Wangerin

Jeg kom til at tænke på noget ;-)

Som standard kører tor med 3 lag kryptering. Hvis jeg nu aktivt reducerer det til 1 lag, vil jeg så ikke kunne se hvilken IP en hidden service ligger på? Tor vil selvfølgelig også kunne se min IP, i stedet for en "tilfældig" relay-node.

Servicen kan vel principiel ikke se hvor mange lag kryptering er brugt, så den har vel ingen mulighed for at kræve at der bruges mindst x lag.

Eller er der noget jeg har overset?

/Henning

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere