Tjener du det rigtige? International undersøgelse afdækker it-branchens lønninger

CTO’s og software-arkitekter tjener mest, og det kan bedst betale sig at lære C++. Og så betaler amerikanske startups bedre end traditionelle it-virksomheder.

Det økonomiske best case-scenarie for en udvikler i it-branchen er at arbejde som CTO i en amerikansk startup-virksomhed med mellem 51 og 200 ansatte. Og vedkommende skal gerne have 20 års erfaring og bruge C++.

Det viser en stor, international undersøgelse, der er offentliggjort på bloggen Startupcompass.

Se hele undersøgelsen her

Compass har undersøgt, hvor meget hvilke typer medarbejdere i it-branchen tjener – og hvilke egenskaber der er mest lukrative.

Resultaterne er interessante, og de viser blandt andet, at de amerikanske startup-virksomheder betaler 13 procent mere i løn end de traditionelle it-virksomheder i landet. I Europa er lønnen dog omtrent den samme.

Læs også: Udfordringer og kreativitet vægtes højere end løn hos danske it-professionelle

Uafhængigt af geografi viser undersøgelsen, at en backend-udvikler bliver betalt 35 procent mere end en frontend-ditto, og det danskudviklede programmeringssprog er altså det mest lukrative at kunne bruge.

Det er efterfulgt af Python og C, og det programmeringssprog, der forbindes med de laveste lønninger, er CSS (design) på sidstepladsen.

Den bedste rolle at spille er som nævnt CTO’ en, der har en gennemsnitlig løn på knap 900.000 kroner, mens frontend-udvikleren, der arbejder i C (design), altså er den lavest betalte med en løn på omkring en halv million kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere