Tinglysningsret: Vi kan ikke bruge ministerens blankocheck

Brian Mikkelsen står klar med en blankocheck, hvis flere penge kan hjælpe den digitale tinglysning ud af problemerne. Men det tager for lang tid at oplære nye medarbejdere, og i øvrigt går det fint nu, svarer Tinglysningsretten.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) står klar med en blankocheck fra statskassen, hvis Tinglysningsretten ytrer ønske om flere penge til det skandaleramte projekt Digital Tinglysning.

Men det ser ud til at blive en billig omgang, for svaret fra Tinglysningsretten er, at flere penge ikke vil gøre en forskel. Det skriver Børsen.

Tinglysningsretten hyrede allerede flere medarbejdere omkring nytår, og siden da er der kommet mere fart på behandlingen af de manuelle sager, som siden lanceringen af digital tinglysning i september har været systemets akilleshæl.

Dermed bliver der nu behandlet flere sager, end der kommer ind, og bunken af ventende tinglysninger falder. Ifølge Tinglysningsretten ser det derfor ud til, at målet om normale tilstande omkring påske vil blive nået.

Muligheden for at ansætte flere vil derfor ikke hjælpe, for det kræver en grundig sidemandsoplæring, som tager tid fra en af de erfarne medarbejdere undervejs, lyder meldingen fra Tinglysningsretten.

Men det går ikke lige godt med alle de delmål, der er sat op undervejs til påske. Første milepæl er mandag den 8. februar, og otte ud af 17 delmål er umiddelbart umulige at nå inden da, vurderer Børsen.

Brian Mikkelsen mener, at de forskellige, detaljerede delmål ikke er vigtige hver for sig. Det afgørende er, at den samlede sagsbunke hver dag falder, lyder det fra justitsministeren.

Bunken af ventende sager er nu på 47.000, hvoraf de 11.000 venter på behandlingen af en anden sag og derfor ikke nødvendigvis skal gennem manuel behandling. Da puklen af sager var størst i midten af december, lå der 75.000 sager og ventede på at blive behandlet i Hobro.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere