Time kårer iPhone som årets opfindelse

Magasinet kårer Apples mobiltelefon som den største opfindelse i 2007 til trods for dens mangler.

Det amerikanske tidsskrift Time Magazine har kåret Apples mobiltelefon iPhone til årets opfindelse 2007.

Apples iPhone får æren til trods for dens mangler, erkender magasinet. Det gælder blandt andet problemer med tastaturet og manglende understøttelse af mange e-mailsystemer og beskedtjenester.

Til gengæld mener Time, at iPhone fortjener titlen, fordi den vil være med til at få de øvrige mobilproducenter til at sende mere avancerede modeller hurtigere på markedet til gavn for alle mobilbrugere.

Samtidig hylder Time Apple for at have lanceret telefonen med selskabets pc-styresystem Mac OS X, så der er tale om en ægte håndholdt pc. Her vil kritikerne nok påpege, at både Linux og Windows allerede findes i versioner til mobiltelefoner, som ikke er beskåret mere end Mac OS X til iPhone.

Time Magazine blev sidste år kritiseret for at have kåret "dig" som årets person på grund af brugerdrevet indhold på internettet.

I år indleder Time dets kåringer med en kåring af en mobiltelefon, som til trods for den ekstreme opmærksomhed blot har solgt omkring halvanden million eksemplarer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jens Lund

"Apples iPhone får æren til trods for dens mangler, erkender magasinet. Det gælder blandt andet problemer med tastaturet og manglende understøttelse af mange e-mailsystemer og beskedtjenester."

ER det nu også det der står?

 • 0
 • 0
#3 Jesper Stein Sandal

"The thing is hard to type on... It doesn't have instant messaging... It doesn't support my work e-mail."

Ganske vist skrevet i en fri form som "jeg ved, hvad du tænker", men meningen er den samme. Så ja, jeg vil mene, at det ER det, der står.

Nu er Time's kåringer jo berømte for at være hit'n'miss: Pc'en i 1982 var vel godt set, Stalin i 1939 kan diskuteres (mens 1942-kåringen måske var mere på sin plads). At kåre iPhone til "invention of the year" er efter min mening lidt tamt - det vil være helt fint at kåre den i magasinets "gadget of the year", men der må da have været opfindelser med større betydning for menneskeheden, end en mobiltelefon med visuel voicemail i 2007.

 • 0
 • 0
#5 Jakob Damkjær

Men hvem gør det for tiden ?

Hvornår kom den sidste virkelig skelsættende opfindelse der gjorde menneskeheden som helhed rigere ?

Jeg tænker på en opfindelse på niveau med glødlampen vekselstrøm og penicilin.

og det er Time magasine,

de kårede bush til man of the year i 2004...

Så jeg vil ikke ligefrem sige at deres redaktionelle troværdighed er høj... samtidig så kan man jo konkludere at de bruger exchange servere og deres administratorer er så store kegler at de ikke kan finde ud af at trykke på den knap der hedder IMAP...

og hvis det havde være andet end en halvassed "Deadlinen er i morgen og vi har ikke skrevet noget endnu" analyse, så havde de nok set at de er ret alene med det med tastaturet og den ene ting iPhonen har er fuldstændigt stelare brugertilfredsheds procenter. Højere end nogen telefonproducent nogensinde...

citat: But the most striking finding of the survey is the iPhone's outstanding customer satisfaction rating. An unprecedented 82% of iPhone owners reported being Very Satisfied with their purchase, up 5-points since our previous survey in July and by far the highest rating of any cellular manufacturer.

http://www.cellular-news.com/story/26812.php

Så en ting har de "opfundet" en telefon med den højeste brugtilfredshed... og hvis man skulle opfinde en ting er det vel ikke helt dumt.

 • 0
 • 0
#6 Ove Barthold Løvschal

De mennesker som køber en iPhone, især som nogle af de første, er nok på forhånd generelt mere positivt stemte overfor produktet end et gennemsnit af verdens øvrige mobil-brugere. Apple har det med at tiltrække den slags loyale entusiaster.

Har iøvrigt selv prøvet en iPhone og synes da det er et godt produkt, men ligefrem at kalde det en opfindelse er nok at overdrive. Det væsentligste nye i iPhone er lækre UI-transitions, et simpelt og tiltrækkende design, og en god helhedsfornemmelse af produktet. Det er det Apple er rigtig gode til; at lave produkter som "hænger sammen" og giver en "hel" oplevelse.

Jeg blev nu hurtigt træt af iPhone. Den kan nemlig ikke så meget når det kommer til stykket, hvilket gør at dens størrelse bliver et problem. Og ja, tastaturet er ikke lige min kop te heller.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere