Tilsyneladende heftig stigning i desktop-Linux var en fejl

1 kommentar.  Hop til debatten
Tilsyneladende heftig stigning i desktop-Linux var en fejl
Illustration: © Sergii Broshevan .
Linux er alligevel ikke pludseligt blevet langt mere populært på desktoppen.
6. november 2017 kl. 14:25
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Linux' gennembrud som populært desktop-styresystem lader til at forblive ude i fremtiden. Forleden fremgik det ellers af statistik fra NetMarketShare, at open source-styresystemet havde fået et gevaldigt hak opad i popularitet, men det var en fejl, kan ZDNet fortælle.

Statistikken viste, at Linux som desktop-styresystem var gået fra en markedsandel på 1,5 pct. i juli til næsten 5 pct. i september. Men sådan har det vist sig ikke at forholde sig.

Steven J. Vaughan-Nichols hos ZDNet fortæller, at fremgangen - hvad man måske kunne tro - ikke skyldes, at Googles Chrome OS, som ifølge ZDNet-skribenten plejer at være underrepræsenteret i statistikken, pludseligt er blevet talt med som Linux-system. Det ville ellers have været fair, da Chrome OS bygger på Linux, bemærker Vaughan-Nichols.

Det statistiske spring i markedsandele hænger derimod sammen med en ikke nærmere defineret fejlrapportering fra NetMarketShare.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Linux-markedsandelen, som bliver rapporteret, er ikke korrekt. Vi er klar over problemet, og vi er ved at undersøge det,« fortæller Vince Vizzaccaro fra NetMarketShare til Steven J. Vaughan-Nichols.

Herefter fortsætter Steven J. Vaughan-Nichols med at redegøre for, hvad NetMarketShare og StatCounter egentlig bygger deres opgørelser på. Det kan du læse mere om her.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
7. november 2017 kl. 13:50

Der er nogen der er blevet bange for at linux rykker ind på desktoppen, derfor skriver de en artikel om at det forholder sig modsat.

Statcounter: 2009-11 Linux 0,9 ChrOS:0 Ialt 0,9 Statcounter: 2017-10 Linux 1,88 ChrOS:1,48 Ialt 3,36 Statcounter: 2017-11 Linux 1,87 ChrOS:1,94 Ialt 3,81 (counting)