Tilsyn: CFCS videregav personoplysninger fra aflytning i 62 sager i 2016

7. juli 2017 kl. 10:59
I 125 tilfælde har Center for Cybersikkerhed videregivet oplysninger indsamlet fra indgreb i meddelelseshemmeligheden til andre myndigheder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Center for Cybersikkerhed har i 125 tilfælde i 2016 videregivet personoplysninger, som er indsamlet ved indgreb i meddelelseshemmeligheden. Det fremgår af den seneste tilsynsrapport fra Tilsynet med Efterretningstjenesterne.

Tilsynet bad i 2016 Center for Cybersikkerhed om at besvare en række opklarende spørgsmål om denne praksis, og tilsynet er tilfreds med de svar, Center for Cybersikkerhed har leveret.

De 125 tilfælde er fordelt på 62 sager, hvor Center for Cybersikkerhed har videregivet oplysninger til andre danske myndigheder, virksomheder eller samarbejdspartnere i udlandet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Meddelelseshemmeligheden nyder særlig beskyttelse i grundloven, og det er netop ét af de områder, som Tilsynet for Efterretningstjenesterne skal sikre bliver overholdt i forhold til de muligheder for indgreb, som er muligt for efterretningstjenesterne.

Center for Cybersikkerhed hører ind under Forsvarets Efterretningstjeneste og har blandt andet til formål at understøtte it-sikkerheden inden for den nationale it- og teleinfrastruktur ved eksempelvis at rådgive myndigheder om konkrete it-sikkerhedstrusler.

CFCS har mulighed for at indsamle netværkstrafik fra de myndigheder eller virksomheder, som er tilsluttet centret gennem en aftale. Det omfatter pakkedata, som kan indsamles fra særligt udstyr. Oplysninger fra denne indsamling af pakkedata kan kun videregives til politiet, og kun i forbindelse med en begrundet mistanke om en sikkerhedshændelse, fremgår det af CFCS-loven.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger