Tilsyn: CFCS videregav personoplysninger fra aflytning i 62 sager i 2016

I 125 tilfælde har Center for Cybersikkerhed videregivet oplysninger indsamlet fra indgreb i meddelelseshemmeligheden til andre myndigheder.

Center for Cybersikkerhed har i 125 tilfælde i 2016 videregivet personoplysninger, som er indsamlet ved indgreb i meddelelseshemmeligheden. Det fremgår af den seneste tilsynsrapport fra Tilsynet med Efterretningstjenesterne.

Tilsynet bad i 2016 Center for Cybersikkerhed om at besvare en række opklarende spørgsmål om denne praksis, og tilsynet er tilfreds med de svar, Center for Cybersikkerhed har leveret.

De 125 tilfælde er fordelt på 62 sager, hvor Center for Cybersikkerhed har videregivet oplysninger til andre danske myndigheder, virksomheder eller samarbejdspartnere i udlandet.

Meddelelseshemmeligheden nyder særlig beskyttelse i grundloven, og det er netop ét af de områder, som Tilsynet for Efterretningstjenesterne skal sikre bliver overholdt i forhold til de muligheder for indgreb, som er muligt for efterretningstjenesterne.

Center for Cybersikkerhed hører ind under Forsvarets Efterretningstjeneste og har blandt andet til formål at understøtte it-sikkerheden inden for den nationale it- og teleinfrastruktur ved eksempelvis at rådgive myndigheder om konkrete it-sikkerhedstrusler.

CFCS har mulighed for at indsamle netværkstrafik fra de myndigheder eller virksomheder, som er tilsluttet centret gennem en aftale. Det omfatter pakkedata, som kan indsamles fra særligt udstyr. Oplysninger fra denne indsamling af pakkedata kan kun videregives til politiet, og kun i forbindelse med en begrundet mistanke om en sikkerhedshændelse, fremgår det af CFCS-loven.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere